"Žena z toho měla dobré pozdvižení", komentuje své ocenění hráč kola, Stanislav Makovec

Nejvíce hlasů jste tentokárt poslali Stanislavu Makovcovi. Tento obránce ve službách Svéradic se nám rozpovídal o zápase s Mýtem, o tom, koho vidí na vítěze krajského přeboru a prozradil nám také důvod velkého úspěchu svéradických v naší anketě. Čtěte a dozvíte se více!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
O víkendu jste vyhráli nad Mýtem 4:1. Ačkoliv ale výsledek vypadá jednoznačně, trenér Rambousek říkal, že výkon nebyl optimální. Jak jste to viděl vy?
Dostali jsme první gól z rohu, takový bychom asi dostávat neměli, ale potom jsme zabrali, měli jsme nějaký šance a mně to tam potom spadlo, takže zaplaťpánbůh, že jsme vyrovnali do půlky. Další šance tam ještě byli, ale neproměnili jsme a až po půlce jsme rozhodli.
Sám jste přispěl dvěma brankami, jak vypadaly?
Tak první byla po standardní situaci, Vlasta Beránků to dal na zadní tyč, tam jsme byli sami tři, já si zařval a koníkem jsem to dal brankáři mezi nohy. Ten druhý gól byl v závěru, znovu ze standardní situace, kluci to rozehráli, vystřelili na bránu, brankář to vyrazil před sebe, já jsem to měl na dlouhou nohu, ale se štěstím to tam prošlo. Byl jsem ve správný čas na správném místě.
Tento víkend vás čeká Rozvadov, jaké máte vyhlídky?
Vždy, když jsme tam jeli, tak se nám tam moc nedařilo. Herně to nebylo špatný, ale vždy tomu něco chybělo. Takže doufáme, že teď se nám poštěstí a podaří se nám něco i bodově urvat.
Jeden skromný tip. Koho vidíte na vítěze krajského přeboru tento rok?
Hráli jsme se Sušicí, která nás zatím jako jediná jednoznačně přejela, hlavně v druhé půli, v prvním poločase to ještě bylo docela vyrovnaný. Jinak ty ostatní týmy, se kterými jsme hráli, tak to bylo vždy vyrovnaný, takže uvidíme, jak to budete vypadat proti týmu, které jsou nahoře, viz. teď Rozvadov, Přeštice a takovéto týmy, co tam jsou teď nahoře.
Jestli bychom se mohli plynule přesunout k Vám, jak vy jste začínal s fotbalem?
Když jsem začínal s fotbalem, tak Svéradice hrály hodně vysoko, tak mě táta vzal na fotbal a od té doby jsem ve Svéradicích. Od nějakých sedmi, osmi let až do teď, do jednatřiceti jsem jen tady ve Svéradicích. Teď teda máme farmu s Kasejovicemi, takže občas chodím i tam, ale to je jenom taková menší epizoda.
Post obránce si držíte po celou kariéru?
Nenene. Postupně jdu zpátky. Začínal jsem v útoku, když jsem přišel do áčka, protože tam měli volno. A postupně se posouvám dozadu. Přes ofenzivního středního záložníka, občas jsem hrál i krajního záložníka, potom defenzivního záložníka a teď jsem stoper, tak už si ze mě dělají srandu, že na mě zbývá ještě ta brána. (úsměv)
Takže by se dalo říct, že ty dvě branky pro Vás nejsou žádnou novinkou?
Pro mě teď jsou novinkou, protože jsem se v této sezóně ještě netrefil, ačkoliv jsem měl šancí hromadu, ale moje nemohoucnost zapříčinila to, že jsem měl doteď nulu a až teď to tam padlo.
Sledujete ve volném čase i profesionální fotbal? Máte nějaký hráčský idol?
Těch lig zas tak moc nesleduji, žiji současností, ale asi se mi líbil Gedeon, to byl takový dříč, nenapádnej. Spíš se mi vždycky líbili ti dříči. A jsem tady z jižního Plzeňska, takže oblíbená je určitě Viktorka Plzeň.
Věděl jste o své nominaci do sestavy kola, resp. poté o Vaší výhře?
Dozvěděl jsem se to od toho správného člověka, od Vlasty Beránků (trojnásobný vítěz ankety, pozn. redakce), který mi asi poslal nejvíce hlasů, ten na to nejspíš klikal furt. No a kluci je vidět, že to asi sledujou, když mi poslali tolik hlasů.
Vypadá to tak. Jakmile je hráč ze Svéradic v sestavě kola, tak je to jistota.
Máme asi velkej fanklub. (smích)
Nebo velké sazby do kasy?
To máme no. (smích) Ale já jsem bankéř, takže to teď budu muset trošku prodiskutovat, co bude pro mě nejvýhodnější.
Sledujete náš portál?
Doteď moc ne, až nyní jsem se na to koukl, ukázal jsem to i své ženě, že jsem hráč kola, ta z toho měla dobrý pozdvižení, ale teď to budu asi víc sledovat, když už jsem to jednou vyhrál. (úsměv)
Chtěl byste na závěr něco vzkázat svým spoluhráčům?
Jednomu aby se držel, ten se teď zotavuje, tak ať se z toho dostane. A ostatním asi ať makají, ať nadále předvádíme dobrý fotbal a ať jsou nějaké výsledky z toho.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.