Je to můj vzor a to nejen na hřišti, komentuje vztah s otcem hráč kola Tomáš Koch

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 6. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz - Tomáš Koch! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulujeme k prvenství v naší anketě. Nemůžeme ani u tebe začít jinak, než naší tradiční otázkou. Kolik tě vítězství bude stát, pamatuje na to sazebník Olympie?
Moc děkuji. Vítězství v anketě mě naštěstí nebude stát nic. (smích) Co se týče sazebníku ten nedržíme. Pouze v případě nového příchozího hráče nebo oslavence narozenin, kteří většinou přinesou něco dobrého k pití.
Byl si nominován po utkání s Jesenicí, kde si dával gól a otevřel tím tak skóre? Nominoval by si za výkon v utkání ještě někoho dalšího?
Ač to podle výsledku nevypadá, bylo to vyrovnané utkání. Myslím, že se tento zápas povedl celému mužstvu jak kombinačně tak i individuálními výkony. Ano otevřel jsem skóre utkání, které jsme dovedli do vítězného konce. Pokud bych měl přece jen někoho jmenovat, tak Martina Němce, který nastoupil nezvykle na postu brankáře a jistými zákroky udržel čisté konto.
V 7. kole jste podlehli týmu z Mutějovic, což bylo jedno z překvapeních kol. Co myslíš, že za tím stálo?
Nebyl to náš den. Příliš se nám nedařilo. Fotbal je o chybách, kterých jsme v tomto utkání udělali mnoho, a to nás stálo zisk bodů.
Koho osobně tipuješ na vítěze podzimní části?
Myslím, že vítězem podzimní části se stane mužstvo Městečka.
V týmu hraješ se svým otcem, jaké to je hrát po boku táty? Probíráte doma průběhy utkání?
Je to moc fajn. Vždycky jsem si přál s ním hrát, a proto jsem do Olympie přišel. Když se sejdeme v poli myslím, že si skvěle rozumíme, pokud je v bráně má moji naprostou důvěru. Je to můj vzor a to nejen na hřišti. Jsme sportovní rodina a fotbalem žijeme, a proto je rozbor každého utkání i našich výkonů samozřejmostí s naprostou upřímností.
Naší redakci neuniklo, že dámy mají smůlu, protože jsi zadaný. Jaký vztah k fotbalu má tvoje přítelkyně a podporuje tě?
Přítelkyně mě ve fotbale podporuje a jsem za to moc rád. Těší mě, že jí není tento sport úplně cizí z pozice ženy. Pokud je to možné chodí fandit a držet palce nejen mně, ale i celému našemu týmu.
Mohl by si čtenářům shrnout krátce tvou fotbalovou kariéru
Moje fotbalová kariéra započala v 6ti letech v klubu Tatranu Rakovník, kde jsem působil až do starších žáků a následně přešel ke „konkurenci“ do SK Rakovník. Po přechodu do dospělého fotbalu jsem účinkoval v několika klubech např. TJ Sokol Nové Strašecí, Branov, Český lev – Union Beroun, Sparta Lužná až jsem nakonec skončil v Olympii, kde jsem spokojený.
Vyhovuje ti post na kterém hraješ?
V našem mužstvu nastupuji většinou na kraji levé zálohy, kde jsem nastupoval už dříve. I přesto se na tomto postu dostávám často k míči a to mi vyhovuje. Rád hraji na velkém prostoru, tvořím hru, proto jsem se vždy nejlépe cítil ve střední záloze.
Není tajemstvím, že v Olympii hrají spíše starší a zkušenější fotbalisté. Jaké jsou v týmu vztahy? Ke komu tam máš nejblíž?
To je pravda. Většina však dokazuje, že věk je jen číslo a to svými stabilními výkony a zmiňovanými zkušenostmi, které podle mého názoru v klíčových situacích rozhodují utkání. Jako mužstvo fungujeme dobře a jsme parta, která se sejde i jindy než jen na zápas nebo trénink. Nejblíže mám k taťkovi a „bráškovi Čanovi“. (smích) Rozumím si ale se všemi.
Poslední otázkou je zda sleduješ náš portál fotbalunas a jak se ti líbí? Případně by si zavedl nějaké změny?
Váš portál sleduji pravidelně a je skvělé, že jsou díky Vám hlavně nižší soutěže zviditelněny. O změnách jsem nepřemýšlel. Spíše se nechám příjemně překvapit jako v případě tipování výsledků.
Děkuji ti za rozhovor a přeji mnoho úspěchů jak ve fotbalovém, tak i v soukromém životě.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.