Derby? Myslím si, že zápas moc hezký fotbal nenabídl, hodnotí utkání Pavel Friš

Hráčem kola se v okresní soutěži na Prachaticku stal Pavel Friš, který v dresu Dubu vstřelil dvě branky v derby proti Vlachovu Březí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Pavle, formality tentokrát necháme stranou. Jak hodnotíš utkání s rezervou Vlachova Březí?
Myslím si, že zápas moc hezký fotbal nenabídl. První poločas byli hosté aktivnější a měli i více šancí. My jsme více méně hrozili z rychlých protiútoku. Druhý poločas se role vyměnily. Šance na vítězný gól jsme měli, soupeř také, takže za mě spravedlivá remíza.
Hosté se dostali ve 29. minutě do vedení, rychle jste však odpověděli vyrovnávací brankou. Popsal bys čtenářům tvůj první gól?
Při prvním gólů jsem měl štěstí. Po jednom z přečíslení zatáhl Toník Choďjuš míč po lajně a poslal mi ho na zadní tyč přímo na hlavu. Snažil jsem se ho umístit do protipohybu brankáři, ale netrefil jsem to ideálně. Naštěstí pro mě dobíhající obránce míč usměrnil mezi tyče.
Druhý gól jsi vstřelil na začátku druhého poločasu. Věřil jsi v té dané chvíli, že zápas převážíte na svoji stranu?
Druhý poločas jsme začali dobře. Když jsme vyrovnali, tak jsme byli na koni a v tu chvíli jsem věřil, že zápas otočíme.
Ujali jste se vedení 3:2, rázem ale Březí vyrovnalo. Šlo o nějakou formu nekoncentrovanosti?
Neřekl bych nekoncentrovanost. Hosté šli druhý poločas dvakrát sami na brankáře a naštěstí pro nás Kadlík opět podržel. Pak přišla standardní situace a po odmávaném ofsajdu kluci přestali hrát. Rozhodčí byl však jiného názoru a bylo vyrovnáno. Sporných situací ovšem bylo v zápase více i na naší straně, takže kluci měli hrát dokud rozhodčí nezapíská.
Konečný výsledek 3:3 je podle tebe spravedlivý?
Dělba bodů za mě spravedlivá.
Teď míříte do Zbytin. Jaký zápas očekáváš?
Ve Zbytinách to nebude jednoduché. Už na podzim u nás nehráli špatně a dopředu jsou nebezpeční. Máme teď hodně zraněných hráčů, hlavně v obraně, tak to lepíme, jak to jen jde.
Na co bude důležité se zaměřit?
Zaměřit se musíme hlavně na proměňovaní šancí. Šancí si vytvoříme hodně, ale když nedáváme góly, tak to máme v hlavě a svazuje nám to nohy.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.