"Vyloupíme Sušici!" burcuje hráč kola, Jakub Křikava

Hráčem 14. kola krajského přeboru se stal Jakub Křikava, mladý a nadějný brankář nováčka soutěže z Mýta. Jak se do Mýta dostal nebo po boku koho je mu čest nastupovat? To vše a mnohem více!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Váš víkendový zápas, po kterém jste se stal hráčem kola, byl bezgólový. Jak jste vy viděl jeho průběh?
Soupeř měl od začátku více ze hry, v duchu jsem si celou dobu říkal, že je jen otázka času, než nám dají gól a potom už smršť. Oni ale vždy nějakým zázrakem netrefili bránu, trefili břevno a nebo trefili mě. Pak jak ten čas plynul, tak jsem si říkal, že by ty penalty mohly přijít a tam bychom mohli ten bod urvat.
Na jaký zákrok jste z tohoto utkání nejpyšnější?
Nejvíc pyšný jsem asi na ten v druhý půli, když přede mnou byl protihráč na malém vápně, já jsem se nějak roznožil a on trefil moji nohu. Tam už jsem fakt nečekal, že to neskončí gólem - byl z toho jen roh.
Vy jste utkání rozhodl vítěznou penaltou v rozstřelu. Byl jste určený, nebo to bylo spontánní?
Tam to bylo tak, že jsme po zápase šli všichni ke střídačce, kde se mě trenér zeptal, jestli chci jít. Já jsem řekl, že klidně, ale jedině pátý, protože jsem tajně doufal, že by na mě už nemuselo dojít. (smích) Nakonec jsem ale šel a nezbylo mi nic jiného, než dát gól.
Trénujete penalty?
Vůbec.
Jak jste zatím spokojen s podzimními výsledky Mýta?
Ze začátku to bylo strašidelný, ani jsem nečekal, že bychom mohli dostávat takové dardy. Zlomilo se to ale v utkání s Bolevcem, následovaly Luby a Chotíkov a my jsme rázem tři zápasy po sobě neprohráli. Dodalo nám to sebevědomí a chuť jít do zimní přípravy a na jaře se poprat o udržení.
Body jste pomalu začali sbírat, věříte si teď i na Sušici?
Vyloupíme Sušici a potom si užijeme dokopnou! (smích)
Koho vidíte na vítěze soutěže?
Co jsem tak viděl, tak si myslím, že nejvíc našlápnuto má Rozvadov, ten se líbil hodně.
Pojďme k Vám. Jak jste začínal s fotbalem, kudy jste prošel?
Já jsem od malička působil v Hořovicích, resp. v FK Hořovicko, kde jsem začal asi v pěti letech v přípravce. Postupně jsem došel až do chlapů. Před touto sezónou jsem měl v plánu hrát za béčko v Hořovicích, které bylo ale bohužel zrušeno. Začal jsem si tedy hledat jiné angažmá, protože pro mě nebylo v áčku místo. Potom mě oslovilo Mýto, a tak jsem šel sem chytat krajský přebor.
Od začátku jste mezi třemi tyčemi?
Ano, od začátku v bráně.
Máte nějakou oblíbenou fotbalovou ligu, tým nebo hráče?
Hodně rád sleduji Premier League, hlavně Arsenal, protože mu už dlouhodobě fandím. Z domácí soutěže se rád podívám na Spartu, potažmo na české kluby v pohárech a reprezentaci. Mým oblíbeným hráčem je asi od dětství Tomáš Rosický. Co se týče brankářského vzoru, tak Gianluigi Buffon.
Čekal jste svou nominaci na hráče kola? Bylo nějaké popichování v kabině?
S tou nominací, se přiznám, nechci vypadat moc arogantně, jsem čekal, jelikož mi ten zápas vyšel fakt hodně a v životě mi to už takhle asi nevyjde. Že vyhraji jsem vlastně taky tak trochu čekal, protože spoluhráči v kabině říkali, že udělají všechno proto, abych to vyhrál. (smích) Máme celkem vysokou taxu, tak aby byla veselejší dokopná.
Sledujete náš portál fotbalunas.cz?
Web sleduji od té doby, co jsem v Mýtě. Kouknu se občas i do divize na Hořovice, jak se klukům vede. Je to skvělý nápad, hlavně to i trochu vyšperkuje tu soutěž a hráči se víc snaží potom.
Chcete něco vzkázat spoluhráčům nebo rodině?
Chtěl bych všechny pozdravit a ahoj čau čau čau! A ještě vzkaz pro Petra Štycha, že je pro mě opravdu čest s ním hrát. (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.