Věděli jsme, že musíme vyhrát, říká Štancl z Tasovic

Petr Štancl rozhodl v závěru duel se Ždírcem. S čím šel na hřiště? Dozvíte se i to, kudy vedla jeho fotbalová cesta.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Petře, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Děkuji, ano určitě mě nějaká finanční částka do kasy čeká, rozhodně i nějaké to občerstvení.
Sledoval jsi hlasování? Kdo tě podpořil v tom, že jsi vyhrál?
Hlasování jsem sledoval, myslím si, že nejvíce mě podpořila má rodina a přátelé, kterým bych tímto chtěl poděkovat.
O víkendu jste udolali Ždírec. Jak bys zápas popsal?
Před zápasem jsme věděli, že toto utkaní musíme vyhrát za tři body, abychom se před koncem podzimní části oddálili od konce tabulky a měli přes zimní přestávku relativní klid na přípravu na jarní část sezóny, což se nám na štěstí podařilo.
Vstřelil jsi vítěznou branku. Můžeš nám ji popsat?
Věděl jsem, že ke konci zápasu se spoluhráči snaží co nejvíce dostávat balony dovnitř vápna, tudíž jsem očekával totéž od Romana. V dané situaci, kdy Roman centroval balon ze strany po narážečce, jsem se dostal před bránícího hráče a usměrnil ho do branky a brankář již nedokázal zareagovat, aby zabránil cestě míči do sítě.
Jak se ti šlo do zápasu z pozice střídajícího hráče a jaké jsi dostal úkoly?
Na hřiště jsem vstupoval s tím, že chci pomoci týmu získat důležité tři body do tabulky. V té chvíli nebylo důležité, kdo ten gól dá, ale jsem velice rád, že jsem to byl já a pomohl jsem týmu k vítězství. Úkoly jsem měl jasné, rozhýbat levou stranu a zahušťovat vápno při centrech ze strany.
V dalším kole jedete do Speřic. Co od zápasu čekáš?
Čekám, že zápas bude opět těžký jako předešlé zápasy. V divizi nejsou slabé týmy. Jedeme tam s jasným cílem, a to vyhrát a natáhnou se blíž ke špici tabulky.
Jak se Tasovice změnily po výměně na trenérském postu?
Pro mě jako pro mladého hráče se to až tak nezměnilo, stále se snažím na hřišti nechat maximum toho, co jsem se naučil v mládežnických kategoriích.
Hrál jsi ve Znojmě, v Jihlavě a poté ses vrátil na jih Moravy do Tasovic. Jak se v létě přestup upekl?
Ze Znojma jsem šel ho Jihlavy za lepšími tréninkovými podmínkami, s možností hrát ve vyšších mládežnických soutěžích. Tento rok jsem chtěl v juniorce Jihlavy zabojovat o místo v A-týmu Vysočiny, ale bohužel rozhodnutím vedení se juniorka nepřihlásila do soutěže a musel jsem hledat já a plno mých spoluhráčů nové týmy na tento soutěžní ročník. Pro mě byla volba velmi jednoduchá, díky tomu že Tasovice jsou blízko mého bydliště a měli o mé služby zájem, domluva byla celkem rychlá.
Zkus postavit jedenáctku nejlepších hráčů, se kterými ses v týmu potkal na hřišti…
Během mé kariéry jsem od přípravky do mužů měl tu čest hrát se spoustou kvalitních hráčů, někteří to dotáhli dál, někteří tolik ne, část z nich už fotbal bohužel nehraje vůbec. Takže je pro mě velice těžké určit jedenáctku nejlepších.
Jaký je tvůj oblíbený tým?
Většinu mého života byl Cristiano Ronaldo mým vzorem, a proto mým oblíbeným klubem byl vždy ten za kterého nastupoval. Nejvíc mi přirost k srdci Manchester United, když v něm hrál. Ale mezi mé oblíbené týmy samozřejmě patří všechny kluby, ve kterých jsem hrál, proto v současné době tím klubem je TJ Sokol Tasovice.
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
V mých pěti letech se u nás na vesnici v Suchohrdlech u Znojma zakládala přípravka, jedním z trenérů byl můj otec, takže moje cesta na hřiště byla předem daná. Jsem rád, že mě fotbal stále baví a to je to kvůli čemu jsem na to hřišti v pěti letech šel.
Na jakém postu nejraději nastupuješ?
Dříve jsem hrával hrotového útočníka nebo pod hrotového, současné době se cítím více užitečný pro tým na krajích zálohy, kde mohu více využít svých pohybových schopností.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Před mým vstupem do divize, jsem o tomto portálu nevěděl, ale je dobře že tento portál mapuje i jiné soutěže než jen ty profesionální.
VÝBĚR PETRA ŠTANCLA:
Největší kliďas týmu:
Pavel Lapeš
Největší srdcař týmu:
Roman Švarc
Největší bavič týmu:
Garčic Michal
Nejrychlejší hráč týmu:
Myslím si, že já
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Lukáš Hrazdílek
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.