Jan Trnka: Minimálně pět týmů má na postup, bude to hodně vyrovnané

Deváté kolo si pro diváky připravilo nejen fantastickou podívanou a mnoho atraktivních zápasů, ale zároveň i několik zajímavýc překvapení. Jedním z nich bylo i vítězství Baníku Stříbro nad favorizovanou Stráží, tedy lídrem soutěže. Baník podal skvělý výkon a bylo témř jasné, že si nenechá ujít další příležitost, aby v sestavě koal zvítězil její hráč, kdy jindy to toiž bylo vhodnější. Tenotkárt zítězil Jan Trnka (Baník Stříbro), který se mimo výborného výkonu blýskl také rozhodujícím gólem. Probrat jsme s ním ale stačili vše možné, tak si nenchte ujít jediné jeho slovo. "Proti Stráži se nesmíte bát hrát aktivně.", radí hvězda kola budoucím soupeřům lídra.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, pojďme rovnou k věci, věřil před zápasem jste, že byste mohli proti Stráži získat body?
Předem chci poděkovat za vysoký počet hlasů od spoluhráčů, kteří mě katapultovali na první místo v hlasování o hráče kola. Ale teď už k otázce. Co se týče bodového přírůstku na naše konto, tak jsem očekával, že něco přibude, ale že to budou tři body, tak s tím počítal asi málokdo. Takže velká spokojenost,. Naše výsledky jen odráží celkovou pohodu v kabině. Jen aby to nadále vydrželo a vše klapalo na výbornou jako doposud.
Co bylo v celém utkání klíčové?
Klíčová byla určitě první půle, kdy jsme se Stráží udrželi krok, ale jako vždy jsme si nechali dát góly jako přes kopírák. Zejména bych vyzdvihl bojovnost, díky které jsme ke konci druhé půle urvali vítězství především silou vůle. Dá se říci, že to byl po Kostelci asi nejlepší soupeř, se kterým jsme zatím hráli, a který nám dělal svým pohybem hodně velké problémy. Ale zvládlo se to, což je paráda. Stráž je určitě velký favorit na postup.
Máte nějaké rady pro další soupeře silné Stráže, které by mohly pomoci?
Nebát se hrát dopředu a hrát aktivně. A určitě se výsledek dostaví. Ale potřebná je i dostačující kvalita hráčů a maximální bojovnost, aby se dosáhlo vítězství.
Soutěž, respektive čelo tabulky, je nesmírně vyrovnané, už jste někdy něco takového viděl?
Máte pravdu, takhle vyrovnané čelo okresního přeboru nepamatuji, a že už kopu a sleduji tabulky delší dobu. Snad se tam i my budeme držet, co nejdéle a bojovat o ty nejvyšší příčky. Je vidět, že 5-6 týmů má na to, si to rozdat o přímý postup.
Stříbro je letos velmi silné, jak jste s týmem spokojen, překvapil Vás, nebo jste to očekával?
Ve skrytu duše jsem doufal v boj o ty nejvyšší příčky, ale že to půjde takhle, tak to asi ne. I když jsme odehráli i nepovedené zápasy, hlavně s papírově slabšími soupeři. Ale řekl bych, že abychom mohli pokračovat s dobrými výsledky, chce to u některých hráčů zlepšit tréninkovou morálku a hlavně účast, aby se neusnulo na vavřínech a aby se po sezóně slavil medailový stupínek, což je můj osobní cíl.
Podle mě má ale jednu velkou slabinu, často podcení slabší soutěže, souhlasíte se mnou?
Přesně tak, naprosto souhlasím. Ačkoli o podcenění bych ani nemluvil, ale spíše o nekoncentrovanosti při hře proti slabším soupeřům, motivace je asi menší a nedokážeme se nekopnout.
Byla by to senzace, kdyby z toho byl další postup, myslíte, že by to mohlo vyjít?
Tak nějaká sranda a hecování už určitě probíhá, bavíme s o tom v kabině, ale je to spíš taková fantasy pohádka. Ale myslím, že nemáme dostatečný počet kvalitních hráčů na hraní ve vyšší soutěži. To jde výrazně poznat v případě, kdy se některý z těch lepších zraní, hodně se to na hřišti projeví. A hlavně je tu ta zmíněná tréninková účast, která není optimální, takže to je spíše taková utopie. Ale mě osobně určitě 1.B třída láká a rád bych si ji zahrál.
Hrál jste už Vy sám někdy v nějaké vyšší soutěži?
Co se týče mě, tak já jsem celý život věrný Baníku Stříbro, od 17 let, až tedy na jednu sezónu v pralese, kdy jsem kopal za nedalekou Jiskru Vranov, kam mě kluci zlákali, když to v Baníku skřípalo. A vůbec toho nelituji, protože, co se tam odehrávalo za srandu, to se nedá snad ani popsat (smích).
Honzo, slyšel jsem, že ve Stříbře zastáváte funkci pokladníka a také vím, že každý, kdo u nás v anketě zvítězí, musí něco málo přispět do kasy, platí to i pro Vás?
Ano, funkci pokladníka zastávám a dělám jí velmi rád, protože, co se týče peněz, tak pořádek musí být, a ten tu doposud příliš nebyl. A ano, platí to i pro mě a zaplatím mile rád, a to před zraky našeho kapitána Karla Šamana, kterému, jak se zdá nic neunikne, a že už ho pár let zkouším, co spolu kopeme.
Mimochodem, jak jste se do role pokladníka dostal?
Už jsem se dál nemohl koukat, jaký je v těch financích nepořádek, tak jsem se toho ujal. Kluci mě podporují a dělají si ze mě legraci. Sice jsem někdy nekompromisní ve vybírání, ale to se nedá nic dělat. Platit se musí.
Mají někteří spoluhráči s placením problém? Je těžké z nich něco dostat? (smích)
Na to si musím trochu postěžovat na nezájem některých lidí, platit ihned, pak z toho mám někdy docela velkou hlavu. To víte, ceník je docela nabouchaný a k placení se vždy něco najde (smích). Však to znáte, s penězi je problém pořád, ale snažím se vybrat finanční obnos vždy, co nejdřív, abych měl klid. Ale přál bych Vám vidět, jak se ostatní vztekají a mají problém předat pár drobných.
Sledujete náš fotbalový portál?
Portál sleduji velmi často a moc se mi líbí, je super, že po dlouhých letech něco takového vzniklo. A držím tomu palce, ať to takhle funguje i nadále. Přeci jen, moderní technologie nám teď oproti minulosti umožňuje ledacos.
Poslední otázka, máte pro naše čtenáře nějaký vzkaz?
Ať nadále sledují web a aktivně se zapojují. Jedině tak se to udrží na úrovni.
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.