David Karfík, dvojnásobný hráč kola: ,,Po téhle sezóně nejspíš ukončím kariéru. Mám velikost kopaček 47, dřív jsem chtěl být gólmanem."| 1.B třída sk. A, 2023-2024

David Karfík se díky svým výkonům v posledního dvou zápasech dostal dvakrát na první příčku naší ankety o Hráči kola, kterou tentokrát ovládl jen o pár hlasů, ale i tak se vítězství počítá a obránce Dobrovíze se tak může pyšnit už dvojnásobným ziskem ocenění. Tentokrát jsme na něj vytasili další sérii otázek, na které se nám zkušený hráč odhodlal odpovědět.

Jaká je aktuální situace v klubu? Kdy s fotbalem skončí? A co jsou podle Davida dvě nejcennější lidské vlastnosti?

Pojďme na to, je tu ROZHOVOR s DAVIDEM KARFÍKEM!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrovíz je už velmi blízko vysněnému titulu - zvládnete to dotáhnout až do konce?
Máme to skvěle rozehrané a je to jen na nás. Teď nás čeká Švermov, myslím, že jsme dobře připraveni a věřím, že se nám podaří ten vysněný pohár zvednout nad hlavu.
Jaká panuje v klubu aktuálně atmosféra? Drží tým v závěrečné fázi pospolu?
Atmosféra v týmu je skvělá, jsme opravdu dobrá parta a užíváme si to. Držíme spolu při výhrách i prohrách. Na tréninku je vždy sranda a já osobně si to užívám, jak jen můžu.
Na čem potřebujete v aktuální době nejvíce fotbalově zapracovat?
Pokud máte na mysli mě, tak myslím, že už je pozdě se fotbalově rozvíjet:) Rychlý jsem nikdy nebyl, šikovný s balonem taky ne, góly dávám velmi zřídka. Vlastně ty poslední dva góly jsou přesně o dva více, než je můj průměr z posledních sezon:) Takže se vlastně jen snažím to klukům nekazit.
Kdy máte v plánu s fotbalem skončit?
Myslel jsem na to již před touhle sezónou, ale vím, že by mi fotbal chyběl. Jsem na hřišti od mala, a mám rád tu atmosféru v kabině, tu srandu na tréninku, a určitě by mi chyběli i kluci z týmu. Ale začal jsem se věnovat trénování fotbalové školičky a rád bych u toho zůstal. Takže je tohle nejspíš moje poslední sezóna, ale ještě to proberu doma se ženou, uvidíme co ona na to:)
Jaká je podle Vás nejlepší lidská vlastnost?
To je hodně subjektivní, ale myslím, že poctivost a laskavost.
Jaký byl v mládí Váš fotbalový sen?
Asi do osmnácti let jsem chytal za mostecký Baník, takže mým snem bylo být jako Edwin van der Sar, Peter Schmeichel, nebo Gianluca Pagliuca. Ale jak vidíte, nevyšlo to:)
Jaká je Vaše oblíbená značka kopaček? Proč?
No vzhledem k tomu, že mám velikost 47 tak si nemůžu moc vybírat, vždy koupím ty, které mi prostě jsou. Ale teď mám Mizuna a jsem spokojený. Budou hezky viset později na hřebíku:)
Hrajete fotbal radši v létě, nebo v zimě? Proč?
Určitě v létě, mám rád jarní část sezóny. Zimní příprava a zápasy nejsou mými koníčky, trvá mi, než se zahřeji:)
Jaká je jedna věc, kterou by jste chtěl zažít/mít/vidět do konce života?
Mám dva syny, takže asi vidět je šťastné a třeba někde na fotbalovém trávníku, tenisovém kurtu, nebo vlastně kdekoliv budou rádi.
Čím jste chtěl být jako menší?
Od mala mám moc rád sport, takže nejspíš sportovcem.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.