Martin Gajdoš: Proti Lovosicím jsme na hřišti nechali srdíčko

Hráčem 17. kola ve fotbalové I.A třídě, skupině A, se stal útočník posledních Hostovic. Martin Gajdoš totiž nasázel lovosickému béčku hattrick a přispěl k překvapivé výhře nováčka soutěže v poměru 6:2.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulujeme k ocenění "Hráč kola". Máte z toho radost?
Děkuji. Velice si toho cením. Beru to jako motivaci do dalších tréninků a zápasů. Doufám, že se v nominaci Hráč kola ještě objevím a popřípadě opět vyhraji. (smích)
Do ideální jedenáctky vás nominoval trenér Jan Deutsch. Byla to podle vás oprávněná nominace?
Popravdě si myslím, že ano. I když by tu místo mě mohl být klidně Jiří Štolba nebo Tomáš Štorc, kteří také odehráli výborný zápas. Musím je pochválit. (smích)
V posledním zápase Hostovice zazářily, favorizované Lovosice si odvezly šest branek. Co bylo příčinou vašeho vysokého vítězství?
Vyhráli jsme 6:2, i když jsme nebyli favoritem, jak už jste psal v otázce. Myslím si, že jsme pracovali jako tým a ne jako jednotlivci. Mohl bych být konkrétní, ale raději nebudu. (smích) Také bylo vidět, že jsme všichni bojovali, nebáli se hrát, víc stříleli, než v minulých zápasech. To vše ke třem bodům. Bez střelby nemůžeme dát logicky branky, že? Ale hlavně jsme na hřišti nechali srdíčko. Doufám, že nám tenhle zápas nastartoval vítěznou sérii, která jen tak neskončí. Rozhodně budeme chtít navázat na tento výkon a v sobotu urvat tři body s hratelným soupeřem.
Vy jste Lovosicím nasázel hattrick. Pojďme po stopách všech třech branek...
První branka padla v 6. minutě, kdy jsem se na velkém vápně odpoutal od bránícího hráče a našel si odražený míč, který jsem slabší nohou s přehledem uklidil na zadní tyč. Druhá přišla ve 25. minutě, kdy Tomáš Štorc hlavou prodloužil výkop našeho brankáře za sebe. Utekl jsem obraně a z první překonal vybíhajícího brankáře. Opět to bylo na zadní tyč. Třetí branka už byla třešničkou na dortu, kdy jsme šli sami dva na brankáře a já dostal míč před prázdnou bránu, kde stačilo nastavit nohu a míč usměrnit do sítě.
Máte vůbec potuchy, kdo pro vás v naší anketě hlasoval?
Upřímně nevím, kdo přesně pro mě hlasoval. Ale určitě nějaké hlasy přiletěly od spoluhráčů a kamarádů z Hostovic, futsalového Rapidu, Klimaxu a od spolužáků. Tímto děkuji všem, kteří pro mě hlasovali!
I přes vysoké vítězství zůstáváte poslední v tabulce a vaše situace není růžová. Věříte v záchranu?
Bohužel na tom nejsme v tabulce moc dobře. Ale myslím si, že bychom mohli s klidem hrát v jejím středu. Kvalitu týmu na to určitě máme, tak uvidíme, co se dá dělat. Určitě se nevzdáme a budeme bojovat dál!
O víkendu vás čeká výjezd do České Kamenice, které se na jaře daří. Jak těžký zápas očekáváte?
Já osobně moc nekoukám, jak se soupeři daří nebo nedaří a jak si stojí v tabulce. Snažím se soustředit na zápas, který nás zrovna čeká a vždy chci svým výkonem přispět k vítězství.
Můžete nám prozradit, co děláte, když zrovna nehrajete fotbal?
Jsem studentem třetího ročníku gymnázia Dr. Václava Šmejkala. Momentalně hraji futsal za Klimax Bar, ve kterém jsem před dvěma lety začal svoji futsalovou kariéru. Po první sezóně jsem dostal ocenění za nejlepšího střelce soutěže. Díky tomu si mě vyhlédl Rapid, kde jsem byl v zimě na hostování. Rapid momentálně spolupracuje s AC Spartou Prahou, kde jsem dostal šanci střídavého startu v tamní juniorce, která hraje 1. ligu. Bohužel jsem s klukama z Prahy neodehrál všechny zápasy, ale do tabulky střelců jsem se stihl zapsat hned čtyřikrát. Jsem rád, že jsem dostal šanci a věřím, že si s klukama opět zahraji. Od ledna tohoto roku jsem trénoval a stále trénuji pod Martinem Dlouhým, který byl součástí futsalové reprezentace. Jsem rád, že mám tuhle šanci a budu se snažit pobrat od něj co nejvíce rad a zkušeností .
Jak se vám vůbec zamlouvá webový portál fotbalunas.cz?
O vašich stránkách jsme se dozvěděl něco více v minulém týdnu, když se Hráčem kola stal můj spoluhráč z futsalu Matěj Čapek. Tímto bych mu chtěl veřejně pogratulovat k vítězství a popřát mu hodně štěstí do dalších zápasů. Ale teď něco k webu... Myslím si, že je to skvělý portál, který má budoucnost a určitě ho budu sledovat. Přeji vám hodně štěstí do dalších let.
Každý sportovec má většinou svůj sportovní vzor. Jak je to u vás?
Ano mám svůj vzor, asi jako skoro každý fotbalista. Valná většina lidí by si mohla myslet, že je to Leo Messi nebo Cristiano Ronaldo. Oba to jsou špičkoví fotbalisté, ktěří jsou o level výš, než ostatní hráči. Nebudu vás ale napínat. Můj vzor je brazilský kouzelník Ronaldinho, kterého jsem sledoval od svých 10 let. Líbí se mi jeho vytříbená technika, která je snad nenapodobitelná a jeho přehled ve hře, se kterým se člověk prostě musí narodit.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.