Fotbal vs. futsal? Matěj Čapek dává přednost halovému sportu

Po vleklém zranění se objevil v dresu Modré. Po podzimní části však Matěj Čapek v týmu účastníka krajského přeboru skončil, jaro zahájil ve Velkém Březně. A hned ve druhém jarním kole slaví titu hráče kola.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Samozřejmě velká gratulace k vítězství. Ceníte si takového dílčího úspěchu?
Děkuji. Určitě mám z nominace do sestavy kola a následného vítězství v hlasování o Hráče kola radost. Je to příjemná nadstavba ke třem bodům ze Šluknova a také toho, že jsem vstřelil dva góly. Věřím, že v sestavě kola nejsem naposledy.
Vypadá to, že jste se v utkání ve Šluknově cítil docela dobře, ne?
V utkání jsem se cítil celkem dobře. Každopádně mám ještě velké rezervy, především co se týká kondice, jelikož jsem neabsolvoval klasickou letní ani zimní přípravu. Každým utkáním a tréninkem se však cítím lépe a lépe, tudíž doufám, že moje forma půjde ještě nahoru. V utkání jsem měl i další šance, které měly skončit brankou, ale snad jsem si ty góly schoval i pro další soupeře (smích).
Jak jste se ocitl ve Velkém Březně? Já osobně si vás naposledy pamatuji z Modré...
Po vleklých zraněních jsem minulou sezónu a letošní fotbalový podzim strávil v krajském přeboru v Modré. Bohužel po podzimu už jsem necítil ze strany Modré zájem, abych v klubu pokračoval, tudíž jsem si dal od fotbalu přes vánoce a začátek roku pauzu a soustředil se hlavně na futsal, kde nám vrcholila sezóna. Poté jsem zaregistroval nějaký zájem ze strany Mojžíře, ale nakonec jsem se rozhodl pro Velké Březno, kde hraje můj spoluhráč z futsalového Rapidu Michal Svoboda, který mi k tomuto angažmá pomohl. A jsem za to rád, jelikož jsem poznal, že ve Velkém Březně je dobrá parta lidí, kteří mají fotbal rádi. Ještě bych se rád vrátil v krátkosti k Modré. Klukům z Modré přeju hodně štěstí v boji o záchranu v krajském přeboru, vypadá to, že po nepovedeném začátku jara ho budou potřebovat. Je škoda, že klub s takovým zázemím, kde by se mohla hrát klidně divize, bojuje každý rok o záchranu. Navíc pokud má v kádru takové hráče jako je Tonda Čapek, Kamil Podolský nebo hráč Rapidu David Veselý. Domnívám se, že Modrá dlouhodobě doplácí na špatné vedení klubu.
Už jste to prozradil, že vaším dalším sportem je futsal. Hrajete za Rapid Ústí nad Labem. Můžete o vašem futsalovém angažmá povědět více?
Ano, je to pravda. Jsem předsedou a zároveň hráčem futsalového klubu FC Rapid Ústí nad Labem. Tato sezóna byla pro Rapid premiérou a zároveň velkým přelomem. Před sezónou se nám s vedením podařilo do klubu přivést Martina Dlouhého, českou futsalovou legendu, medailistu z ME a hráče, který za českou reprezentaci odehrál přes 150 utkání, v nichž vstřelil kolem stovky branek. To, co je pro český hokej Jaromír Jágr, to je pro český futsal Martin Dlouhý. Bohužel sezóna skončila pro Rapid poněkud hořce, jelikož jsme obsadili druhé místo v krajském přeboru vinou horšího vzájemného utkání s prvním týmem tabulky při stejném počtu bodů. Pro Rapid to znamená, že momentálně je nepostupovým týmem a musí čekat, jestli nakonec přijde nabídka na postup do divize, což se může stát v případě, že nějaký tým odmítne postup. Tak uvidíme, jak to vše nakonec dopadne.
Co je vám aktuálně bližší? Fotbal, nebo futsal?
Prioritou je pro mě bezpochyby futsal a to z několika důvodů. Podařilo se mi obklopit se ve vedení klubu lidmi, kteří jsou pracovití a ambiciózní a máme společný pohled na věc. S těmito lidmi se snažíme budovat futsalový klub na úrovni, který bude dělat našemu městu dobré jméno. Jsme teprve na začátku strašně dlouhé cesty, ale ta cesta mě a ostatní lidi ve vedení klubu naplňuje. Z hráčského hlediska byl obrovským impulsem příchod Martina Dlouhého, jenž plní roli hrajícího trenéra. Každý trénink pod vedením tohoto nejen skvělého futsalisty, ale především skvělého člověka je pro každého hráče Rapidu obrovskou školou. Dalším důležitým aspektem je pro mě také to, že ve futsale je snažší se prosadit, než ve fotbale a že i ve věku 24 let je šance, že si ještě můžu nějakou solidní soutěž zahrát. Futsal určitě doporučuju každému, je to skvělý sport. Pokud tento rozhovor čte někdo, kdo by chtěl začít hrát futsal a myslí si, že je schopný hrát na solidní úrovni a má zájem na sobě pracovat, tak ať neváhá a kontaktuje mě na emailu fcrapidusti@email.cz. Ovšem i fotbal je pro mě stále velmi důležitý a v každém utkání se snažím podat stoprocentní výkon a pomoci tak týmu k vítězství.
Co děláte ve volném čase?
Mimo fotbalu a futsalu se věnuji vydělávání peněz, abych neumřel hlady a nespal pod mostem (smích). Jsem na volné noze a věnuji se různým projektům, například ve spolupráci s Tomášem Hartem ze Spolku de Mimo, který pořádá různě kulturní akce, jako jsou plesy, hudební koncerty a podobně.
Máte ponětí, kdo vás svými hlasy dostal až k titulu hráče kola?
V dnešní době facebooku není problém nějaký ten hlas získat. Takže určitě pomohli spoluhráči z Rapidu, Velkého Března a další kamarádi, kteří mě chtěli podpořit. Tímto bych jim chtěl za jejich hlasy poděkovat.
Vrátíme se k fotbalu. O víkendu hostíte Junior Děčín. Hádám, že budete chtít potvrdit tři body ze Šluknova, ale hlavně odčinit debal s Brnou, že?
Určitě chceme navázat na výhru ze Šluknova a napravit si reputaci před domácími fanoušky po ostudné prohře s Brnou, která je ovšem objektivně někde jinde, než zbytek týmů v soutěži. Nyní nás čeká těžký soupeř Junior Děčín, který si pamatuji z minulé sezóny v krajském přeboru. Určitě to bude mnohem těžší zápas, než proti Šluknovu. Vzhledem k posledním zprávám z našeho týmu, ve kterém máme pár zraněných hráčů, favorizuju spíše našeho soupeře. Myslím si ovšem, že pokud podáme stejně bojovný a týmový výkon jako proti Šlukovnu, tak máme šanci uspět.
A poslední otázka už je v rozhovorech tradicí. Jak se vám líbí náš webový portál?
Web fotbalunas.cz znám a celkem pravidělně sleduji. Myslím si, že to je zajímavý a chválihodný projekt. Tímto bych chtěl tomuto portálu poděkovat za rozhovor a popřát hodně štěstí a síly do dalšího fungování.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.