Nechal jsem se unést a pil jsem všechno, co mi přišlo pod ruku, vzpomíná na zápisné Michal Kořenek

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 11. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Je to Michal Kořenek z Rapidu. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Na Unionu jste vyhráli, navíc s čistým kontem. Jak si výhry nad nepříjemným soupeřem ceníte a co celkově říkáš na kvalitu týmů v soutěži?
Upřímně jsem nevěděl, co od Unionu očekávat. Ostatně jako od každého soupeře v této soutěži. Ale určitě jsme rádi, že jsme navázali na výhru proti smíchovskému béčku a snad dali zapomenout na ty dvě potupné porážky z předešlých víkendů. A co se týče kvality týmů v soutěži. Přijde mi, že většina týmů má 1-2 hráče, kteří jsou pro tuto soutěž nadstandardní. Třeba s Patrikem Vyletou z Vochova jsme si poradili, s Martinem Hoffmannem z Ledců už to pak bylo těžší. Ale žádný tým v té soutěži špatný není a vážíme si toho, že jsme na místě, na jakém jsme.
V létě si se za prvním dospělým angažmá vypravil jako nejeden další přes řeku ze Senca na Rapid. Co tě k tomu vedlo a jak zde zatím krátké působení lidsky a fotbalově hodnotíš?
Rapid byl od začátku jasná volba. Znám to tu, přes pět let jsem tu hrál v žácích a na začátku dorostu. Lákala mě mladá kabina a ta parta, která tu je. Chodil jsem se dívat na bráchu (na tebe) a říkal jsem si, že by bylo fajn být za pár měsíců taky v tomhle mančaftu. A nelituju toho, naopak. Jsem tu chvíli a nemůžu si to vynachválit.
Jak říkáš, v létě to ale nebyl tvůj první přesun ze Senca na Rapid. Už jsi se na této trase přesouval jednou, kvůli čemu to bylo tenkrát?
Už jsem to nakousl v předchozí otázce. To bylo na jaře 2014, kdy jsme nebyli příliš spokojení s vedením naší kategorie, a tak nás asi pět lidí odešlo na Rapid, kde jsem vydržel 5 a půl roku a teď jsem se vrátil zase zpátky. Naštěstí!
Vraťme se do srpna, kdy se povedlo zápisné. Ty osobně jsi oslnil tvou recitační tvorbou i následnou (ne)výdrží pití některých nápojů. Panáka čeho už si dlouho nedáš?
Nevím jestli to byla nevýdrž… spíš jsem se nechal unést a pil jsem všechno, co mi přišlo pod ruku. To jsem pak dorazil panákem slivovice, kterej byl skvělej (teď trochu lžu), přednesl jsem svou tvorbu, chvíli jsem byl v klidu a pak už moc ne.
Mimo aktivního hraní také píšeš jednu z krajských soutěží právě na webu fotbalunas. Jak tě myšlenka na psaní napadla a máš do toho stále stejnou chuť jako na začátku? Najde se za dobu, co píšeš nějaký článek, který byl něčím zajímavý a měl velkou sledovanost?
Minulý červen jsem viděl na facebooku reklamu. Přečetl jsem si ji a po pár minut trvajícím rozjímání jsem psal mail. Stejnou chuť jako na začátku? Jak kdy… někdy mám náladu, že bych popsal ve wordu 3 stránky, jindy se do toho musím přemlouvat a na výsledku je to pak bohužel znát. Na jaře si za Křimice zahráli Marek Bakoš s Pavlem Horváthem. Tak tuten zápas stál fakt za to. Mohli by si kluci jít kopnout někdy zas, páč čísla z toho byla fakt parádní. (směje se)
Nedávno sis užil maturitní ples a čeká tě maturita (snad). Kvůli nácvikům si malinko zanedbával tréninky, stálo to nakonec za to a plánuješ se podobně svědomitě připravovat i na samotnou maturitu?
Tréninky jsem se snažil zanedbávat co možná nejméně. Mnohdy jsem obvolával všechny členy rodiny, aby mě z nácviků na trénink vzali. Nakonec z toho bylo jen pár pozdních příchodů. Na maturitu se připravovat budu… jestli takhle svědomitě, to je otázka.
Jsi i velký pasivní fanoušek fotbalu. Jaké týmy tě atmosférou či fotbalovým pojetím zaujaly. Byl jsi nebo plánuješ nějaký fotbalový výlet, který by stál za zmínku?
Fandím Realu Madrid a Leedsu United. Fandění Leedsu je taková lehká forma sebepoškozování, ale i když se ne vždy daří, tak fandit pořád budu a na stadiony těchto dvou týmu bych se určitě někdy chtěl podívat. Jednou jsem byl na Bröndby Kodaň - skvělej zážitek a skvělá atmosféra. Minulý rok jsem byl na San Siru, když tam hrála Plzeň. To byla čistá fantázia, když si vezmu, že tam přijela nějaká Plzeň někde támhle z Česka a on přijde plnej dům a je tam rachot pomalu, jak kdyby se hrálo derby s AC.
Prozraď čím a jací lidé tě dokážou z kabiny nejvíce pobavit.
Nikoho, kdo aspoň trochu vidí do rapidský kabiny nepřekvapí, že jako prvního řeknu Tomáše Ježka. Ten člověk má talent říct cokoliv a směješ se tomu 5 minut. Ještě zmíním Říhu. To je taková nemluvka, ale když se jednou za 14 dní v šatně projeví, tak to taky stojí za to.
Před touto sezonou byly zrušeny baráže mezi všemi soutěžemi od krajského přeboru níže. Jaký je tvůj názor?
Trochu mě to mrzí, protože ty zápasy, co jsem měl možnost vidět, měli náboj, emoce, atmosféru. Na druhou stranu nějaký racionální důvod, proč baráže zrušili, bude, tak to necháme být.
Jsi fanouškem seriálu Okresní přebor, z něhož některé fráze často využíváš v běžné mluvě. Máš oblíbenou postavu a s ní třeba spojené oblíbené nebo často používané hlášky?
Ten seriál je kulturní skvost a studnice hlášek. Nejde jich vypíchnout pár, ale pravdou je, že se občas přistihnu, že nějakou hlášku využiju a až později si uvědomím, co jsem vlastně řekl. Kdybych měl vypíchnout jednu postavu tak asi Jirka Luňák… prostě srdcař, trenér a kapitán.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.