Tadeáš Malý k MS v ledím hokeji: Máme rezervy, ale sedne si to! Věřím, že uděláme placku

Bez zbytečných řečí přejděme rovnou k tomu, nač jsme v pátek již určitě zvyklý. Tadeáš Malý (Tatran Přimda), to je jméno vítěze tohoto týdne. Ne, nezaspali jste v čase. Tadeáš svůj úspěch z předminulého týdne zopakoval. Opět potvrdil, že je momentálně jedním z nejklíčovějších hráčů Přimdy a čtyřmi zásahy deklasoval kvalitní celek Lázní. To se jen tak někomu nepodařilo. Tentokrát jsme ale od klasických otázek trochu odprostili a zabrousili jsme od fotbalvoých trávníků také na ledové plochy právě probíhajícího německo-francouzského MS. Tak pojďme na to.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak byste ohodnotil Váš víkendový zápas?
Zápas s Konstantinkama jsme zvladli, troufnu si říci, na výbornou. Dobře jsme se na soupeře připravili a trenér zvolil vhodnou taktiku. Hrali jsme takřka bez chyb, dobře přecházeli do utočné fáze a dostavali se do šancí. Řekl bych, že soupeře jsme k ničemu výraznému nepustili a zápas zaslouženě vyhrali. Dovolím si tvrdit, že to mohlo skončit i větším brankovým rozdílem.
A co lze očekávat od toho následujícího?
Nasledující zápas jedeme do Kšic, kde se hraje velmi obtížně, ale i tak věřím, že návážeme na naší herní pohodu a zápas dovedeme do vítězného konce.
Jak jste se k fotbalu dostal?
K fotbalu jsem se tak nějak narodil, řekl bych (smích). Taťka fotbal hrával a moji dva starší bratři hrají také, takže jsem od mala jezdil s nima na fotbal či hokej a chytlo mě to. Nadchl jsem se pro tuto skvělou hru!
Co Vás na fotbale nejvíce baví, co Vás u něj drží?
Fotbal miluji tělem i duší a nedovedu si asi představit, že bych ho nehrál. Ten pocit pohrát si nebo, jak se lidově říká, pomazlit se s míčem je k nezaplacení. Občas dostanu i nějaký ten fén od trenéra či spoluhráčů, že se mazlím až moc (smích). Jak už jsem říkal, miluji tu hru, takže být bez fotbalu jakýmkoliv způsobem je pro mě asi nepředstavitelné. A to i přes to, že mě doktoři i blízcí přátelé či rodina už od fotbalu a vlastně celkově od sportu odrazovali a nedoporučovali mi ho. Prošel jsem si totiž po mém těžkém zranění vleklými problémy a neustále se to vracelo, až už to i v jednu chvíli vypadalo dost bledě. Snad už jsem si to vybral a bude už jen dobře, abych se mohl nadále věnovat aktivně fotbalu a celkově sportu jako takovému.
Máte nějaký fotbalový vzor?
Můj fotbalový vzor byl od jakživa Tomáš Rosický! Pro mě je to fotbalový bůh a nejlepší český fotbalista všech dob. Věřím, že pokud by se tenkrat nezranil před ME 2008, tak určitě vyhrál Zlatý Míč. Dále jsem měl strašně rád Ronaldinha, to je míčový kouzelník, který nemá ve fotbale konkurenci. Byla radost ho sledovat. Ze součastných hráču mám nejradši Özila a poté Ronalda s Pogbou.
Dnes to vezměme také trochu z jiného soudku, jste hokejový fanoušek,sledujete MS?
Ano jsem, pokud to čas dovolí jezdím na hokej do Plzně fandit Indiánům a také ho sám hraji. MS sleduji, snažím se koukat na každý zápas našich, ale kouknu klidně i na jiné zápasy.
Jak byste zatím českou reprezentaci ohodnotil?
Zatím si myslím, že nepodáváme úplně špatné výkony, ale zatím to ještě není uplně ono. Zatím hodně za očekáváním jsou pro mě výkony Plekance s Pastrňákem a Červenky. Výborně se zatím prezentují Šimek s Gudasem a stabilní vykonost má Jeřábek s Kovářem. Zklamáním je pro mě nezařazení do sestavy mého kamaráda Dominika Kubalíka, který měl opět letos výbornou sezonu.
Jak myslíte, že nakonec dopadne?
Myslím si, že si to sedne a uděláme letos placku, pokud by byla zlatá, bylo by to jenom dobře!
Máte na závěr pro naše reprezentanty nějaký vzkaz?
Asi jen ať hrají jako hrdí Češi, dají do toho všechno, hlavně srdíčko, a úspěch se dostaví! Češi do toho!!!
Tadeáši, díky za rozhovor!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.