ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 21.kolo (IV. třída sk. B) Václav Gestřánek (26) ze Žitovlic: Bez fotbalu nemohu být

Václav Gestřánek (26) začínal s fotbalem v klubu Xaverov Horní Počernice, poté hrál za Budiměřice, Bobnice, Železný Brod, Rapid Liberec a Rožďalovice, až nakonec zakotvil v Žitovlicích. Nastupuje na pozici středního obránce, odkud se snaží dirigovat hru svého týmu. V této sezóně dokázal již nastřílet 11 branek. Nominován do ideální sestavy byl za výkon proti Strakám B, kde pomohl svému týmu i jednou vstřelenou brankou z penalty k celkovému vítězství 5:2. Díky Vašim hlasům vyhrál a stal se hráčem 21. kola. Redakce ho vyzpovídala a rozhovor najdete níže.

Klub: SK Žitovlice-Pojedy

Post: obránce

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulujeme Vám k vítězství hráče 21. kola. Jaký to byl pro Vás pocit?
Děkuji moc. Jsem rád, že jsem po dlouhé době něco vyhrál. (smích) Potěšilo mě to.
Dokázal jste již vyhrát podruhé, bylo toto vítězství jiné než to první?
Tak tohle vítězství je jiné v tom, že toto vítězství je z minulého kola, a to první si už ani nepamatuji.
Hlasování bylo velmi vyrovnané, jelikož se v sestavě sešlo několik hráčů, co mají početné zástupy příznivců. Jak jste prožíval průběh hlasování?
Já jsem samozřejmě rád, že jsem to vyhrál, i když to nebylo lehké. Se mnou bylo nominováno plno dobrých hráčů, kteří jsou nominováni častěji než-li já, takže jsem rád, že jsem vyhrál, ale nikterak moc jsem to neprožíval.
Nominován jste byl za výkon v zápase proti Strakám B, jaké to bylo pro Vás utkání?
No abych se přiznal, do zápasu jsem neměl vůbec nastoupit ze zdravotních důvodů, ale cítil jsem se dobře, tak jsme to chtěli udělat nejdřív na poločas, nakonec jsem vydržel celý zápas. Dal jsem gól, což je něco navíc, takže i s nominací i výhrou jsem spokojený.
V zápase jste dokázal vstřelit gól z penalty. V této sezóně jste úspěšným exekutorem svého týmu. Vedete si nějakou statistiku, kolikátá úspěšná penalta to již byla?
Statistiku si žádnou nevedu, ale řekl bych, že to bude gól z penalty někde mezi 6-8.
Stalo se Vám, že jste nedokázal proměnit pokutový kop?
Tuto sezónu jsem nedal pouze jednu penaltu, ke které jsem se postavil, a to bylo na podzim proti Běrunicím. Když na to vzpomínám, v tom zápase to byla moje druhá penalta, první jsem dal, druhou, tu která nám mohla zaručit aspoň bod, už bohužel ne.
Stal jste se i hráčem podzimu. S odstupem času, mělo toto vítězství na Vás nějaký vliv? Případně změnil se přístup ostatních týmů k Vám?
Já si myslím, že se konkrétně nic nějak extra nezměnilo, spíš trošku cítím větší tlak na svou osobu nebo si to aspoň myslím, že hlavně fanoušci kolikrát čekají lepší výkon, než třeba odvedu na hřišti, ale jinak je všechno při starém.
Málokdo ví, že jste do utkání se Strakama neměl ani nastoupit. Můžete prozradit, proč pro Vás mohl být zápas nebezpečný?
Ano. Jak jsem již zmínil, do utkání jsem neměl nastoupit, jelikož 3 dny po utkání doma s Běrunicema jsem musel být hospitalizován v nemocnici z důvodu, že jsem měl příznaky embolie, což dokáže být i dokonce smrtelná nemoc, ale tuto diagnostiku mi lékaři nepotvrdili, ani nevyvrátili. Naopak jsem byl tři dny na přístrojích s bronchitidou, kterou mi vyléčili, ale smůla pro mě, že jsem odcházel z nemocnice s mononukleózou, která už zaplať pán Bůh z mého těla mizí díky lékům, které stále musím brát. Shrnul bych to tím, že zápas s Vestcem jsem vynechal kvůli totálnímu vyčerpání z nemoci (byl jsem vůbec rád, že aspoň můžu chvíli chodit). I když sport mám stále zakázán, cítím se dobře a bez fotbalu nemohu být, tak jsem hrál proti Strakám.
Co na to říkala Vaše přítelkyně, že jste šel hrát?
No přítelkyně moc nadšená nebyla, spíše mi to vymlouvala, ale myslím si, že i věděla, jaký vztah mám k fotbalu, a věděla, že se cítím dobře a že s tím nic neudělá.
Přes zimu jste hledali posily do týmu po odchodu Michala Břichnáče. Jak se Vám povedlo posílit tým?
Ztráta Michala mrzela, ale museli jsme se s tím porvat jako tým. Přišel k nám zatím aspoň Dominik Knap, který se jeví zatím dobře, takže posila to určitě je, ale myslím, že Michalovy góly jsme dokázali zastoupit ostatními hráči a posílení týmu by mělo přijít po konci sezóny přípravou na tu novou.
Momentálně Vám patří druhá příčka v tabulce. Existuje pořád šance, že by jste mohli postoupit do III. Třídy z druhého místa. Jaké jsou vlastně postupové ambice v Žitovlicích?
Naše ambice byli být první, což při formě Mcel bude težké, možná už i nedosažitelné. Kdybychom postoupili z druhého místa, bylo by to fajn. Tým na to máme, a kdyby to nevyšlo, určitě to bude náš cíl do nové sezóny.
Do konce sezóny zbývá ještě šest zápasů, na jaký zápas se osobně těšíte?
Tak já osobně se těším na každý zápas. Poslední kolo v Křinci jako derby bude určitě zajímavé i pro fanoušky, ale každý zápas je něčím dobrý.
V letošní sezóně jste dokázal již nastřílet 11 branek, což je na obránce skvělá statistika. Dokázal jste nastřílet v nějaké sezóně více branek?
Jako bývalý útočník mám prostě choutky dávat góly. Tuto sezónu se mi to daří i díky těm penaltám. Co si pamatuji, tak 11 a více branek jsem dával od mých fotbalových začátku do konce dorostu. Co hraji za chlapy, tak se mi to podařilo asi podruhé.
Závěrem chtěl by jste něco dodat, nebo někomu poděkovat?
Tak chtěl bych poděkovat všem, co pro mě hlasovali, a lidem z klubu, kteří mne nominovali do sestavy kola.
Děkujeme za rozhovor a přejeme Vám pevné zdraví a ať se fotbalově daří nejen Vám, ale i Vašemu klubu.
Děkuji moc, snad zdraví vydrží co nejdéle, a i našemu klubu se bude dařit.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.