ROZHOVOR S HRÁČEM 18. KOLA - David Boško:"Kdo spadne? Tipovat nechci, jen ať to nejsme my."

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 18. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se opět po jednokolovéé pauze stal útočník a kapitán Sportingu, David Boško. Svými výkony si pravidelně získává místo v sestavě kola a díky velké přízni fandů již podruhé přinášíme s Davidem rozhovor. Tentokrát se rozpovídal o vítězném derby s SKP a také o kontumační výhře v Kosmonosech.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Podruhé za tři kola jste se stal hráčem kola III. třídy a opět z toho byl rekordní počet hlasů. Kde berete tak velkou podporu při hlasování?
Kluci dávají odkaz na facebookové stránky, takže asi tam. Jinak vím, že i naše fanynky hlasují a některé prý zaúkolovaly celou třídu. (smích)
Budou Vás tato dvě vítězství něco stát do klubové kasy, nebo tuto položku ještě nemáte v sazebníku?
Tato položka v sazebníku není, ale ano, sám za každé vítězství dám něco do kasy na pozápasové pivo.
O víkendu Vás čekalo městské derby proti SKP. Probíhala v týdnu před zápasem nějaká speciální příprava?
Příprava? Ani ne, trénink probíhal v normálním stylu. Jenom já byl překvapenej, když nás bylo na tréninku osmánáct.
Bylo znát, že jde o zvláštní zápas například co se týče nasazení, důrazu?
Z mého pohledu ani ne. Já se snažím hrát každý zápas naplno tak, abych podal výkon, který se čeká. Jinak ano, rivalita to je veliká, kdo by nechtěl vlastnit klíče od města.
Opět se Vám podařilo vstřelit dvě branky a rozhodl jste tak o výhře 3:0. Dokážete oba góly popsat?
První branka padla ve 45. minutě. Křépa (Křepelka) se z pozice stopera vydal na výlet. Na pravé straně si to narazil s Křivasem (Křiváček). Poté mě přihrávkou po zemi našel na hranici velkého vápna, kde jsem musel podstoupit souboj s bránícím hráčem. Díky rychlé kličce a odpoutání od svého strážce jsem se objevil na vápně sám a béčkem vystřelil. Naštěstí míč skončil u levé tyče v síti. Druhá branka – to jsem ani nevěděl, že je 89. minuta. Pinky (Murajda) vybojoval balón a dal mi krásnou kolmou přihrávku mezi bránící hráče. Nevím, asi po čtvrtém doteku jsem věděl, že musím střílet na zadní tyč a nešlo to jinak než šajtlí - 3:0.
Situace na chvostu tabulky se pořádně zamotává. Koho Vy osobně tipujete na největšího aspiranta na sestup do IV. třídy?
Ano, to máte pravdu. Na začátku jara si podle mě nikdo z našich soupeřů ani nepřipouštěl, že je tohle možné, a myslím si, že na záchranu by byl stejný kurz jako na Leicester, že vyhraje Premier League.(smích) Máme jeden bod ztrátu a už každý musí vědět, že to myslíme opravdu vážně. Já osobně tipovat nechci, jenom si přeji, ať to nejsme my.
V boji o záchranu Vám pomohla i kontumační výhra proti rezervě Kosmonos. Můžete čtenářům popsat, čím byla zapříčiněna?
Tohle je strašně těžké. Mrzí mě to, protože tam mám hodně známých a nechci, aby si někdo myslel, že brečíme, nebo tak. Pan Týsl psal zápis, no spíše ho okopíroval z minulého zápasu SKP. Zde na soupisce byl i Jan Keszeg, který v tu chvíli trávil čas s rodinou - si myslím já. Místo něj nastoupil hráč č. 7 Siřínek, tento hráč vůbec nebyl v zápise. Nevím, zda to rozhodčí s panem delegátem věděl, nebo ne, ale minimálně při obdržené kartě a gólu musel vědět, jakému hráči píše kartu a gól. Po zápase delegát napsal do zápisu, že hráč s číslem 7 nebyl na soupisce a tudíž měl neoprávněný start. Nikdo si mě jako kapitána ani p. Bílka nepozval po zápase na konzultaci, že nastala chyba. Kdyby jo, podepsal bych to bez problémů, že nastala chyba a tři body patří Kosmonosům. Vyhráli zaslouženě a ty body jim patří. No a pak na základě zprávy od delegáta v zápisu se tím musela disciplinární komise zabývat, protože zpráva delegáta je nadřazená a podle řádu za neoprávněný start hráče následuje kontumace. Víc k tomu nemám.
Příští kolo nastoupíte opět doma, tentokrát proti Klášteru. S momentální formou předpokládám, že nemůžete pomýšlet na nic jiného než tři body...
My jdeme do každého zápasu s tím, že chceme tři body a potvrdit to, že Sporting momentálně na konec nepatří.
Poslední otázka je jasná. Kolikrát ještě v této sezoně plánujete zaútočit na ocenění "hráče kola"?
Tak to opravdu netuším. Nejdřív musím být vybrán do sestavy kola.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.