Adam Rohony podniká s vlastní značkou oblečení

Vítězem hlasovací soutěže Hráč kola se stal Adam Rohony z Lipníku. Tento osmnáctiletý záložník se podílel dobrým výkonem a jednou trefou na výhře Lipníku na půdě nového účastníka Okresního přeboru Horního Újezdu. Výhra navíc posunula Lipník na druhou pozici. S vítězným hráčem si nyní přečtete celý rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Adame, gratuluji ti k vítězství v naší anketě a zeptám se jaký byl zápas s tvého pohledu?
Děkuji. Jelikož jsme se před zápasem dozvěděli že máme šanci na postup, šli jsme do zápasu hodně namotivovaní a soupeře jsme ze začátku tlačili. Po penaltě kterou jsem mimochodem zavinil já a omlouvám se za to, jsme dle mého názoru dali hlavy dolů i když penalta nebyla proměněná. Dostali jsme 2 góly a myslím že nám už nikdo nevěřil že zápas dovedeme otočit ale rychlými góly v závěru poločasu jsme dokázali zápas otočit. Druhý poločas byl už jen v naší režii a dokázali jsme zápas dovést do vítězného konce.
Jak by jsi popsal svůj nedělní výkon v Horním Újezdu?
Ze začátku to bylo hrozné, nedostával jsem se k balonům, málo jsem se nabízel. Po pár povedených věcích, jsem se dostal více do zápasu a bylo to lepší ale i tak si myslím, že jsem mohl zabrat více.
Popíšeš nám svoji důležitou branku na 4:2?
Byl to pro mě lehký gól, vše za mě udělali spoluhráči moc hezkou akcí. Po přihrávce pod sebe mi spoluhráč krásně pustil balón a já to jen doklepl do brány. Byla to ohromná úleva jak pro mě tak pro tým, vedli jsme o 2 góly a mohli jsme tak s větším klidem nastoupit do druhého poločasu.
Po špatném vstupu do jarní části se vám v závěru soutěže velice daří a to i střelecky. Ve třech zápasech jste vstřelili 21 branek. Také se probudil váš nejlepší střelec Rudolf Šťáva. Navíc jste se dostali na druhé místo tabulky, které může znamenat vstupenku do Okresního Přeboru.Jak vnímáš tyto skutečnosti?
Měli jsme špatný vstup, já po skončení 1. půlky sezóny jsem hlásal jak si jdeme s klidem pro postup ale spadla mi rychle brada když jsme najednou začali prohrávat. Jsem moc rád že se nám začalo zase dařit a snad do toho okresu nějak ještě vklouzneme. Je ohromná úleva mít v týmu útočníka jako je on, já jako střední záložník si vybírám pro kolmou přihrávku nebo míč za obranu převážně jeho, protože vím, že se nemusím soustředit na razanci nahrávky, vše stihne.
Sám jsi vstřelil sedm branek z pozice záložníka. Jak jsi s tímto počinem spokojen?
Jsem spíše tip hráče který na gól raději nahraje než ho dá, takže tuto statistiku nějak nevnímám.
I přes svůj mladý věk jsi patřil k oporám svého týmu. Jsi tedy s celkovou sezónou spokojen?
? Odmalička hraji fotbal, věnoval jsem se tomu denně do svých 17 let, bylo by pro mě asi zklamáním kdybych nepřidal týmu nějaké věci, co jsem se za tu dobu naučil. Se sebou spokojený určitě úplně nejsem, mohl jsem do toho dát určitě více, málo jsem trénoval, protože fotbal u mě už není na prvním místě. V týmu jsem spokojený, jsem rád že tam jsou i mladí hráči jako je například Radim Fišer, Tomáš Brabenec a zmiňovaný Rudolf Šťáva a další, kteří dokáží více pochopit narážečky a takové ty techničtější věci, co třeba starší hráči když byli mladší tak netrénovali a nemají to tak zažité. Myslím že tým funguje a máme na to hrát technický a pohledný fotbal.
Jaká bude odezva v kabině za vítězství v naší anketě a kdo tě v hlasování nejvíce podporoval? Bylo to totiž do posledních chvil neuvěřitelně napínavé
Odezvu bych měl mít spíše já a hrozně moc jim poděkovat za podporu. Nejvíce co jsem tak slyšel mě podporoval Rudolf Šťáva, Lůďa Žák a Radim Fišer ti prý hlasovali opravdu hodně a zapojili rodinu i kamarády ale tohle vím z doslechu, abych nekřivdil třeba ostatním z kabiny kdo se takhle zapojil. Všem moc děkuji.
Kdo tě k fotbalu dovedl? A kde všude jsi působil?
Moji rodiče, především máma která mě podporovala a vozila všude a hrozně moc jí za to děkuji. Začal jsem ve FŠ Třebíč, poté jsem hrál v Brně, Jihlavě kde jsem měl časté zdravotní problémy a klukům už jsem nestíhal. Teď jsem v Lipníku, kde už fotbal beru jako druhořadou záležitost, protože vím že se jim živit nebudu.
Máš oblíbeného fotbalistu?
Ano, už odmala obdivuji Tomáše Rosického. Je skvělé jaký má cit pro přihrávku a jeho šajtle je geniální. Je mi ho hrozně líto že se prodíral častým zraněním. V Arsenalu patřil vždy, mezi nejlepší na hřišti. Oblíbil jsem si ale i Mesuta Özila, který je dle mého názoru jeden z nejlepších středních záložníků na světě.
Kterému fotbalovému klubu fandíš?
Už od malička Arsenalu, líbí se mi že hrají technický fotbal, momentálně nejlepší v Anglii. Přestup Rosického do Arsenalu v roce 2006 mi udělal velkou radost.
Jak si myslíš, že dopadnou naši reprezentanti na Mistrovství Evropy a kdo je podle tebe největším adeptem na celkové vítězství?
Skupinu mají těžkou ale věřím, že dokáží překvapit. Favorit je pro mě Německo a Francie.
Chybí ti někdo v konečné nominaci Pavla Vrby?
Asi mi tam chybí Matěj Vydra.
Jak by jsi tipoval náš úvodní zápas se Španělskem?
Já myslím že Španělsko má na sobě už velkou tíhu za poslední prohrané zápasy a hlavně zklamání na MS a budou to chtít prolomit. Češi to budou mít těžké.
Prozradíš nám jak budeš přes léto relaxovat?
Budu Brigádničit jako asi každý student, určitě se ale najde čas na rodinu a kamarády.
Jaké máš koníčky?
Začal jsem s podnikáním, založil jsem si vlastní značku oblečení a zatím sbírám zkušenosti v tomhle směru a pomalu se to rozjíždí. Udělal jsem si i Trenérskou "C" licenci a tuto sezónu jsem trénoval společně s Rudem Štávem v Lipníku Starší Žáky. Myslím, že jsme si nevedli vůbec špatně a dostali jsme i zajímavé nabídky z větších klubů ale příští školní rok nás čeká maturita, takže si dáme od trénování rok pauzu.
Který filmový žánr vyhledáváš?
Mám rád komedie ale i nějaké vážné filmy, co nevyhledávám jsou horory.
Tvoje oblíbené jídlo a pití?
Jídlo vyloženě nemám ale hodně mi chutná Coca Cola ale jak teď sezonu netrénuji poprvé pravidelně, začínám se kulatit tak ze sebou budu muset něco dělat.
Sleduješ naše webové stránky?
Ano sleduji, máte to dobře zpracované.
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.