Do brány se nehodím, směje se Jindřich Jareš

Také v rámci osmého kola jste měli možnost pomoci s výběrem nejlepšího hráče kola svým hlasem. Sami jste rozhodli, že prvneství v této anketě nakonec přibylo Jindřichu Jarešovi (Baník Stříbro). Po dlouhé době tak konečně zase zívítězil brankář. A ne jen tak ledajaký, Jindřich perfektním výkonem pomohl svému Baníku k výhře v těžkém souboji proti Kostelci a zlato si bezesporu zasloužil. Jindřich v našem rozhovoru vyprávěl i to, jak se dostal po letech v poli do brány. Smutný příběh. "Teď už mi nic jiného, než chytat, nezbývá.", končil Jindřich.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jindro, tři body z Kostelce, čekal jste to před utkáním?
Tři body z Kostelce jsem nečekal, protože je to kvalitní tým. Přiznám se, že bych byl spokojen i s bodem, ale máme tři, takže jsem ještě spokojenější.
Začali jste velmi dobře, ale soupeř postupně vyrovnal, co se Vám v té chvíli honilo hlavou?
Ano, vedli jsme rychle 2:0 a kontrolovali hru, ale pak jsme přestali hrát a Kostelec ze dvou brejků vyrovnal. Co jsem si říkal? Ani nevim. Spíš jsem hecoval spoluhráče, aby opět začali hrát (smích).
Ještě těžší by to mělo být příště proti Stráži, myslíte, že získáte body?
Tak Stráž je asi nejsilnější tým v této soutěži. Uvidíme, každý zápas je jiný, ale pokud k tomu přistoupíme zodpovědně, tak body můžeme získat.
Stříbru se zatím vede skvělé, jste překvapený, že se po postupu chytilo tak dobře?
Ano, vede se nám celkem dobře, až na nějaká zbytečná zaváhání, ale hlavní cíl je se zachránit a hrát v klidu. A to se nám snad podaří. Je jedině dobře, že jsme nahoře a trápíme favority.
Jsem přesvědčený, že tým má na další postup, ale určitě je potřeba někde ještě zabrat. Co je podle Vás třeba zlepšit?
Jestli máme na postup, to se teprve uvidí, vždycky je, co zlepšovat, každý má rezervy.
Teď trochu k Vám, jak a kdy jste se dostal do Stříbra?
Začal jsem ve Stříbře v šesti letech a působil zde až do žáků, pak jsem byl osm let v Plzni, kde jsem studoval a hrál v dorostu za 1. FC Plzeň. Z dorostu jsem pak přestoupil do Senco Doubravky, kde jsem hrál tři roky divizi. Pak jsem se opět vrátil zpět do Stříbra.
A stál jste vždy mezi tyčemi?
Ne, hrál jsem pětadvacet let v poli, než se mi stal úraz kolene, a ten už mi nedovoluje pokračovat vepředu, proto chytám, nic jiného už ani nemůžu.
Myslíte, že se na pozici brankáře hodíte?
Určitě se na ní nehodím (smích). Ale jak říkám, zdraví už mi nedovoluje hrát v poli, proto jsem rád, že můžu být alespoň v bráně. A hlavně, že můžu trávit čas s kamarády.
Netáhne Vás to tedy někdy ze zvyku hlouběji do pole?
Táhne, ale zdravotní situace to zkrátka nedovoluje, takže si to vždy rychle rozmyslím.
Jak složité pro Vás je, skloubit fotbal s prací?
Tak v práci mám jen ranní směnu, takže mi to problém nedělá, ale ještě u nás trénuji starší přípravku, takže vše skloubit někdy náročné opravdu je.
Jindro, sledujete náš fotbalový portál? Co na něj říkáte?
Ano sleduji. Myslím, že je to skvělý portál, na který se může podívat i široká veřejnost a dozvědět se tak něco o fotbale.
Poslední otázka, máte pro naše čtenáře nějaký vzkaz?
Ať dále sledují tento portál, vždy se dozví něco zajímavého, a podpoří tak zájem o fotbal.
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.