Adam Janda: V Kadani jsem často hrál se 76, ale to jen proto, že to byl největší dres v dané sadě

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 17. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Je jím Adam Janda z Unionu. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Než se dostaneme k zápasu. Prozraď, kvůli čemu došlo k přesunu z Kadaně, hrající Ústecký krajský přebor do Unionu, hrající okresní přebor Plzeň - město. Přeci jenom to není úplně obvyklá přestupová trasa.
Tak z Kadaně jsem hledal přestup hlavně kvůli hernímu vytížení, kde jsem spíše dostřídával na poslední minuty. Druhým důvodem byla i dojezdová vzdálenost. V Plzni normálně bydlím a dojíždět na páteční trénink a víkendový zápas by bylo hodně času stráveného na cestách.
V Plzni už jsi zhruba půl roku. Tvůj přesun se prý ale vyřešil poměrně narychlo, až těsně před startem soutěže. Jak to a proč padla vůbec volba na Union?
Jo bylo to docela narychlo (směje se). Dlouho jsem se rozmýšlel, jestli v Kadani dohrát sezónu nebo se přesunout. Nakonec vyhrála druhá možnost, a tak se narychlo řešil nějaký přestup. Na Union padla volba upřímně bez nějakého speciálního důvodu, prostě mi padl do oka.
Teď k zápasu. V něm jsi byl chválen za výkon proti prvnímu týmu tabulky. Jak si poměrně vyhecovaný zápas ze svého pohledu viděl?
Zápas pro náš tým začal velice dobře, myslím si, že jsme Lhotu zaskočili a kdyby to po prvních 20 minutách bylo 3:0, tak by se nemohl nikdo divit. Poté se hra vyrovnala do doby, než jsme dostali červenou kartu. Pak už jsme druhý poločas hráli ze zabezpečené obrany a těžili z rychlých brejků Laca a Radima. Konec zápasu byl velmi chaotický, kdy se nás Lhota snažila ještě zmáčknout, což vyústilo ve dva rychlé góly a dvě červené karty. Naštěstí se toho už víc nestihlo a my se jako tým kousnuli a dotáhli to do vítězného konce.
Do Plzně jsi se dostal kvůli vysoké škole. Na jakou studijní dráhu jsi se vydal?
Momentálně jsem studentem FAVky na ZČU, ale úplně jsem netrefil směr studia, a tak po létě budu měnit školu.
Všiml jsem si, že jsi v Kadani nastupoval s číslem 76. Co za tím stálo a sondoval jsi, jestli půjde něco podobného i na Unionu?
Jo v Kadani jsem často hrál se 76, kterou jsem zdědil po "klubové legendě" Richardu Čibenkovi, ale to jen proto, že to byl největší dres v dané sadě (směje se). Ale není to nějaké moje oblíbené číslo, takže se v Unionu spokojím s jakýmkoliv dresem.
Jak budeš vzpomínat na Kadaň? Máš v plánu se zase do stejného týmu po studiu vrátit?
Na Kadaň mam dobré vzpomínky, byla tam super parta a já si tam připsal své první starty a góly v dospělém fotbale. A ano, návrat je v plánu, s Kadaní jsme domluvení, že se po jarní části vrátím a pak se uvidí, co jak dál.
V prostředí Plzně už nejsi úplný nováček. Co mimo školy na Plzeň říkáš? Stihli ti dát spoluhráči už nějaký tip na to, co navštívit?
Prvně musím říct, že to byl pro mě celkem velký skok, jít z maloměsta do velkoměsta jako je Plzeň. Ale myslím si, že jsem si rychle zvykl, Plzeň je krásné město se spoustou možností. Nene, ještě jsem s klukama nestihl pořádně ani pokecat, jak se to celé rychle seběhlo.
První start tě bude zřejmě něco stát. Nezaslechl jsi jestli tě čeká například nějaká kulturní vložka při zápisném? A kdyby na to přišlo, na co se mohou spoluhráči těšit?
Tak zápisné, tam už zacinkalo, ale o kulturní vložce jsem zatím nic nezaslechl. Pokud ale bude, tak si to zatím pro kluky nechám jako překvapení (směje se).
Kdyby jsi se měl na závěr pro diváky nebo možná i pro spoluhráče v krátkosti popsat jak hráčsky tak lidsky, co by od tebe zaznělo?
Hráčsky bych se popsal jako velkej srdcař a týmovej hráč, radši na gól nahraju než ho vstřelím. A lidsky si myslím, že jsem slušnej, pokornej kluk, co je pro každou srandu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.