Matěj Kyndl skóroval v obou jarních kolech a říká: Vyměnil jsem dubová prkýnka za nohy

Tachovský Matěj Kyndl si hned na úvod jara potykal s parádní fazónou. Ovšem stejně tak i jeho spoluhráči - Tachov urval ze zápasů se Zápami a Domažlicemi plný počet bodů. Kyndl byl nyní zvolen Hráčem kola a v rozhovoru před utkání s Dobrovicí hlásí: "Doma nás deklasovala 5:1, takže jí máme co vracet!" 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Máte za sebou zvládnuté derby proti Domažlicím, jak ho hodnotíte?
Myslím, že celé derby rozhodlo naše větší nasazení a odhodlání zvítězit. Do utkání jsme vstoupili přesně tak, jak jsme se na to celý týden připravovali. Vysoko jsme napadali a nedovolili jsme Domažlicím konstruktivně rozehrát. Dobře jsme kombinovali a navíc jsme vstřelili brzy gól, což nám pomohlo. První poločas jsme zvládli podle našich představ. V druhém poločase jsme zvýšili na 3:0, což nás asi trochu uspokojilo a ještě to byla divočina. Domažlice totiž po snížení chytly druhý dech a nakonec jsme se ještě báli o výsledek, ale ubojovali jsme to a jsme moc rád, že jsme v derby uspěli.
Je pro vás osobně zápas s Domažlicemi přece jen něčím víc?
Určitě ano. V Domažlicích jsem působil minulou sezonu a myslím, že ta spolupráce nebyla ani z jedné strany šťastná, takže já osobně jsem byl na derby hodně motivován. Jsem opravdu rád, že to vyšlo pro náš tým vítězně a pro mě i gólově. Navíc v týmu Domažlic působí hodně mých kamarádů, se kterými se vídám, takže o motivaci bylo postaráno. (úsměv)
Dvě jarní kola s těžkými soupeři, šest bodů. Čekal jste, že chytíte formu hned od začátku?
S ohledem na přípravné zápasy jsem tušil, že ty zápasy budou mít z naší strany kvalitu a ty body můžeme urvat. Že z toho je šest bodů za dvě kola je skvělý, ale musíme pracovat dál a neuspokojit se tím. Zásluhu na tom má určitě kvalitní zimní příprava, která byla celkem tvrdá. Ale hlavně skvělá parta a pohodová atmosféra, která je v kabině.
Konkrétně vy jste dal branku v obou zápasech, přitom za celý podzim jste se trefil jen jednou. Čím to je, máte ve hře jinou, novou roli?
Ta role je stejná, já jsem akorát vyměnil dubový prkýnka za nohy a začal proměňovat své šance, do kterých jsem se dostával i v první polovině sezony. Jsem rád, že jsem góly pomohl k bodům a snad to tam bude padat dál (úsměv).
Vzhledem k pravděpodobnému odpočtu bodů u Jiren se blížíte úplné špičce tabulky. Na jaké umístění týmu věříte?
Na tohle moc nemyslím. Snažíme se jít zápas od zápasu a hrát dobrý fotbal. Byl bych rád, kdybychom předváděli takové výkony jako doposud. Na co to bude stačit, to se uvidí po posledním kole.
V dalším kole hrajete s Dobrovicí, jaký zápas očekáváte?
Doma nás deklasovali 5:1, takže jim máme co vracet. Mají kvalitní tým, když ale do zápasu vstoupíme jako do těch předešlých a předvedeme stejně sebevědomou hru, tak věřím v naše vítězství.
Vy za sebou máte působení v týmu Plzně, jak na to vzpomínáte?
Určitě to byly ty nejlepší fotbalové časy. Bylo pro mě hodně přínosné učit se od hráčů jako Limberský, Horváth, Darida. V paměti mám nejvíc zaryté titulové oslavy a skvělou atmosféru v kabině, kterou měl pod palcem Pavel Horváth.
Udržel se v kádru některý z vašich spoluhráčů, kamarádů?
Minulou sezonu opustil Viktorku můj kamarád Matěj Končal a zamířil do Jablonce a Honza Sýkora, který odešel z Plzně v dorostu, válí za Slavii. V aktuálním kádru Plzně působí pouze můj spoluhráč z dorostu Michael Krmenčík.
Komu věříte v boji o titul v první lize?
Vypadá to na souboj Plzně a Slavie. Když se Spartě podaří derby, tak ještě taky může promluvit do boje o titul. Ale já osobně věřím Plzni. Má sílu vyhrávat zápasy, kdy je pod tlakem, a kdy se jí tolik nedaří. To si myslím, že rozhodne.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.