Hráč 1. kola Daniel Košťál: Když jednou hraješ za Pěčice, tak prostě odcházet nechceš!

Nejlepším hráčem premiérového kola naší oblíbené soutěže byl zvolen útočník Pěčic Daniel Košťál. Ten přišel na hřiště ještě za nepříznivého stavu 2:1, i díky jeho brance se však Pěčice nakonec radovaly ze zisku plného počtu bodů. V rozhovoru jsme se dozvěděli, že euforie po vstřelení rozhodující branky je opravdu veliká a také, že Danovým vzorem je David Beckham. A předzápasový rituál? To už si přečtěte na následujících řádcích. A buďte opravdu pozorní, nudit se totiž rozhodně nebudete!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. Co pro tebe tahle výhra znamená?
Děkuju ti a taky každému, kdo mi dal hlas, to cením! Výhry si samozřejmě moc vážím, ale abych pravdu řekl, tak samotná nominace do "jedenáctky" kola pro mě byla sice milým, ale velkým překvapením. Jednoduché vysvětlení: Kluci to 90 minut poctivě odjezdili a já jsem si tam pak na 10 minut přišel slíznout smetánku.
Dlouhá Lhota v létě výrazně obměnila kádr. Co jste od zápasu očekávali?
Už to, že se Lhota rozhodla hrát nižší soutěž, než byli zvyklí, nám napovědělo, že tam nějaké změny nastaly. I přes to, že odtamtud hodně hráčů odešlo, jsme čekali, že to bude při nejmenším jeden z těžších soupeřů. Ty kluci Lhotský hráli i přebor, takže o jejich zkušenostech se bavit nemusíme. Ale nepodcenili jsme to a do zápasu jsme, jak vidno, dali všechno. Teda spíš kluci, já jsem do toho dal všechno těch svých 10 minut (smích).
Na sestavu kola jsi dosáhnul díky rozhodující trefě chvíli před koncem. Mohl bys ji popsat?
Berka #8 si to navedl do středu k vápnu a klasicky to tlačil umístěnou střelou k jedné z tyčí, ale ta dělovka byla zblokována a přes kopačku jednoho z lhotských unavených obránců se míč dostal obloučkem až na zadní tyč, někam mezi malé vápno a penaltu. No a v tom jsem se já, čerstvý a houževnatý útočník objevil tam, kde jsem měl a lehce utaženou špičičkou jsem to uklidil do protipohybu gólmanovi. Jak říkával můj děda Košťál: "Pecka k tyči." Jen pro představu, ten míč než se dostal do brány, tak ještě asi 3x skočil, takže fakt perda!
Jaký to je pocit, vstřelit rozhodující gól chvíli před koncem?
Je to krásný, začal jsem řvát věci typu: "Co jééé! Nazdááár!" a chtělo se mi v té eufórii běžet až do Temešváru!
Na hřiště jsi vyběhnul teprve pár minut předtím. Jaké byly tvoje úkoly?
Ve chvíli, kdy se nám podařilo dát první gól, u kterého se ochomýtalo duo Kíca a Kóřa jsme cítili, že Lhota začíná být unavená, a že můžeme vyrovnat. Tak jsem tam šel s tím, že ten zápas teda vyrovnám. Ale jestli si dobře vzpomínám, tak chvíli po tom, co jsem vyběhl na hřiště, přišel do vápna Lhoty suprový přízemní centr a o vyrovnání se postaral Lukešák.
V poločase to s vámi ale vůbec nevypadalo dobře, když jste prohrávali 2:0. Co jste si říkali v kabině?
To je pravda. Čekali jsme, že to bude těžký, ale rozhodně jsme nečekali, že dostaneme v prvním poločase 2 góly. Abych pravdu řekl, nevím, co se o půli dělo v kabině. Já se tam jen otočil pro výplň do chráničů a suchý triko, protože jsem věděl, že až tam půjdu, tak to bude tvrdý. Tak jsem se šel rozběhat a zahřát.
Věřili jste v obrat?
Minimálně v remízu.
Pamatuješ si, že by se tvému týmu někdy podařilo otočit nebo ztratit podobný nebo ještě větší náskok?
Možná jednou, dvakrát. Nevzpomenu si.
Zajímavostí v tvém fotbalovém životopise je fakt, že jsi nikdy neoblékal jiný dres, než ten pěčický. Lákalo tě někdy změnit působiště?
Doufal jsem, že se na to zeptáš. Nelákalo. Jako každý malý fotbalista jsem měl v mládí určitý vidiny. Dokonce jsem se jako žáček dostal do středočeského výběru, ze kterého jsem po roce odešel. Když jednou hraješ za Pěčice, tak ani prostě odcházet nechceš. Parta, lidi kolem, fanoušci. Je to tam magický!
Jaké máte v Pěčicích ambice pro tuto sezónu?
Ambice určitě jsou. Stabilně se už pár let pohybujeme v té horní části tabulky. Uvidíme, co přinese tahle sezóna. Na 1. místo v soutěži určitě máme! Těšim se na to, jak to dopadne.
Ve 2. kole doma hostíte Starou Boleslav. Co od zápasu očekáváš?
Stará Boleslav je hodně zkušený tým, přišli do B-třídy před rokem. Je to podobný případ jako Dlouhá Lhota. Bude to boj!
Můžeme tě tentokrát očekávat v základní sestavě?
To nedokážu říct, to je otázka na trenéra. Každopádně, já pro to udělám všechno!
Jakému týmu fandíš na té nejvyšší fotbalové úrovni?
Jednoznačně je to Arsenal. Tým co má charisma, historii, vychovává neskutečný fotbalisty. Po všech stránkách dokonalý tým.
Máš nějaký fotbalový vzor?
David Beckham! Z pozorování soudím, že je to famózní člověk a nejen na hřišti. O přímých kopech ani nemusím mluvit.
A rituál?
Trojité salto s pěti vruty, když si zrovna neudělám vazy v kotníku (smích).
Děkuji za rozhovor a hodně štěstí do dalších zápasů!
Také děkuji, bylo mi ctí a těším se za týden (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.