ROZHOVOR S HRÁČEM 14. KOLA - Ondřej Najman:" Vždy pro mě bylo prioritou trénování mládeže."

Do středečního poledne jste mohli hlasovat o ocenění hráče 14. kola III.A třídy. Tuto anketu ovládl poměrně suverénně záložník Klaštera nad Jizerou, Ondřej Najman, který se podílel na vysokém vítězství 5:2 dvěma góly. O samotném zápase, ale i o hráčské a trenérské kariéře se Ondřej rozpovídal v rozhovoru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. Můžete v krátkosti popsat svoji fotbalovou kariéru?
Děkuji. Vždy bylo pro mě prioritou trénování mládeže, takže jsem toho sám v mládežnické věku moc nenahrál, byl to pouze půl rok ve starších žácích v Mnichově Hradišti. Na fotbalový trávník jsem se vrátil až v dospělosti, kde jsem se přes Mukařov a rezervu MSK dostal na Klášter.
Věděl jste o tom, že jste se dostal do sestavy kola? Překvapilo Vás celkové vítězství?
O nominaci do sestavy kola jsem se dozvěděl od vedoucího týmu, který to na sdílel na FB skupině našeho týmu. Nicméně si dovolím říci, že za utkání s rezervou Bělé by si nominaci zasloužili všichni moji spoluhráči. Celkové vítězství mě samozřejmě překvapilo.
Jak se Vám vstupovalo do zápasu s vědomím, že Sporting vyhrál a dotáhl se na Vás na čtyři body?
Oproti zápasům na podzim jsme šli do zápasu zcela uvolnění a i přes vědomí, že Sporting zvítězil, panovala v týmu pohodová a bojovná nálada, kabina byla plná optimismu. Víme, že Sporting značně posílil a bude zřejmě patřit k lepším celkům soutěže, takže se soustředíme spíše na souboj s Jivinou a rezervou Bakova.
Jak byste popsal zápas, který se pro vás nevyvíjel nejlépe a prohrávali jste?
Do utkání jsme vlétli s větší aktivitou my a vytěžili jsme z toho vedoucí branku. Hosty inkasovaná branka probudila a začali nás přehrávat, což vyvrcholilo obratem stavu krátce po přestávce. Věřím, že na podzim bychom se na hřišti pohádali a utkání stěží otočili, ale nyní jsme ještě více zabrali, podpořili se a přebrali iniciativu. Za vše mluví čtyři vstřelené branky během deseti minut.
Vítězstvím jste se dostali před dva své nejbližší soupeře. Zůstává hlavním cílem záchrana, nebo míříte výš?
S kádrem, který nyní máme, bychom měli mít jednoznačně větší cíle než udržení, ale po nevydařené podzimní části nás boj o záchranu nemine.
Příští kolo cestujete do Kosmonos, kde se utkáte s místní rezervou. Jak těžký čekáte zápas? Bude Vám chybět vykartovaný Kandráč...
Zápas na půdě Kosmonos bude těžký, ale pořád je to fotbal, takže nevidím důvod, proč bychom nemohli překvapit.
Pokud dobře vím, věnujete se i trénování. Jak se vyvíjí Vaše trenérská kariéra?
Jak jsem již zmínil v úvodu, trénování je pro mě jasnou prioritou a hráčskou „kariéru“ beru čistě pro odreagování a zábavu. Již několik let vedu mladší dorostence Mnichovohradišťského SK, s kterými letos obhajujeme vítězství krajského přeboru. K tomu jsem od zimní přípravy převzal i starší dorostence, takže se rozhodně nenudím. Letos v Hradišti končím, ale jsem rád, že desetileté trénování v Hradišti zakončím právě s těmito dvěma týmy.
Poslední otázka směřuje na náš portál. Jak se Vám libí a co říkáte na jeho tvorbu?
Jsem rád, že přišel konečně portál, který nabízí reportáže a komentáře z jednotlivých utkání nižších soutěží. Je to super a myslím, že každý si občas rád přečte, jak probíhaly zápasy v blízkém okolí.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.