S Janem Hrubým o formě Baníku, posilách i FAČRu

Kapitán Mantova Jan Hrubý byl v 15. kole vyhlášen nejlepším hráčem kola. My vám s ním nyní dodatečně přinášíme i rozhovor, ve kterém vtipně komentuje nejen situaci v kabině jarní komety - Baníku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, po přestávce je Baník jako vyměněný. Proč to takhle nešlo na podzim?
To už je u nás taková tradice. Podzim máme vždycky slabší, pak všechno doháníme na jaře. Přece jenom v létě, kdy se griluje, fesťákuje, hasí žíža apod. se připravuje na sezónu malinko hůř.
Lze to přičítat například i nějaké změně v tréninku?
Je to možné! Trénink doznal razantních změn. Např. místo od 17:30 teď trénujeme od 18:00. Pokud se sejdeme teda.
Jaká v týmu nyní panuje nálada?
Určitě pozitivní. Když se daří, nemůže to být ani jiné.
Přes zimu jste posílili. Zkuste z pohledu kapitána ohodnotit dosavadní výkony nováčků.
Posily se nám povedly naprosto maximálně. Po podzimu nám ze zdravotních důvodů skončil stoper Tomáš Fekl, ke konci nastupoval už jen sporadicky, až se nakonec propracoval do základní sestavy v Havírně (naše osvěžovna), kde našel stabilní formu! A bota nás tlačila i v záloze. Přes Kubu Dráždila se nám podařilo získat hned tři hráče, kteří nám obrovsky pomáhají, a doufám, že se stanou dlouhodobě jedněmi z nás. Tomáš Bystrán se ukazuje jako dobrý stoper, Dan Tichý je mladý, šikovný krajní záložník a Ondra Baran zatím kvalitně marodí. (úsměv) Ale jeho chvíle určitě přijdou. Kuba má sice trochu problém s polévkami, ale jako skaut je dobrej! Viď Kubo!!! (smích)
Prvními pěti jarními koly jste prolétli bez ztráty kytičky. Jaký zápas byl ale nejtěžší?
Až na zápas se Smolivcem měl každý zápas svá úskalí. I Líšiná nás potrápila, kdyby za stavu 0:0 skončil míč místo na břevně o kousek níž, kdo ví, jak by zápas vypadal. Pokud ale nepočítám zápas teď v Chlumu, tak určitě nejtěžší byl ten s Hradcem. Tam se nám dlouho nedařilo prorazit hostující obranu a už to vypadalo na nudu 0:0. V závěru jsme ale ještě dokázali zabrat a utkání zlomit ve svůj prospěch.
Z těchto duelů jste si navíc odnesli úctyhodné skóre 17:1. Vážíte si více pevné defenzivy, nebo produktivního útoku?
Největší radost mi dělá to, že funguje obojí. Góly potřebujete, abyste mohli vyhrávat a když se to navíc daří s nulou, je to paráda.
V 17. kole jste jeli na Chlum, zrodila se z toho remíza 1:1. Bod s lídrem berete, nebo se pletu?
Pro mě je to malinko zklamání, věřil jsem, že v Chlumu dokážeme zvítězit.
Do konce sezóny nám zbývají čtyři kola. Z páté příčky ztrácíte na druhou 6 bodů. Jak reálně vidíte útok třeba i na tuto pozici?
Po zpackaném podzimu se snažíme naše umístění v tabulce ještě co nejvíc vylepšit a v případě vítězství v Chlumu bylo reálně ve hře i druhé místo. Tuhle možnost jsme ale po nedělní ztrátě prakticky ztratili, jen souhra mnoha okolností a velká klika by nás tam ještě mohly popostrčit.
Nyní vás čeká právě druhá Seč. Nejlepší útok v lize proti druhé nejlepší obraně. Co od soupeře očekáváte?
Seč na mě vždycky dělala dojem, že lépe jí to jde dopředu než dozadu. Na podzim se nám na jejich hřišti zápas velmi vydařil, budeme na něj chtít navázat i v domácím prostředí. Soupeře určitě nepodceníme. Jsem přesvědčený, že v neděli budeme brát všechny body.
A co naopak chystáte vy?
To my sami pořádně nevíme. Trenažééér (náš trenér a manažer v jedné osobě Luboš Housar) sice před zápasem dělá v šatně pár minut chytrýho, snaží se nám vysvětlovat taktiku, ale stejně na něj všichni koukají jak vyvoraný myši a nikdo mu pořádně nerozumí. Jak se začne hrát, tak je stejně všechno po pár minutách jinak, ale když se vyhraje, tak potom dělá machra, jak to zase parádně vymyslel! (smích) Samozřejmě myšleno s nadsázkou, jsme si dobře vědomi, co všechno pro oddíl Luboš dělá a na tom, jak se nám teď daří, má velký podíl. Jsem si jistý, že nás i na Seč dobře připraví. Zdravím kouči! (úsměv)
Na závěr trošku odbočíme. Jako fanoušek pražské Slavie, jak vnímáte současný přerod „sešívaných“?
Nevnímám. Už dávno ne. Český fotbal, obzvlášť profesionální, je pro mě jedna velká ostuda světového formátu. Viz kauzy Křetínský, Pelta, Horník, opilý rozhodčí, Starka, atd. atd. Je to ostuda, které se bohužel účastníme pod hlavičkou FAČR také. Myslím, že kdyby v České republice existovala jiná organizace než FAČR, mnoho hráčů a týmů by hrálo raději tam.
Po několika letech bez pohárů se navíc můžete opět těšit z mezinárodních utkání. Plánujete se jet podívat?
Ne.
A poslední otázka – jaké posily byste přes léto rád ve Slavii viděl? Hovoří se o Šventovi, Teclovi i dalších.
Jestli Číňani nekoupí Ronalda, tak doufám, že dotáhnou aspoň Benzemu nebo Lewandowského. Jinak definitivně pálím dres. Mimochodem, předsedo můžeš být v klidu, mně taky ještě nevolali. (úsměv)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.