HISENSE Hráč kola TOMÁŠ BĚLEHRÁDEK: Když dělám něco, co mě tak moc baví, chci být nejlepší

V Hisense sestavě kola jste hlasovali pro ty nejlepší hráče ve 22. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím byl zvolen hráč FK Kunštát, Tomáš Bělehrádek. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tome, gratuluji k vítězství v anketě! Je to vlastně už potřetí, co jsi vyhrál. Dvakrát v sestavě kola a jednou v sestavě podzimu. Co na to říkáš?
Děkuji. Je super pocit vědět, že máme poměrně velkou fanouškovskou základnu a vždy, když se objeví v sestavě kola někdo z Kunštátu, bojuje o celkové vítězství.
Měl jsi z kabiny nějaké náznaky, že se všichni tak zapojí do hlasování? Výhra byla naprosto jednoznačná (58% hlasů).
Myslím, že za tímto úspěchem v hlasování nestojí jen spoluhráči z velkého fotbalu, ale třeba i z futsalu nebo malé kopané. Navíc se nám začaly o týmové sociální sítě starat dva kluci z klubu a odvádí skvělou práci, takže se i fanoušci vždy včas dozví, že se mohou do něčeho zapojit.
Pokladník si na tobě asi trošku smlsne. Už tě informoval, co si máš připravit?
Už mi říkal, že je to naposledy podle starých pravidel (smích). Jak jsi zmiňoval, už je to potřetí, takže se v kabině rozhodlo, že od teď už to bude dražší (smích).
Nyní už k zápasu, o víkendu jste porazili Krumvíř 3:5. Jaké je tvé hodnocení? Pro diváky určitě atraktivní duel.
Bylo to nečekaně hodně gólové utkání. Oba týmy měly velké množství šancí a naštěstí výsledek nakonec hovořil v náš prospěch. Po dvou ne úplně vydařených kolech jsme takovou vzpruhu potřebovali.
V utkání si dvakrát skóroval, můžeš nám momenty popsat?
Byly to vlastně docela podobné situace, v prvním případě Tomáš Adámek a v druhém Mára Štencl, mě parádními přihrávkami poslali do situace jeden na jednoho proti brankáři a naštěstí to skončilo dvěma góly.
Na jaře jsi se už 5x prosadil, celkem máš na kontě patnáct branek a společně s dalšími třemi hráči (Stehlík, Abdulai, Ullmann) patříš k nejlepším střelcům. Souboj o “krále střelců” bude nejspíš dost zajímavý až do posledního zápasu. Co si myslíš o tak vyrovnané tabulce střelců?
Těší mě, že ve 21 letech jsem nyní na čele tabulky střelců s takovými vynikajícími kanonýry, jakými jsou ostatní tři jmenovaní. Doufám, že se o to budeme prát až dokonce.
Příští zápas zajíždíte do Mutěnic, které se na jaře trápí. Co od tohoto zápasu očekáváš?
Mutěnicím se zatím na jaře asi nedaří podle představ, ale hrajeme venku s týmem, který už musí zabrat, proto neočekáváme vůbec nic snadného. Doufáme, že důležité utkání zvládneme.
Co tě nejvíce inspiruje k tomu, abys se neustále zlepšoval?
Fotbal mě neskutečně naplňuje. Když dělám něco, co mě tak moc baví, chci být nejlepší, co to jde.
Jaký je tvůj nejoblíbenější způsob, jak oslavit vstřelený gól?
Když vstřelím nějaký důležitý gól, je to taková euforie, že je to dost spontánní. Co mám ale rád, je určitě sklouznutí se po kolenou do rohu hřiště a následná oslava se spoluhráči.
Pokud bys mohl hrát s jakýmkoli fotbalovým hráčem, kdo by to byl a proč? Jelikož už víme, že tvůj idol je Cristiano Ronaldo, tak ti to ztížíme. S kterým fotbalistou, který už pověsil kopačky na hřebík.
Jelikož hraji buď z kraje nebo na hrotu útoku, byl by to určitě nějaký střední záložník, který by mi dával parádní balónky za obranu (smích).
Zkušíš nějaké konkrétní jméno?
Napadá mě asi Pirlo, ten splňuje tyto kritéria a navíc to je sympaťák (smích).
Tom a jeho výběr z kabiny Kunštátu:
Největší kliďas týmu?
Tady asi zvolím Dalibora Hanáka, toho nic nerozhodí a pořád bojuje.
Největší srdcař?
Jednoznačně Ivo Loukota. Chytá za Kunštát už hodně let, je kapitán a pro výhru by udělal cokoliv.
Nejlepší bavič v týmu?
Jednoznačně Roman Zeman. Hází jednu hlášku za druhou a vždy dokáže kabinu pobavit.
Nejrychlejší hráč?
Tady jsem to asi já nebo Mára Štencl, jsme na tom podobně.
Nejpomalejší hráč?
Máme většinou rychlostní typy hráčů, takže vyloženě pomalý není asi nikdo.
Hráč s nejtvrdší střelou?
Když na tréninku střílíme, nejtvrdší ránu má asi Martin Janíček, kdyby měl trošku víc štěstí i v zápasech, jistě by už taky pár gólů měl.
Hráč s nejhorší střelou?
Nevím, jestli má nejhorší střelu, ale vyberu Filipa Adamce, je to spíš tím, že moc nestřílí a spíš se snaží dostat ostatní do lepších pozic (smích).
Kdo z kabiny nejvíc vypije a kdo nejméně vydrží?
Na tohle místo máme víc adeptů, máme dobrou kabinu a vždy si najdeme důvod co slavit (smích).
Chceš něco vzkázat fanouškům Kunštátu?
Našim fanouškům bych chtěl vzkázat, že jsme hrozně vděční za jejich podporu. Myslím, že na naše zápasy chodí průměrně nejvíc lidí v celém krajském přeboru. Na nějakých zápasech se číslo návštěvníků může rovnat i s divizí nebo třetí ligou. Jsou to právě oni, proč se můžeme vždy opřít o domácí zápasy.
Děkujeme za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.