Roman Svoboda lituje neproměňování šancí svého týmu

Vítězem ankety Hráč kola se stal již podruhé a dokonce po sobě Roman Svoboda z Šebkovic. Svůj dobrý výkon v zápase s Novými Syrovicemi okořenil dvěmi brankami a pomohl svámu týmu k vítězství. Celý rozhovor s tímto hráčem si můžete přečíst nyní.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Romane. Gratuluji ti k vítězství v anketě Hráč kola a hned se tě zeptám, už jsi někdy vyhrál podobnou nebo stejnou anketu a připomeneš mi, kdy to asi bylo(smích)?
Ahoj Radime. Díky za gratulaci. No nějakou náhodou se mě podařilo už jednou vyhrát v této anketě, jinak jsem nikdy nic podobného nevyhrál. A čirou náhodou to bylo minulý víkend, takže to čekání nebylo moc dlouhé (smích). Chtěl bych poděkovat asi hlavně všem klukům z kabiny, kteří se o to asi nejvíce svými hlasy zasloužili a samozřejmě i ostatním co mě dali hlas..
Pokusíš se zaútočit na čistý hattrick v naší anketě?
Tak bylo by to určitě pěkný , ale mám menší zdravotní problémy, takže doufám, že se dám zdravotně do pořádku a budu moct o víkendu vůbec hrát.
Jaká bude asi odezva v kabině?
No tak v kabině to nevím. Možná to hrozí půllitrem něčeho ostřejšího (smích).
Jak se ti nastupuje do zápasu v roli Hráče kola?
Vůbec to nijak nevnímám, nemá to na mě žádný vliv.Je nás na hřišti jedenáct a důležité je aby jsme hráli jako tým.
Jak by jsi hodnotil svůj sobotní výkon?
Tak z mých podzimních zápasů byl asi ten sobotní jeden z nejpovedenějších, samozřejmě hlavně díky dvoum vstřeleným brankám.
Který z tvých gólů byl nejpovedenější?
Tak hezčí byl asi ten první ve 30. minutě, kterým jsme srovnali na 1:1. Odrazil se ke mě balon na velké vápno, kde jsem si proti vybíhajícímu soupeři míč ještě zasekl a levačkou jsem to nějak trefil. Dlouho a pomalu to letělo až do šibenice, prostě taková haluz (smích).
Přerušili jste jednu nepříjemnou šňůru a nyní jste nastartovali tu vítěznou. Zvedá se vám sebevědomí?
Tak určitě se nám hraje líp a uvolněněji , více si věříme , když se vyhrává, i když počet neproměněných jasných gólových šancí v každém zápase je pořád hrozně velký. Takže doufám, že navážeme na dva vítězné zápasy a přidáme na podzim ještě nějaká další vítězství.
Na který zápas v sezóně se těšíš?
Nemám vyloženě žádný zápas na který bych se těšil , do každého zápasu jdu s tím, že ho chci vyhrát a je mi jedno proti komu zrovna hrajeme.
Kdo podle tebe přezimuje na prví příčce tabulky?
Myslím si že určitě Horní Újezd , i když oslabení týmu po zranění Radka Durdy je citelné.
Který tým tě letos příjemně překvapil a který tým je pro tebe naopak velkým zklamáním?
Myslím si že tabulka už se začíná vyvíjet tak nějak podle předsezóních předpokladů. Čekalo se, že na špici bude hrát asi Horní Újezd a po pomalejším začátku i Lipník. Překvapením jsou určitě Radotice. Trošku zklamáním jsou pro mě naše nevyrovnané výkony, čekal jsem, že budeme v tabulce víš, ale neproměňování šancí a individuální chyby nás připravily už o hodně bodů.
Který váš zápas byl v letošní sezóně nejpovedenější?
Já jsem úvodní čtyři zápasy podzimu neodehrál, ale myslím si, že nejpovedenější zápas byl teď ten víkendový v Nových Syrovicích
které utkání se vám naopak nepovedlo?
Tak bylo jich určitě více, hlavně ty ve kterých jsme nedokázali dát ani gól, hlavně zápasy v Radoticích a Litohoři .
Čekal jsi v kvalifikaci výhru našich na půdě Holandska?
Tak to určitě ne! Hlavně po shlédnutí tragického sobotního utkání s Tureckem . Holanďané ale potvrdili bídu z celé kvalifikace a naši po bojovném a obětavém výkonu vyhráli zcela zaslouženě.
Který tým tě překvapil postupem na EURO?
Ukazuje se, že fotbal se neskutečně vyrovnává. Ale určitě mě překvapil suverénní postup Rakouska.
Navštívil jsi někdy mezistátní, pohárové nebo ligové utkání?
Určitě. Byl jsem několikrát na zápase reprezentace, Sparty v Lize Mistrů a na ligu se taky občas zajedu podívat do Jihlavy.
Podporuje tě nějak tvoje rodina? A co říká na tvoje výkony?
Ne, rodina mě v tomto nepodporuje a spíš mě od toho odrazuje, po mém návratu po zranění .
Čím vším je pro tebe fotbal?
Dá se říct že fotbal a sport obecně vyplňuje většinu mého volného času.
Konec podzimní části se blíží, co budeš dělat přes zimu?
Tak určitě bude potřeba si chvilku odpočinout, to ale dlouho nevydržím. A potom bude více času si jít zahrát florbal, malej fotbal a samozřejmě si i zajít na pivo (úsměv).
Jakou muziku posloucháš?
Nemám vyloženě vyhraněný nějaký tip hudby, poslechnu si českou populární hudbu, nebo skoro cokoliv co se hraje v rádiích.
Jak podle tebe dopadne váš příští zápas?
Už teď je jasné, že po počasí, které celý týden trvá, se bude hrát na těžkém terénu, takže doufám že dáme aspoň o jeden gól více než soupeř a doma vyhrajeme.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.