Hráč 13. kola Filip Beran: Pomýšleli jsme na ještě lepší umístění!

Velmi dobře zvládli podzimní část sezony fotbalisté Sokola Pěčice, kteří se drží na 4. místě tabulky. Jak jsme se ale dozvěděli z rozhovoru s nejlepším hráčem posledního kola - krajním záložníkem Filipem Beranem - očekávání v týmu byla ještě o trochu vyšší. O posledním zápase v Byšicích i o dalších soupeřích v I. B třídě byla řeč v našem rozhovoru...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě. Jak těžký byl zápas v Byšicích?
Děkuji moc, je to pro mě příjemné zakončení sezony. Byl to velice težký zápas, protože jsme věděli, že pokud chceme zůstat na 4. místě, musíme získat plný počet bodů. A Byšice nebyly žádný lehký soupeř.
Vy jste k výhře přispěl dvěma brankami. Pamatujete, kdy se vám něco podobného naposledy povedlo?
Naštěstí pro mě jsem za svou karieru vstřelil už víc důležitých gólů, ale tyhle dva byly minimálně pro tuhle sezonu pro mě ty nejdůležitější. Jsem rád že jsme díky tomu dokázali vyhrát tak těžký zápas.
Mohl byste své góly čtenářům popsat?
První gól vznikl po individuální akci mého spoluhráče Pavla Krále z levé strany vápna, kdy dokázal obejít dva bránicí hráče a procpat míč až do vápna. Tam jsem už nabíhal já a díky pohybu Martina Lukeše, který se rozhodl zaujmout pozici uprostřed vápna, jsem zavíral zadní tyč... a přesně tam směřovala nahrávka. Pak už to chtělo jen zachovat chladnou hlavu a trefit míč do branky, což se povedlo! Druhý gól vznikl po rychlém brejku, kdy jsme navedli míč středem vápna a po odrazu od vybíhajícího gólmana se míč dostal přímo ke mně. Já jsem si ho zpracoval a podíval jsem se, jaká je situace v bráně. Bohužel pro mě tam byli tři obránci i gólman, a tak jsem se rozhodl míč trefit nártem a doufat, že si najde cestu do brány. Bohužel pro Byšice míč trefil padajícího gólmana do boku a následně zapadl do branky.
Ačkoli je mezi fotbalovými fanoušky známo, že Pěčice hrají pěkný kombinační fotbal, příliš branek ve vašich zápasech nepadá. Čím si to vysvětlujete?
My se snažíme po získání balonu vždy hru zkldnit a vyměnit si co nejvíce přihrávek vzadu v obraně. Teprve potom se snažíme postupnými nahrávkami dostat až do vápna soupeře... ale v takovém případě se jeho obrana vždy v klidu zatáhne a my utočíme do plných. Podle mě by neuškodilo trošku více sobeckosti a individuálních akcí směrem dopředu. Ale i tak jsme dali hodně gólů a myslím si, že naše taktika, kterou nám vštípil trenér a kapitán funguje a nese své ovoce.
Má váš tým větší sílu v defenzivě nebo v ofenzivě?
Troufám si říct, že máme náš tým momentálně dobře vyvážen a máme kvalitu v obou směrech.
Podzim jste zakončili na 4. místě. Jaká byla předsezónní očekávání?
Bohužel jsme se momentálně viděli na lepších příčkách, ale vzhledem k těžkému letošnímu losu to pořád není žádné zklamání. Myslím si, že jsme utrpěli ztráty jenom s opravdu kvalitními celky a jinak jsme všechny zápasy zvládli dobře. Každopádně nemáme hlavy dole a na jaře chceme sebrat body těm, kteří je vzali nám!
V týmu se sešla spousta mladých hráčů se zkušenostmi z Mladé Boleslavi. Jak se vám spolu hraje?
Vzhledem k tomu, že spousta z nás se zná velice dobře i mimo hřiště a někteří jsme spolu hrávali i jinde, tak jsme všichni skvěle naladěni. Nemůžu si teď vzpomenout, kde jinde jsem zažil lepši partu než tady v Pěčicích!
Máte v týmu někoho zkušeného, kdo vás na hřišti i mimo něj usměrňuje?
Nejzkušenější je náš trenér a zároveň kapitán týmu Miroslav Hubač, který je pro nás ve všech směrech velice důležitý - jak na hřišti, tak v kabině. Dále určitě musím zmínit také stopera Michala Tůmu, ke kterému máme všichni respekt a který je naši oporou hlavně v defenzivě.
I vy sám jste v Mladé Boleslavi hrával. Jak těžké je prosadit se do tamních mládežnických celků?
V Mladé Boleslavi byla vždy veliká konkurence a každý, kdo se tam dokáže udržet až do konce dorostu, musí mít jisté kvality. Já sám jsem tam bohužel nebyl tak dlouho, jak bych si přál, ale naštěstí je zde spoustu jiných klubů, kde se dá hrát také kvalitní fotbal.
Vy v Pěčicích už třetím rokem hostujete ze Sedmihorek. Nepřemýšlíte o trvalém přestupu?
Ta možnost tu samozřejmě je a bylo by to asi i rozumné, ale já v Sedmihorkách zažil spoustu skvělých momentů a tenkrát, když jsem tam šel, mi bylo slíbeno pár věcí, které se vždy dodržely. I proto bych chtěl zůstat i nadále jejich hráčem jako poděkování! Navíc si vždy na konci sezony hraji s myšlenkou se do Sedmihorek vrátit a zkusit si zase Liberecký kraj.
Na které pozici nastupujete a kde se na hřišti cítíte nejlépe?
Nastupuju jako krajní záložník a je jedno jestli z levé nebo pravé strany. Naštěstí pro mě je to i pozice, kde se cítím nejlépe... ale samozřejmě jsem schopný nastoupit i jako krajní obránce nebo útočník. Poslední dobou občas na tréninku zaskočím i za gólmana, takže i tahle možnost tu v případě nouze je. Ale to už je na trenérovi (smích).
Na špičce tabulky před vámi trochu odskočily tři celky – Klíčany, Ovčáry a Kosmonosy. Který z nich má podle vás největší kvalitu?
Já si myslel, že největší kvalitu mají Ovčáry, ale po duelu s Klíčany jsem svůj názor změnil. Jsou neskutečně zkušený a kvalitní tým a myslím si, že jim první místo už do konce sezony zůstane. Samozřejmě, ještě se musejí utkat jednou s námi a my se jich rozhodně nebudeme bát!
Má pro vás zápas proti některému ze soupeřů v této skupině větší náboj a proč?
Asi zápas proti Kosmonosům. Mám tam pár kamarádů a jednoho velice dobrého, takže je to takové škádlení a zároveň je to pro kluby takové malé derby. Navíc po prohře 0:1 jim máme co vracet!
Šel byste na penaltu v poslední minutě vyrovnaného zápasu?
Já jsem typ hráče, který se takové příležitosti nikdy nezalekne!
Děkuji za odpovědi a přeji příjemnou zimní pauzu!
Taky děkuji za tuto skvělou zkušenost a přeji vašemu webu hodně úspěchů!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.