Hráč 8. kola Filip Schneider: První liga? Nezapomenutelný zážitek!

S drobným zpožděním přinášíme rozhovor s hrdinou 8. kola a brankářem Byšic Filipem Schneiderem. Ten mohl mít po osmém kole radost ze zisku dvou bodů po vychytaném penaltovém rozstřelu, tento víkend mu ale zápas pořádně zhořknul, když inkasoval hned osmkrát. Tento rozhovor se ale točí kolem minulého zápasu v Tišicích a hlavně kolem akce Dneska první liga, která i s mnoha známými osobnostmi na tento zápas zavítala...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. Jak ses těšil na speciální zápas proti Tišicím?
Děkuji za gratulaci. Chtěl bych poděkovat hlavně své rodině, blízkým přatelům a všem, kteří mě v této soutěži podpořili svými hlasy. Těšil jsem se strašně moc. Takové utkání se děje jednou za život. Byl jsem od začátku nervózní, ale byl to nezapomenutelný a nepopsatelný zážitek!
Na zápas dorazilo 980 diváků. Hrál jsi někdy před větší diváckou kulisou?
Na některé zápasy se sejde větší divácká kulisa, ale nikdy nebylo fanoušků tolik jako teď v Tišicích. Fanoušci byli vynikajicí - jak od domácích, tak i ti fanoušci. Chtěl bych touhle cestou poděkovat fanouškům za jejich obrovskou podporu, byli úžasní.
Jak na tebe atmosféra ligového utkání působila? Byl jsi třeba nervózní, abys něco nezkazil?
Atmosféra a podpora našich fanoušků mě velmi motivovala a dodávalo mi to energii. Bylo to úžasné. Přál bych všem fotbalovým týmům, aby si to minimálně jednou taky zažily. Nervózní jsem samozřejmě byl, před tolika diváky. V zápase se mi celkem dařilo hned od začátku, ale měli jsme velké štěstí, když Tišice neproměnily svou velkou šanci. Myslím si, že by bylo velmi těžké otočit výsledek.
Která známá osobnost, se kterou ses mohl setkat, pro tebe byla nejlákavější?
To je velmi těžká otázka. Strašně bych si přál, abych se setkal s Martinem Vaniakem. Chtěl bych si s ním zatrénovat.
Patrony obou týmů byli bývalí brankáři Petr Kouba a Jaromír Blažek. Dostal jsi od nich nějaké rady?
Patronem našeho týmu byl Jaromír Blažek, což byl pro mě také velký zážitek. Myslím, že to se každému nepoštěstí, aby byla s námi v kabině a při celém zápase taková fotbalová ikona, jako je Jaromír Blažek. Jaromír nám řekl pár věcí k zápasu a dal několik rad, ale zejména se nás snažil povzbudit.
Teď k samotnému zápasu: Byla remíza zasloužená?
V prvním poločase drželi míč domácí a hráli dobře. Měli tři tutové šance a naštěstí je neproměnili. My jsme dali hned při druhé šanci gól. Ve druhém poločase to bylo vyrovnané. Šance byly na obou stranách, a proto byl taky zápas napínavý a dramatický až do poslední chvíle. Myslím si tedy, že remíza byla zasloužená a penalty, to je vždy už loterie.
Měl jsi v zápase nějaký těžký zákrok?
Ve druhém poločase měli domácí jednu šanci, když útočník vystřelil z vápna a náš obránce to přede mnou tečoval a já jsem to na poslední chvíli vyrazil vedle tyčky. To považuji za nejtěžší situaci, kterou jsem musel řešit.
Konečnou výhru jsi vychytal v penaltách. Věřil sis na ně?
Když jsme šli na penalty, tak jsem si říkal, že je potřeba, abych chytil první penaltu, aby mohli být naši střelci v klidu... a povedlo se. Myslím si, že druhá penalta byla kopnutá špatně, jelikož jsem už ležel na té straně, kam to přesně protihráč kopl.
Na pozápasové "Tiskoffce" jsi byl vyhlášen jedním z nejlepších hráčů zápasu. Musel jsi dávat rozhovor před plným sálem?
Chtěl bych poděkovat Petrovi Koubovi, že mě vyhlásil nejlepším hráčem. Rozhovor jsem musel dát po zápase, když se řešily penalty, tak se mě chtěli zeptat, jak se mi chytaly, ale byl jsem zrovna nepřítomný. Na Tiskoffce jsem rozhovor dávat nemusel, jen jsem si převzal ceny.
Tabulka je zatím hodně vyrovnaná a vy jste momentálně na 10. místě. Jak vidíš ambice týmu pro tuhle sezónu?
Před sezónou jsme si říkali, že se chceme držet na horním příčkách, jenomže se nám povedly jen tři zápasy a potom jsme začali prohrávat a šli jsme dolů. Teď budeme rádi, když v Byšicích udržíme I.B třídu.
V týmu působíš jako jediný brankář. Nechybí ti trochu konkurence nebo parťák?
Konkurence je potřeba na každém postu. Parťák mi chybí zejména vůči tréninkům. Abych do toho mohl dát více energie a odpočinul si. Jinak jsou tréninky pro mě i pro hráče dobré.
Zkoušel jsi někdy hrát i na jiné pozici než v bráně?
S fotbalem jsem začínal jako obránce na Xaverově, po půl roce bylo tátovým přáním, abych se stal brankářem. Ještě jsem si vyzkoušel post záložníka při přátelském utkání ve starších žácích.
Máš nějaký brankářský vzor?
Mým fotbalovým vzorem je Roman Weidenfeller z Dortmundu, jelikož je to tým, kterému fandím.
Co pro tebe fotbal znamená?
Fotbal pro mě znamená hodně. Každý zápas je jiný, a to je na tom to nejlepší. Ještě bych si přál prožít ve fotbale mnoho událostí, příležitostí a zkušeností. Se svým synem bych si chtěl zahrát alespoň jedno mistrovské utkání, tak doufám, že se mi to splní.
Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí do dalších zápasů!
Děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.