Hráč 7. kola Martin Lukeš: V Pěčicích jsem spokojený!

Premiérově se nejlepším hráčem kola stal zástupce Sokola Pěčice. Mladý útočník se blýskl dvěma brankami do sítě Mělníka a odpovídal na otázky směřující k současné sezoně, ke své fotbalové minulosti v FK Mladá Boleslav i k vyšším fotbalovým patrům, jako je česká reprezentace.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě! Jaký byl zápas na Mělníku?
Děkuji, moc si vítězství v anketě vážím. Věděli jsme, že nás čeká obrovsky těžké utkání, Mělník dokázal zvítězit na horké půdě ve Staré Boleslavi. Do utkání jsme vstoupili dobře, hráli jsme naši kombinační hru a soupeře zavřeli na jeho půlce. Mělník měl jen dva nebo tři brejky, jinak jsme měli zápas pod kontrolou. V utkání nám pomohl můj první gol a chvíli na to jsme přidali druhý gól z rohu. To byl zlom utkání, pak už jsme si zápas pohlídali.
Mohl byste čtenářům popsat své branky?
První gól padl v 55. minutě, kapitán a mozek týmu Hubač vystřelil z hranice velkého vápna, brankář míč vyrazil na penaltu, kde jsem si míč zpracoval na prsa a trefil se k levé tyči. Druhý gól padl v 65. minutě, pěčický středopolař s italskými kořeny Jirka Volf podstoupil na malém vápně důležitý souboj, míč mi vypadl k nohám a levou nohou z voleje jsem prostřelil brankáře.
Vaše výsledky zatím přichází v sériích – na úvod 2 výhry, potom 3 prohry a teď zase 2 výhry. Čím to?
Vstup do sezony byl dobrý, ale pak jsme měli těžký los, hráli v Ovčárech, derby proti Kosmonosům a venku proti Staré Boleslavi, herně jsme určitě nepropadli, byli jsme vyrovnaným soupeřem, chybělo trošičku štěstíčka a více zkušeností v určitých momentech zápasu. Teď jsme dvakrát vyhráli, doufám, že v tom budeme pokračovat.
Vy jste jako útočník do tohoto kola vstřelil jen jednu branku. Cítil jste na sebe tlak?
Tlak jsem necítil, v každém utkání jsem se snažil dát gol a pomoci tak týmu. Věřím, že jsem se s týmem více sehrál a bude mi to tam teď více padat.
Do Pěčic jste přišel před touto sezonou. Jak jste se k tomuto angažmá dostal?
Hrál jsem tři a půl roku v Mnichově Hradišti, bohužel jsem za poslední sezonu neodehrál tolik zápasů, jak bych si představoval, nestíhal jsem kvůli studiu tolik trénovat. Po sezoně jsem zvažoval několik možností a nabídek a hledal novou motivaci, byl jsem na přípravě v České Lípě, ale odradilo mě dlouhé dojíždění. Když jsem dostal nabídku z Pěčic, tak jsem neváhal.
Jak se vám v Pěčicích líbí?
V Pěčicích jsem velmi spokojený. Tréninky, zázemí a hrací plocha jsou na dobré úrovni. Věřím, že budeme v tabulce stoupat.
A co úroveň I.B třídy, jaký na vás tato soutěž udělala dojem?
Řekl bych, že splnila očekávání, věděl jsem, do čeho jdu. Hrál jsem krajský přebor, A-třídu, pár zápasu i v Okresním přeboru. B-třída svoji kvalitu má a zápasy proti týmům z horní poloviny tabulky jsou atraktivní.
Fotbal jste kopal i za FK Mladá Boleslav. Jak vzpomínáte na léta strávená v jejím dresu?
Rozhodně pozitivně, zahrál jsem si nejvyšší dorosteneckou soutěž v republice, získal mnoho zkušeností a fotbalově se posunul.
Měl jste někdy sen živit se fotbalem?
Tak určitě (smích). Teď vážně, téměř jako každý kluk jsem ten sen měl. Obdivoval jsem Fernanda Torrese a stále je to můj fotbalový vzor.
Myslíte, že by to ještě mohlo vyjít?
Teď už určitě ne, hraju fotbal pro zábavu a rozdávám radost.
V médiích se v minulých týdnech řešila kauza Limberský a jeho nenominování do reprezentace. Jaký na to máte názor?
Myslím si, že rozhodnutí nenominovat Limberského do reprezentace bylo správné. Profesionálnímu hráči by se nemělo tolerovat podobné chování.
Tipnete si výsledky naší reprezentace v nadcházejících zápasech proti Turecku a Nizozemsku?
Nechci se pouštět do tipování výsledků, postup již máme zajištěný, ale kluci budou hrát o nominaci na EURO, takže motivaci mají. Především zápas v Nizozemsku bude těžký, domácí nás budou chtít za každou cenu porazit, aby postoupili do baráže.
Zpět do Pěčic: V příštím kole hostíte tým Neratovic. Jaký očekáváte zápas?
Očekávám podobné utkání jako proti Mělníku, soupeř bude dobře bránit, hrát na brejky a my budeme hrát do zhuštěné obrany.
Dáváte si nějaké cíle ohledně konečného umístění?
Konkrétní cíle si nedáváme, chceme hrát o přední příčky a bavit diváky pohledným fotbalem.
Znáte náš web fotbalunas.cz? Co na něj říkáte?
Web znám, je to něco nového, co ještě v těchto soutěžích nebylo a moc se mi líbí. Držím mu palce a přeji mnoho úspěchu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.