Hráč 25. kola Filip Schneider: Domácí prostředí je naší velkou výhodou!

Ve 25. kole byl nejlepším hráčem brankář Byšice Filip Schneider, který dokázal proti silným Klíčanům vychytat nulu a navíc skórovat z pokutového kopu. V rozhovoru jsme samozřejmě mluvili o tomto povedeném zápase, ale dozvěděli jsme se také, že Filip není zastáncem zahrávání penalt při nerozhodném výsledku. Sezóna z jeho pohledu příliš úspěšná nebyla a Byšice budou muset přes léto posílit...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola, ve kterém jsi získal přes 50% všech hlasů. Jak se ti to podařilo?
Myslím, že hlavní zásluhu na mém vítězství v anketě mají moji spoluhráči, kamarádi a rodina. Touto cestou bych jim chtěl moc poděkovat. A budu se snažit podávat nadále dobré výkony.
Jak se ti chytalo proti nejlepšímu útoku soutěže, který vstřelil již 83 gólů?
Byl to pro mě nejtěžší zápas této sezóny, avšak zápasy tohoto typu mě baví, když jsem stále v zápřahu. Celý tým hrál na 100%, zejména obrana fungovala výborně, obránci dokonce odvrátili šanci z brankové čáry a velmi mě podrželi.
Při které situaci bylo nejblíže k pokažení tvého čistého konta? A který tvůj zákrok byl nejtěžší?
Soupeř měl mnoho 100% gólových příležitostí, ale u dvou jsem opravdu o své čisté konto obával, a to když jejich útočník dostal přesnou přihrávku na malé vápno a přestřelil prázdnou bránu. Další obavy se dostavily, když jsem si hlídal přední tyč a jejich pravý záložník centroval na malé vápno, musel jsem se rychle přesunout k zadní tyči a míč jsem vyrážel pravou nohu, což byl můj nejtěžší zákrok.
Našel bys zlomový moment zápasu?
Zlomovým okamžikem bylo vstřelení druhé branky, které nás trochu uklidnilo a zároveň nám dalo naději na vítězství. Vzápětí mohli hosté snížit stav na 2:1, avšak v protiútoku byl na našeho útočníka faul, a tak z přímého kopu vstřelil Jan Čurda krásný gól na 3:0.
Ty jsi v závěru dokonce vsítil gól z penalty. Jak jsi ji kopnul?
Penaltu jsem kopal z mého pohledu doprava, ale neměl jsem to předem promyšlené, v hlavě jsem měl jen myšlenku na to, že musím penaltu proměnit.
Šel bys kopat i za nerozhodného stavu?
Za nerozhodného stavu bych určitě penaltu kopat nešel, jelikož na to máme zkušenější hráče, kteří si to pravidelně zkoušejí na trénincích. Myslím, že by byl na penaltu poslán Jaroslav Kmoch nebo Jiří Lauda, kterým se při penaltách daří.
Jak se díváš na novinku této sezóny – zahrávání pokutových kopů při nerozhodném výsledku?
Nesouhlasím s pokutovými kopy za nerozhodného stavu. Když je celý zápas mezi dvěma týmy rovnaný, měl by skončit vyrovnaným výsledkem. Je to dobré pouze pro týmy, které hrají jen na remízu.
Jaká je tvoje úspěšnost?
V celé sezóně jsme při nerozhodném výsledku zvítězili pouze třikrát, a to na podzim s Bakovem nad Jizerou, Kostelcem nad Labem a na jaře s Mělníkem. V ostatních případech jsme prohráli. Nejvíc se mi dařilo proti Mělníku, kdy jsem 4 penalty chytil a na 2 jsem si sáhl.
Jaro jste odstartovali šesti porážkami řadě a chytli jste se až výhrou v Kostelci. Nebál ses, že byste se mohli namočit do boje o záchranu?
Do Kostelce jsme si jeli pro výhru, kterou jsme potřebovali ke své záchraně B-třídy. Nebyl to jednoduchý zápas, domácí byli půl hodiny lepší než my, ale my jsme dali gól z penalty. Kdybychom tam nevyhráli, tak bych se bál, že bychom se namočili do sestupových bojů.
Nyní se vám ale velmi daří v domácích zápasech. Je pro vás domácí prostředí velkou výhodou?
Na domácí půdě se nám hraje určitě lépe. Když byl trenérem Tomáš Pšenička, tak jsme dva roky po sobě nepohráli na domácí půdě. Porazili jsme i velmi silné soupeře, kterými jsou například Brandýs nad Labem, Ovčáry a Klíčany.
Čím to, že se vám proti nejlepším týmum tabulky daří?
Silnější soupeři chtějí hrát a my neumíme hrát do plné obrany.
V posledním kole jedete do Pěčic k zápasu, kde ani jednomu celku už o nic nejde. Co od zápasu očekáváš?
Jedeme si tam zápas užít a samozřejmě budeme hrát na plno, jelikož budeme chtít v posledním zápase zvítězit a večer to řádně oslavit na fotbalové rozlučce. Očekávám, že v začátku na nás budou dost tlačit, jelikož patří také k lepším týmům tabulky a myslím, že výsledek bude nakonec nerozhodný a penalty jsou loterie. (Pozn. red.: Rozhovor vznikl ještě před zápasem, který skončil výhrou Pěčic 5:1.)
V Byšicích spolupracujete formou farmy s nedalekými Čečelicemi. Vidíš v této spolupráci nějaký přínos?
Z mého pohledu je to celkem užitečná věc, jelikož nám pomáhají často hráči Čečelic jak za A – tým, tak i za B – tým. Myslím, že to funguje i obráceně, protože i od nás také chodí někteří hráči hrát za Čečelice.
Hodnotíš celou sezónu jako úspěšnou?
Celou sezónu nehodnotím jako moc úspěšnou, jelikož jsme také museli zabojovat o naše přežití v B-třídě. Nemohla být úspěšná, protože v našem A – týmu je málo hráčů, i proto nám chodí pomáhat hráči Čečelic. Do nové sezóny je potřeba získat několik nových posil, jinak se nám nemusí podařit udržet se v příští sezóně v B-třídě.
Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí do dalších zápasů.
Děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.