Hráč 16. kola Jiří Žaba: Spojení s Vysokou je pro Mělník vítězství!

V 16. kole soutěže byl po velkém hlasovacím souboji zvolen nejlepším hráčem Jiří Žaba (30) z FC Mělník. V rozhovoru jsme se dozvěděli o tom, jak vidí kvality vlastního týmu, které týmy pasuje na postup i to, co je jeho fotbalovým cílem. Čtěte dále!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě! Zasloužil jste si ho výborným výkonem proti Řepínu. Jak jste se na toto derby připravovali?
Děkuji, ale je to zásluha celého týmu. Tentokrát jsme měli v týdnu tři tréninky, hodně běhání, takže vítězství je naší odměnou. (smích)
Berete vy osobně zápasy proti týmům z mělnického okresu nějak prestižněji?
Já osobně neberu žádný zápas jako derby. Rozdíl je v tom, že když hrajeme s mělnickými mužstvy, tak přijde více diváků.
Samotný zápas vašemu týmu podle výsledku asi vyšel parádně, že?
Ano, vyšel. Mohlo to skončit i vyšším rozdílem, ale i tohle je super výsledek. Já osobně jsem snad na Řepíně vyhrál vůbec poprvé.
Jak jste se cítil na hřišti vy sám?
Já suprově, mohl jsem hrát v útoku a nebyl jsem tolik zatížen taktickými úkoly, kterých mi dávaj trenéři požehnaně. (smích)
Mohl byste čtenářům popsat vaše branky?
Při první brance tam výborně prošel přes tři hráče Martin Skopka, dal mi to za obránce a já to dal podél gólmana. Naštěstí s přispěním hostujícího hráče to tam spadlo. Druhý gól byl po nacvičené standardní situaci, kterou zahrával Sláva Vála na přední tyč a já to trefil z první neobvykle pravou nohou.
Kdy jste cítil, že už je rozhodnuto?
Já měl dva pocity...první, když jsme dali na 3:0, ale kontaktní gól Řepína je na 10 minut nakopnul a měl jsem obavy. Naštěstí jsem dal na 4:1 a věděl jsem, že je hotovo.
Úvod jarní části se vám povedl výborně. Těžíte ze zimní přípravy? Kde se stala přes zimu změna?
Příprava proběhla nadstardardně, většinou se trénovalo ve 20 lidech. Důležité bylo, že zůstali všichni z podzimu a navíc se uzdravil Honza Vernek, vrátil se jeho bratr Michal s Jiskrou a výrazně posílil také Veselý. Velkou roli hraje také výborná parta, kterou tu trenéři dali dohromady.
Lákají vás ještě vyšší pozice v tabulce, nebo se díváte spíše pod sebe?
Pod sebe se nekoukám, určitě ne s tímhle týmem. Myslím totiž, že kdyby sezona začala až jarní částí, tak se pohybujeme mezi čtyřmi nejlepšími!
Jak týmu prospívá spojení s Vysokou? A jak se na to díváte vy osobně?
Spojení pro tento rok beru jako menší vítězství, kluci z Vysoké jsou výborní jak do party, tak na hřisti. Mělníku to určitě pomohlo!
Jak probíhá rozdělování hráčů mezi Mělníkem a Vysokou? Kdy se hráči dozvědí, za který tým jdou hrát?
Pokud hrajeme ve stejný den, tak má přednost Mělník, ale když hraje Vysoká v neděli, tak s tím nikdo nemá žádný problém. Hrát chce jít každý a spíš má z toho trenér Řízek zamotanou hlavu. Já naposledy musel střídat. (smích)
Vy si troufáte si na dva zápasy za víkend?
Mně osobně to nevadí...teda pokud nejsem pokopaný ze sobotního zápasu.
Soutěž se pomalu dostává do své závěrečné části a na obou koncích tabulky je velmi vyrovnaná. Zkusil byste tipnout vítěze a naopak sestupující týmy?
Tenhle rok to bude boj do posledního kola, podle toho co vím, tak mají padat tři týmy. Těžko tipovat ale, myslím že to bude Lužec, Kostelec a rád bych se mýlil, ale i Řepín. Postoupí Kosmonosy a Klíčany.
Máte ještě nějaký cíl, kterého byste chtěl ve fotbale dosáhnout?
Chtěl bych ještě někdy zažít postup! (smích)
Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí do dalších zápasů!
Také děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.