Od nás má fotbalunas.cz palec hore, říkal záložník Brné Jirka Strnad

Podruhé v řadě se Hráčem kola stal reprezentant vedoucího celku I.A třídy. V jedenáctém kole totiž slavil Jiří Strnad, člen záložní řady SK Brná.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jirko, nebyl jste zaskočen, když jste se objevil v ideální sestavě 11. kola?
Určitě mě to překvapilo. Ale už před zápasem jsem měl velkou chuť do hry, protože dva předešlé duely jsem sledoval pouze z tribuny. Bylo to za zbytečnou červenou kartu, kterou jsem dostal v zápase proti Jílovému. Takže jsem se chtěl svým výkonem klukům a trenérům omluvit za komplikace, do kterých jsem je svou absencí v předešlých zápasech dostal. A zdá se, že se to povedlo (usmívá se).
Velký Šenov jste porazili 4:2, ale dlouho jste čekali na vítěznou branku. Byl to hodně těžký zápas?
V naší situaci je těžký každý zápas, soupeři se na nás vždy vyhecují k velkým výkonům. Tak už to bývá, když hrajete proti lídrovi soutěže. Do zápasu jsme vstoupili naprosto dokonale a brzy se ujali vedení 2:0. Ale mladý a houževnatý tým z Velkého Šenova nesložil zbraně a dokázal vyrovnat. O poločase jsme si řekli, že musíme urvat tři body. Myslím, že celý tým pro to udělal maximum. Druhý poločas se hrál prakticky na jednu bránu a bylo jen otázkou času, kdy vsítíme rozhodující gól. Nicméně soupeř hrál nebojácně a nedal nám nic zadarmo.
Dvě kola před koncem první části soutěže už je jasné, že jste podzimním mistrem. Čekali jste to před sezónou?
Chtěli jsme hrát v horních patrech tabulky. Ale že budeme už dvě kola před koncem jasným půlmistrem nikdo z nás neočekával. Je to jen obrázek toho, že všichni v kabině táhneme za jeden provaz!
Lákal by vás případný postup do krajského přeboru?
Soutěž je ještě strašlivě dlouhá. Takže nepředbíhejme s nějakým postupem do krajského přeboru. V kabině jdeme zápas od zápasu a nemyslíme na to, co bude za půl roku.
Vy jste do Brné přišel před sezónou. Jak se vám v týmu líbí?
Jen dodám, že předtím jsem zažil krásný rok a půl v Libouchci. A jak se mi líbí v Brné? Prošel jsem už hodně kluby, ale Brná je pro mě asi nejvíc. Zázemí máme naprosto dokonalé, hrajeme vždy na perfektně připravené přírodní trávě, regenerace po zápasech je bomba. Ale nejvíc se mi líbí, že se tu sešla úžasná parta kluků se kterými moc rád trávím volný čas.
Fotbal je vašim zaměstnáním. Můžete prozradit, kde pracujete?
Momentálně pracuji jako trenér mládeže v FK Ústí nad Labem, čím jsem si splnil svůj velký sen.
Jaké má Jiří Strnad koníčky a záliby?
Jak už jsem říkal, tak celý můj život se točí kolem fotbalu. Trénování malých dětí je můj koníček, při kterém se odreaguji a zároveň vyblbnu (smích). Když už nejsem na hřišti, tak rád hraju badminton, futsal, tenis a občas jdu s kamarády z Brné navštívit nějakou tu diskotéku (smích).
V dalším zápase narazíte na Šluknov. Dá se očekávat, že to bude podobné jako proti Velkému Šenovu...
Určitě to bude dosti podobné. Očekávám, že soupeř přijede hrát s maximálním nasazením a rozhodně nebude chtít odjet s prázdnou. Navíc je Šluknov známý svými fanoušky, kteří přijedou i k nám v hojném počtu a budou svůj tým hnát za vítězstvím. Nicméně i my máme úžasné diváky a věřím, že i díky nim zůstanou tři body v Brné.
Líbí se vám podobné individuální ankety, jako je třeba volba nejlepšího hráče?
Je to super a pro nás hráče velká motivace. Sice je to "jen" I. A třída, ale každého fotbalistu potěší, když je podobným způsobem odměněn za svůj výkon.
Zdá se, že v Brné znáte web fotbalunas.cz...
Fotbalunas.cz znám již z předešlých kol, kdy se sestava kola vyhlašovala. Máme skvělý tým a pokaždé se někdo z našich hráčů v sestavě kola objeví a navzájem se podporujeme, takže mi tyto stránky utkvěly v paměti. A říkám jen jedno - od celého klubu SK Brná máte palec hore!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.