"Jsem zpět a fotbal mě zase baví!", hlásí odhodlaně Lukáš Janka, stoper Lhoty

Ačkoliv jste si jako hráče kola zvolili Petra Jeniše, přinášíme vám dnes rozhovor s druhým v pořadí, Lukášem Jankou. Petr Jeniš, útočník Holýšova, totiž řeší příjemnější starosti - v týdnu se mu narodila dcera. Petrovi Gratulujeme!

A co nám o sobě prozradil Lukáš Janka? Proč ho to ve Lhotě drží? Čím si na sebe poštve spoustu lidí? A co ho vybudilo v výbornému výkonu v minulém kole? Čtěte!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak jste viděl vaše divoké utkání se Sušicí?
Tak před zápasem bychom určitě 2 body brali. Dostali jsme rychle gól po naší chybě, ale pak jsme z ničeho nic dvěma brankami otočili. Ve druhé půlce jsme opět prohrávali, ale naší hru jsme zlepšili a zase otočili, ale bohužel jsme v 90. min dostali vyrovnávací gól. Penalty jsme zvládli a s odstupem času myslím, že jsme všichni s 2 body spokojeni. Sušice byla určitě nejlepší soupeř, s jakým jsme hráli.
Vám osobně se podle trenéra Nyklese zápas povedl, co myslíte?
Vzhledem k tomu, že jsme dostali 4 góly, tak já osobně bych zvolil hráče jiného. I přes to, že jsem se cítil velmi dobře.
V minulém kole jste z pozice stopera vstřelil dvě branky. Je pro vás střílení branek rutinou, nebo to byl ojedinělý počin?
Oba góly byly po standartkách. První hlavou a při druhém se ke mně odrazil míč na roh malého vápna, kde jsem si obhodil obránce a na zadní tyč zakončil. Jen škoda, že to nevedlo alespoň k bodu, na který jsme určitě měli, ale naší nedisciplinovaností zápas prohráli. Sem tam nějaký gól dám, ale dva v jednom zápase naposledy ještě v Německu, ale tam potěšily víc, protože znamenaly 3 body.
Jaké máte s týmem vyhlídky do dalších zápasů?
Tak určitě posbírat co nejvíce bodů (úsměv) . Máme kvalitní tým, se kterým bychom se měli myslím pohybovat bez problému kolem 7. místa, ačkoliv soutěž je hodně vyrovnaná a každý může vyhrát s každým.
Koho tipujete na vítěze krajského přeboru?
Já osobně považuji za favorita právě Sušici a myslím, že určitě i Přeštice, kam jedeme v příštím kole.
Jak jste začínal s fotbalem a kterými kluby jste prošel?
S fotbalem jsem začínal v Žichlicích, ale ještě v žáčcích jsem přestoupil do Horní Břízy, kde jsem strávil nejdelší čas mé kariéry a kde jsem si poprvé zahrál krajský přebor. Ve 20 letech jsem odešel do Německa, kde jsem byl asi 5 let. Pak jsem se vrátil zpět a ještě jednou zkusil štěstí v Německu, ale z časových a rodinných důvodů jsem se zase vrátil do Břízy. Pak přišla nabídka ze Lhoty. Sice to byla jen I.B třída, ale cítil jsem novou motivaci a jsem rád, že jsem tady, protože se nám povedl postup do kraje a hlavně je tady skvělá parta.
Co považujete za dosavadní největší úspěch kariéry?
Těžko říct. Já jsem hlavně rád, že jsem se teď po roce vrátil zpět. Jsem po operaci a už mě přepadaly myšlenky o konci a tak, ale jsem zpět a fotbal mě zase baví.
Máte čas na sledování fotbalu? Máte svůj oblíbený tým nebo hráče?
Tak času moc není, ale na sledování fotbalu si čas určitě najdu. Jak naši ligu, tak mám rád Španělskou a Anglickou ligu. A teď si tady možná proti sobě poštvu spoustu lidí, ale od malička jsem velký Sparťan, takže určitě Sparta a jinak Arsenal Londýn a Real Madrid.
Jaké máte koníčky kromě fotbalu?
Mám rád sport celkově. Kolo, plavání, hokej, tenis, ale vzhledem k pracovním povinnostem, fotbalu a hlavně rodině, mi moc volného času nezbývá. Dvě děti mě zaměstnávají až až.
Vizáží mi trochu připomínáte Martina Latku, neřekl vám to už někdo?
Jo jo, tak to nejste první. Zrovna před zápasem v Domažlicích mi to řekl rozhodčí, tak mě zdravě naštval a já dal 2 góly.
Věděl jste k své nominaci na hráče kola? Co jste na to vy, resp. vaši blízcí říkali?
Portál fotbalunas.cz sleduji, takže jsem o své nominaci věděl. Jak už jsem říkal. Byl jsem překvapený a asi bych volil hráče jiného. To nic nemění na tom, že mě to těší.
Sledujte náš portál fotbalunas.cz?
Portál sleduji a moc se mi líbí. Člověk má na dlani všechny týmy a soutěže.
Chcete něco vzkázat čtenářům, spoluhráčům, blízkým?
No aby příště poslali víc hlasů a konečně jsem vyhrál. (smích) Ale teď vážně. Všem spoluhráčům aby makali tak, jako proti Sušici, a dělali radost sobě i všem, co nám fandí.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.