Budeme bojovat až do konce a všichni věříme, že na konci soutěže budeme před Kratonohami, říká náchodský Patrik Simon

Hráčem závěrečného kola se stal náchodský Patrik Simon, který v posledním kole dvěma góly rozhodl o výhře Náchodu nad Cidlinou. V našem rozhovoru se Patrik Simon zmínil o svém působení v Jablonci i o rozdílech mezi Divizí a Krajským přeborem. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Po podzimu ztrácíte na vedoucí Kratonohy čtyři body. Co potřebujete přes zimu zlepšit, abyste náskok Kratonoh na jaře stáhli?
Určitě proměňování šancí. Jelikož si za zápas vytvoříme dost brankových příležitostí a hodně jich stále neproměníme, což by nás ve vyšší soutěži mrzelo daleko více. Budeme bojovat až dokonce a všichni věříme, že na konci soutěže budeme na prvním místě před nimi. Nesmíme ale zapomenout, že Kratonohy mají také velice kvalitní mužstvo. Každopádně si myslím, že to není jen o Kratonohách, ale i silné mančafty za námi stále můžou zamíchat tabulkou na předních příčkách.
Loni hrál Náchod v Divizi C. Liší se nějak soupeři v Divizi a v Krajském přeboru?
Divize C je určitě kvalitnější soutěž než Krajský přebor. Už jen co se týče počtu tréninků, což se samozřejmě projevuje na fyzičce hráčů, ale určitě také v kvalitě celkových týmů. Samozřejmě tím vůbec nechci snižovat kvalitu Krajského přeboru.
Na vaše domácí zápasy chodí více než 200 diváků. Znamená to, že divácká podpora po sestupu z Divize neopadla?
Nejdříve bych chtěl poděkovat za celou naší kabinu všem fanouškům, kteří nás celý podzim povzbuzovali a snad nám už nemají za zlé, že se spadlo z divize. Dokonce si troufnu i říci, že chodí ještě více fanoušků než v divizi, protože naše všechna utkání jsou v podstatě derby a každý se na nás chce vytáhnout. Divákům slibuji, že udělám vše pro to, aby se v další sezóně hrála zase divize.
Číslo deset nosí na svém dresu převážně tvůrci a organizátoři hry. Řadíte se mezi takové typy záložníků?
Opravdu? To jsem ani nevěděl. Možná se za něj teď budu považovat, když jste mi to řekl. (smích) Za tvůrce a organizátora hry se asi nepovažuji. Od toho máme našeho kapitána a nově tatínka Honzu Kábrta, kterému bych popřál hlavně hodně zdraví a štěstí. Třeba to malý Matěj dotáhne tak daleko jako jeho otec do Sparty.
V sezoně 09/10 jste za dorost Jablonce nastřílel v 26 zápasech 7 branek. Co stálo za tím, že jste v Jablonci nezůstal natrvalo a vrátil jste se zpět do Náchodu?
Jen 7? To jste nemohl říct aspoň 15? (smích) V Jablonci jsem zažil krásných 5 let fotbalového i normálního života. Stalo se to tak, že většina, co jsme vycházeli z dorostu, jsme šli do mužů Jablonce B, který hrál ČFL. Chlapům, co hráli ČFL před námi, neprodloužili smlouvy a dali šanci nám. Jelikož musím přiznat, že jsme neměli dostatek zkušeností a kvality na to, udržet se v této soutěži, tak se spadlo do divize C, tak pro mě nemělo smysl tam dále pokračovat, protože Náchod hrál stejnou soutěž, ale určitě jsem se po těch 5 letech těšil domů, i když jsem se tam měl moc hezky a rád na to vzpomínám. Ještě bych chtěl poděkovat celé mojí rodině, která mě umožnila jít do Jablonce v těch nejlepších letech (15-20 let). Nejspíše věděli, že by to se mnou doma neměli lehké.(smích)
Jakým ideálním směrem by se měl ubírat váš fotbalový život. Chcete zůstat v Náchodě, nebo máte cíle spojené s ještě vyššími soutěžemi?
) Nejvyšší soutěž jsem hrál ČFL, jak už jsem povídal. V Náchodě jsem spokojený, ale určitě na sobě tvrdě pracuji při tréninku, a kdyby přišla nějaká lákavá nabídka, tak bych o ní určitě uvažoval. Člověk musí mít ty nejvyšší cíle, takže třeba mě uvidíte za chvíli v televizi na ČT4 sport, jak nasadím housle Messimu a rozhodnu zápas na 1:0 v lize mistrů.(smích)
Před vámi je několikaměsíční pauza, znamená to pro vás úplné odstřihnutí od fotbalu?
Od trenéra jsme po posledním zápase s RMSK Cidlina dostali čtrnáct dní volno. Poté budeme mít tréninky středa a pátek do 18. prosince. Zimní příprava by měla začít nejspíš 18. ledna a už se všichni hrozně těšíme.(smích) O volnu se budu věnovat své krásné přítelkyni, které bych také chtěl poděkovat, že má se mnou trpělivost, protože být s fotbalistou není zrovna jednoduché.(smích) Určitě si rád zahraji např. ricochet nebo florbal. Takže bez pohybu určitě nebudu. Nechci totiž, aby se mi kluci z kabiny smáli, že vypadám jak Ronaldo, když byl těhotný.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.