Hráč kola Dominik Žďánský: "Největší radost by měla moje babička"

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče ve 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Předposlední kolo ovládl Dominik Žďánský, který válí za Zavidov. Mnohem častěji nastupuje sice za A mužstvo v I. A třídě, ale do okresního přeboru nahlédl za podzim už čtyřikrát. Rezervě se zatím nejvíc podařil právě poslední zápas proti Olympii, ve kterém dal Dominik gól na 2:0. Tenhle rychlonohý útočník má za sebou spoustu odkopaných minut v SK Rakovník, ale také ve Spartě Lužná. Přípravu na tento podzim dokonce zkoušel i v divizním Novém Strašecí, kde se ale díky pracovním povinnostem na spolupráci nakonec nedohodl. V Zavidově je naprosto spokojený, třeba ho tam uvidíme i nadále... Redakce fotbalunas.cz Dominika vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V minulém kole vyhrál nejlepšího hráče váš kolega Adam Špička, teď vy, to je pro Zavidov a snad i pro vás pěkné ocenění, nemyslíte?
Adam je dobrý hráč, to, v jaké formě se vrátil po zranění, překvapilo určitě nejen mě! A pěkné ocenění to samozřejmě pro náš klub je. Já jsem šťastný, že jsem vyhrál toto kolo, ale větší radost by měla moje babička, která před měsícem bohužel zemřela. Právě ona mě od mala ve fotbale podporovala, takže zásluhu na tom má i ona. Děkuju babi!
Ukazuje to na vzestupné výkony vašeho týmu? Zpočátku soutěže se zavidovské rezervě tolik nedařilo a nyní porazila první celek tabulky…
Ano, je to tak. Jak B, tak i A tým se zvedá a je to dobře, výkon proti Olympii byl asi nejlepší za celý podzim.
Vy ale za B tým moc nenastupujete, kolik jste odehrál zápasů?
Pokud budu počítat celé zápasy, tak jsem odehrál tři plus poločas proti SK Rakovník B.
Jak velkou šanci dostáváte v A mužstvu? Mohl byste obě soutěže trochu popsat, v čem jsou jiné nebo naopak čím si jsou podobné?
V áčku je to jak kdy, ale vždy, když nenastoupím od záčatku, tak jdu alespoň za béčko, takže za víkend odehraju dost minut. Mezi soutěžemi je velký rozdíl, v OP mám trochu víc času na míči, zase ale v I. A třídě je hra rychlejší, a to konkrétně mně vyhovuje. Nenapadá mě, v čem by se mohly sobě podobat, obě soutěže jsou jiné.
Přípravu na podzimní sezonu jste zkoušel v divizním Novém Strašecí, proč to nakonec neklaplo?
Ve Strašecí to neklaplo kvůli pracovním povinnostem. Nemohl bych hrát za divizní celek s jedním tréninkem týdně.
Nechtěl jste hrát raději než I. A třídu v Zavidově, v mateřském SK Rakovník krajský přebor?
Sice je to vyšší soutěž, ale já potřeboval změnu a musím říct, že v Zabidově jsem spokojený.
Proti Olympii jste dal druhý gól a po celý zápas jste byl velmi aktivní. V útoku jste si rozuměl s Václavem Ryšlavým, který se také trefil, co bylo klíčem k úspěchu proti tak zkušenému týmu?
S Vaškem jsem hrál dlouho na SK, jsme stejně staří a chodili jsme spolu do sportovní třídy. Na hřišti si velmi rozumíme, vlastně i mimo něj. Zásluhu na vítězství má celý tým, byl to opravdu nejlepší výkon podzimu.
Jaké máte plány přes zimní přestávku?
Přes zimní přestávku chci chvíli odpočívat a jet na hory se svou přítelkyní, ale i nějaký ten halový turnaj bych chtěl odehrát...
Už víte, kde byste chtěl působit v následující sezoně, nebo jaké jsou vaše vyhlídky do budoucna?
V Zavidově jsem mi líbí a pokud bude mít klub zájem, rád zůstanu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.