Václav Hodek: Ať už to dopadne jakkoliv, bude to pro nás dobrá zkušenost

Poslední Hostovice porazily Děčín a vyhrály po dlouhých osmi zápasech. Dařilo se jim i v naší anketě, protože Hráčem 12. kola I.A třídy se stal hostovický obránce Václav Hodek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulujeme. Čekal jste to?
Nečekal. Už nominace v sestavě kola mě překvapila, o to více mě potěšilo samotné vítězství. Každé podobné ocenění potěší a já si toho vážím.
Nominaci vám vynesl vítězný zápas proti Děčínu. Jak ho zpětně hodnotíte?
Byl to náš poslední zápas, který jsme hráli na podzim doma. Motivace byla větší, chtěli jsme se s věrnými fanoušky rozloučit výhrou. Zápas byl hodně o bojovnosti, konečně se k nám také přiklonilo štěstí. Jsem moc rád za výhru, kterou si zasloužil náš trenér a vedení klubu, kteří to s námi nemají lehké. Všichni hráči odvedli v zápase maximum bojovnosti, takhle se má hrát I.A třída!
Jak těžká je pro Hostovice, jako nováčka, účast v I.A třídě?
Vzhledem k tomu, že jsme nováčkem, je to pro nás hlavně velká zkušenost. Ať to dopadne jakkoliv. Soutěž je sice o něco těžší, než I.B třída. Přesto si myslím, že máme dobrý tým, který se nevzdává. Věřím, že po zimní pauze zabojujeme a popereme se o záchranu.
Máte hodně zraněných hráčů. Myslíte si, že to je hlavní důvod, že jste poslední v tabulce?
Dlouhodobá zranění některých hráčů základní sestavy má určitě vliv na naše výsledky a momentální postavení v tabulce. Před začátkem soutěže nám ještě odešli dva velmi platní hráči. Věřím, že se kluci dají brzo do pořádku a vedení klubu nám ještě pomůže s rozšířením kádru, aby byla v týmu větší konkurence.
Do zápasu musel naskočit i Libor Touš, motor hostovického fotbalu. Jaký podle vás odvedl výkon?
S Liborem Toušem jsem začínal hrát fotbal v Hostovicích a myslím, že hrát určitě nezapoměl. Už několikrát v minulosti, když nás zužovala zranění, byl vždy ochotný mužstvu pomoci. I když léta člověk opravdu nezastaví. to vidím i u sebe. Pokud má člověk ale fotbal rád a je zdravý, může kopat opravdu dlouho.
Vy jste ročník 1972. Na hřišti se tedy potkáváte s hráči, kteří jsou třeba o 20 let mladší.
Co se týče mladých hráčů, kteří proti mě nastupují, tak si myslím, že jsou zvyklí na starší protihráče. Každé mužstvo je většinou seskládané z těch mladých běhavých a pak i z těch, co tomu dají zkušenost a nějaký řád.
Můžete nám prozradit recept na vaší fotbalovou dlouhověkost?
Tak přímo recept vám asi neřeknu. Ale určitě je to o tom, že se mi vyhýbají zranění a že dodržuji určitý zdravý životní styl. Samozřejmě je to i o pravidelném tréninku a dobré partě, kterou v Hostovicích máme.
Znáte webový portál fotbalunas.cz, který dává prostor nižším fotbalovým soutěžím?
Až do minulého týdne jsem vůbec nevěděl, že něco takového existuje. Minulou anketu vyhrál můj kamarád. Tak jsem navštívil váš webový portál a byl mile překvapen, že je někdo schopný věnovat se tak parádně i nižším soutěžím. Tímto vám chci popřát hodně uspěchů v další práci a hodně spokojených čtenářů.
A na závěr jedna osobní otázka. Jaké zaměstnání vykonáváte?
Živí mě řemeslo, kterým jsem se vyučil. Pracuji v jedné malé firmě jako instalatér, převážně řeším havarijní služby.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.