Hráč 24. kola Matouš Kubelka: Zápasy o všechno si moc užívám!

Mladý útočník Kosmonos je jen krok od postupu do vyšší soutěže, ke kterému pomohl gólem v minulém zápase ve Staré Boleslavi. Kromě fotbalových povinností ale tento mladík válí i na futsalových palubovkách a také v lavicích vysoké školy. Také o tom byl náš rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola, které jsi získal po vydařeném zápase ve Staré Boleslavi. Jaký je to pocit?
Děkuji, pocit je to skvělý. Jsem přesvědčený o tom, že hlavní zásluhu na mém vítězství mají hráči a funkcionáři Tělovýchovné jednoty Klíčany, kteří s velkou oblibou navštěvují naše zápasy a značným způsobem náš tým podporují jak na hřišti, tak i v podobných hlasováních a internetových diskuzích. Za to jim patří velký dík.
Již potřetí v řadě zvítězil v anketě hráč Kosmonos. Panuje v kádru v závěru sezóny euforie?
Atmosféra v týmu je velmi dobrá po celou sezonu. Rozdíl vidím pouze v tom, že se o podobných hlasováních více mluví a celkově váš web se dostal více do povědomí českých fotbalových nadšenců.
Úvod zápasu ve Staré Boleslavi vám ale příliš nevyšel a brzy jste inkasovali. Co se tam stalo?
Od úvodní minuty jsme soupeře naší aktivitou přehrávali. Soupeř měl velkou kvalitu dopředu, vzadu ale byly příliš časté zbytečné ztráty v přechodové fázi, ze kterých jsme těžili. Největší chybou byly tristně neproměněné šance z našich řad. Klasicky jsme po zvláštně náhodných odrazech obdrželi branku z brejku a museli jsme dohánět jednogólové manko soupeře.
Projevil se na vás nějak nepovedený začátek?
Nemluvil bych o nepovedeném začátku, jen jsme neproměnili šance, které jsme si vytvořili. Věřil jsem, že do šancí se znovu dostaneme a následně je také proměníme. Jak už jsem zmínil, do soupeřovy obrany se dostávalo poměrně jednoduše. Důležité bylo, že jsme stihli dát 2 branky do poločasu a do kabin jít za pro nás příznivějšího stavu.
Mohl bys popsat svojí branku?
Branka by měla být spíše připsána mému kolegovi z útoku Sířovi (Ondřej Siřínek), který podstoupil tvrdý souboj s domácím brankářem a obráncem zároveň. Na mně pak bylo míč zachytit stále na hrací ploše a poté ho usměrnit do branky.
Jednalo se o velmi důležitý zápas, který vás mohl přiblížit postupu. Bylo to v kabině před utkáním znát?
Věděli jsme, jak moc je pro nás zápas důležitý a k zápasu jsme přistoupili zodpovědně. Nervozitu jsem v kabině nezpozoroval, až na mladíka Krause, kterému se před zápasem vyloženě klepala kolena. (smích)
Máš osobně rád zápasy, kdy jde o všechno?
Moc si takové zápasy užívám. Tyto zápasy jsou pro mladého hráče velmi důležité!
K jistotě prvního místa vám nyní stačí už jen jednou zvítězit. V příštím zápase vás ale čeká v dobré formě hrající Mělník. Co od zápasu očekáváš?
Očekávám kvalitní kombinační fotbal z obou stran, ale věřím, že 3 body zůstanou doma a my už v sobotu budeme moct úspěch oslavit.
Ty, stejně jako tvůj kolega Siřínek, se kterým jsem vedl rozhovor minulý týden, jsi nastoupoval za FK Mladá Boleslav. Stejná otázka: existuje reálná šance probojovat se z mládeže do prvoligového týmu?
Šance určitě je, hráči jsou důkladně sledováni, ať už v tréninkovém procesu, tak i při zápasovém vytížení. Dost tomu napomáhá zázemí stadionu a perfektní tréninkové podmínky klubu. Poslední dobou se trend začlenění mladých hráčů do A-týmu začal zlepšovat a je více hráčů, kteří dostávají šanci v dospělém fotbale, stále si ale myslím, že by se této problematice měla věnovat větší pozornost. Budoucnost je v mladých hráčích a podle toho by se k nim mělo přistupovat.
Stále ještě jsi kmenovým hráčem Mladé Boleslavi. Živíš ještě naděje, že by to někdy mohlo vyjít na té nejvyšší fotbalové úrovni?
Momentálně jsou pro mě důležitější jiné věci než fotbal, proto spíše ne.
Se zrušením hostování se ovšem budeš muset rozhodnout, kam povedou tvé fotbalové kroky dále. Zůstaneš i pro další sezónu v Kosmonosech?
Odpověď si zatím ještě nechám pro sebe. Nějaké nápady v hlavě mám, ale v současné době je pro mě prioritní úspěšné zakončení sezony, poté bude prostor na podobné otázky.
Spolu s fotbalem se i velmi úspěšně věnuješ futsalu. Mohl bys čtenářům objasnit, na jaké úrovni hraješ a případně i přidat nějaké dosažené úspěchy?
Futsal hraji za tým AC Sparta Praha, kdy jsme v letošní sezoně skončili v dramatické čtvrtfinálové sérii s Vysokým Mýtem. Měl jsem možnost zahrát si i moc zajímavé zápasy za mládežnickou reprezentaci (U19, U21) například proti Španělsku, Chorvatsku, Slovensku, Polsku. Začátkem prázdnin, pokud vše vyjde, tak jak má, bych se měl zúčastnit Akademického mistrovství světa v exotické Brazílii.
Jak zvládáš skloubit tyto dva sporty, a který má u tebe přednost?
Někdy je to dřina, ale sporty jsou dost podobné a moc si je oba užívám. Každý má do sebe něco jiného.
Máš kromě velkého sportovního vytížení čas i na další aktivity?
Snažím se, aby sport nebyl hlavní náplní mého života, a myslím, že se mi to daří. Úspěšně studuji ČVUT v Praze a věnuji se svému podnikání.
Tipnul by sis výsledek zahajovacího zápasu českého týmu na EURU proti Španělsku?
3:0 pro Španělsko.
Děkuji za rozhovor a hodně štěstí do zbytku sezóny!
Děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.