Pocit vítězství je jeden z nesladších pocitů, co znám, říká novoměstský Vilém Maur

Hráčem uplynulého kola se stal útočník Vilém Maur. Fotbalista, který ještě v minulých sezonách nastupoval do zápasů jako brankář, rozhodl svým gólem o výhře Nového Města nad hradeckou Slávií a v našem rozhovoru hovořil nejen o své brankářské minulosti.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V úvodních dvou jarních zápasech se Novému Městu nepodařilo vstřelit soupeřům branku. Co jste pro zápas se Slavií změnili a díky tomu i zvítězili?
Vzhledem k naší rozsáhle marodce a kvalitě soupeře jsme zvolili hru na jednoho útočníka a snažili jsme se hlavně neinkasovat. Což se nám dokonale podařilo a navíc jsme soupeře zaskočili z brejků. V minulých zápasech jsme naopak dobývali branku soupeře my, což nám úplně nevyhovovalo. Navíc v zápase se Slávii jsme předvedli výkon na hranici našich fyzických sil, což se projevilo na pozápasovém pivu, kde všichni postupně usínali :)
Proti hradecké Slavii jste hrál v základní sestavě, v předchozích utkáních jste ale nastupoval z lavičky, a to v pokročilé fázi druhého poločasu. Jak přijímáte roli méně vytěžovaného hráče?
Roli přijímám pozitivně, vzhledem k tomu, že jsem nějakých 20 let chytal a tato sezona je pro mne první, kdy jsem brán jako hráč v poli. Z důvodu pracovního vytížení a toho, že bydlím v Hradci Králové, jsem rád za každou minutu strávenou na hřišti. Fotbal miluji a přijmu jakoukoliv pozici v týmu, protože pocit vítězství je jeden z nejsladších pocitů co znám.
Není tomu tak dávno, co jste hrál na postu brankáře. Čím to, že jste se přeučil na útočníka?
Hlavní důvod byla rozsáhlá marodka v týmu v minulé sezoně, kdy jsem si odbyl premiéru v základní sestavě v poli v Dobrušce, kde jsme zvítězili 4:3. Za svůj výkon jsem byl pochválen a od té doby nastupuji spíše v poli, nicméně k chytání mám stále blízko (je i možné, že mě v bráně v nejbližší budoucnosti opět uvidíte), takže jsem takový fotbalový obojživelník.
Doufáte v podobný vzestup, jaký zažil například Milan Škoda, který nastupoval jako obránce a nyní je klíčovým střelcem pražské Slavie?
Zrovna Milan Škoda je krásný případ toho, že aspoň 40% výkonu fotbalisty je v hlavě. Navíc jsem velký slávista, takže ano Milanem Škodou se nechám rád inspirovat.
Cítíte díky brankářským zkušenostem výhodu na pozici útočníka. Když se octnete před soupeřovým gólmanem, máte lepší představu o tom, kudy překonat brankáře nejsnáze?
Určitá výhoda to někdy může být, na druhou stranu dnešní fotbal je tak rychlý, že člověk nemá moc času přemýšlet a chová se v zakončení instinktivně. Tento instinkt se dá natrénovat, takže věřím, že správné zakončení je spíše ovlivněno tréningem a instinktem.
O víkendu budete hrát na hřišti Kostelce nad Orlicí, co by vašemu týmu mělo zajistit bodový úspěch?
Já osobně chci každé utkání vyhrát a nejinak to bude i v Kostelci. Myslím, že naše taktika bude podobná jako proti Slávii, navíc velké Kostelecké hřiště je ideální pro brejky. Zároveň bych chtěl poděkovat všem fanouškům za hlasy a chtěl by je pozvat na největší derby, které je již 9. 4. kdy hostíme Náchod a mohu slíbit, že uděláme vše pro to, abychom vyhráli :))

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.