Divil jsem se, že to "laso" přišlo až teď, smál se Petr Valta

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 5. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Stal se jím záložník TJ Mojžíř Petr Valta! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Stal jste se Hráčem 5. kola. Potěšilo vás vítězství v naší anketě?
Samozřejmě jsem za to ocenění velice rád, musím především zmínit, že je to zásluha celého týmu. Vyšel nám pátý zápas v řadě a to je pro nás důležité. Doufám, že se bude dařit i nadále.
Máte ponětí, kdo pro vás vůbec hlasoval?
Vzhledem k vysoké návštěvnosti diváků v našich domácích utkání, to byli určitě naši skvělí fanoušci. Zmiňuji záměrně vysokou návštěvnost, protože na tuto soutěž je zde návštěvnost nadprůměrná, což nám dodává dvanáctého hráče na hřišti.
Do sestavy kola vás nominoval vedoucí mužstva Miroslav Nosek. Myslíte, že to bylo oprávněné?
Tak Míra Nosek to bral zkrátka objektivně. Divil jsem se, že to "laso" přišlo až v pátém kole (smích).
Jak zpětně hodnotíte zápas proti nováčkovi z Libochovic, který jste vyhráli 4:1?
Dopředu nás táhla psychická podpora z minulých vítězství. Už od prvních minut jsme úřadovali na hřišti, důležité bylo, že jsme udeřili jako první a následně během krátké chvíle svým sólem přes půl hřiště přidal Pavel Král druhou branku, kdy zůstal soupeř jako opařený. V druhé půli libochovičtí hráči přidali více do hry, každopádně jsme zkušeně výsledek hlídali a dovedli vše ke zdárnému vítězství. Libochovice draze zaplatily svou nováčkovskou daň a bohužel se zatím potácí na dně tabulky bez bodu.
O vašem týmu je známo, že doma neprohrává. Čím je vaše domácí prostředí specifické?
Jak jsem již zmiňoval, je to především zásluha našich věrných fanoušků, kteří jsou slyšet široko daleko. V posledním zápase se předvedli natolik, že hasiči přivezli sirénu a bubny. Tím nám vytvořili doslova fantastickou atmosféru. My se jim snažíme na oplátku vše vrátit v podání uloupených bodů ze zápasů na domácí půdě, což se nám prozatím daří. Zároveň bych touto cestou chtěl poděkovat za celý tým všem našim věrným fanouškům a funkcionářům.
Prvních pět zápasů a hned pět výher. To v Mojžíři asi nepamatují, co?
Je to hodně o psychické stránce celého týmu, napomáhá nám k tomu perfektní atmosféra na trénincích i mimo ně. Morálku týmu bych hodnotil také velice kladně, s příchodem nových posil jak hráčských, tak trenérských, přišel nový impuls do týmu, což zřejmě mužstvu náramně svědčí.
Nebude pro vás problém, že jste nyní v roli favorita a ostatní celky se na vás budou chtít ještě více vytáhnout?
Nevnímám to jako problém, jsme na začátku soutěže, takže bych byl opatrný s tím, že by se na nás chtěl v tuto chvíli někdo vytáhnout. Půjdeme do dalších zápasů s pokorou a jasným cílem vyhrát.
V dalším kole hostíte v derby Střekov. Jak se na to těšíte?
Takové derby doslova miluju, doufám, že potvrdíme svou aktuální formu a dáme fanouškům důvod k bujarým oslavám. Troufám si říct, že pro některé hráče to bude doslova pikantnost a především pro oko diváka. Potkáme se s hráči, kteří působili minulý rok zde v Mojžíři (A. Sukama, V. Kmec, F. Chrudimský ). Na druhé straně došlo také k výměně, bohužel se zřejmě ani jeden z dvojice v zápase nepředstaví, neboť jsou oba zraněni. Jak Zdeněk Stárek, který působil do nedávné doby na Střekově, kde byl tahounem týmu, nyní obléká dres našeho mužstva. Druhým zmiňovaným je Lukáš Schmied, který byl jedním z nejlepších střelců Střekova v minulé sezoně. Mimo kádru prošel Střekov obměnou trenéra, kde se na lavici jako kormidelník usadil Martin Beran, se kterým jsem sdílel v minulé sezóně stejný klub pro změnu já.
Kde byste rád viděl Mojžíř na konci sezóny?
Je před námi ještě velký kus cesty, každopádně bych to velice rád viděl na placku (smích).
Co dělá Petr Valta, když zrovna nehraje fotbal?
Snažím se přes veškeré moje aktivity všechen volný čas věnovat především rodině.
Znáte vůbec portál fotbalunas.cz?
Portál fotbalunas.cz jsem po pravdě do jisté doby pouze lehce vnímal. Každopádně je to super myšlenka a jsem rád, že díky vzniku tohoto portálu dochází ke zviditelnění nižších soutěží.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.