Aleš Kubalák - Stěbořicím by vyšší soutěž slušela

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 15. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k výhře. Co vás to bude stát v kabině?
Dobrý den, děkuji. Předpokládám, že v kabině mě to bude stát nějaké dobré pití. Jak čtu tuto rubriku, tak v každé kabině to funguje podobně.
Vraťme se k sobotnímu zápasu se Slavii Opava. Jak jste je viděl, a co rozhodlo o vaší výhře?
U nás v kabině jsem se dozvěděl, že se o nás psalo jako o outsiderech zápasu. Ale v kabině si to nikdo nemyslel a zápas jsme jeli vyhrát, což se podařilo. O výhře rozhodla týmová a bojovná hra, která se obešla bez fatálních chyb. Určitě nám obrovsky pomohl náš brankář Kuba Losert, který zachytal fantasticky. Klobouk dolů také před gólovou akcí Michala Josefuse a Vojty Graci v závěru zápasu.
Vy sám jste asistoval u první branky. Jak jste situaci viděl?
Dostal jsem balón do lajny, kousek jsem si jej potáhnul a viděl v náběhu do vápna dva své ofenzivní kolegy a snažil se přihrávkou pod sebe trefit alespoň jednoho z nich, což se povedlo. Našel jsem Kubu Fiedlera, který parádně propálil všechno, co mu stálo v cestě.
Byl jste spokojen se svým i týmovým výkonem v tomto zápase?
Můj výkon mohl být rozhodně lepší, měl jsem dvě šance, které jsem neproměnil, a to můj výkon dost sráží, nicméně jsem se objevil v sestavě kola a dokonce ocenění vyhrál, takže se na mě asi dalo dívat. Co se týče týmového výkonu, tak bych chtěl všechny kluky pochválit. Když budeme takto pokračovat, tak budeme zápasy vyhrávat a tabulkou stoupat.
Jak jste přes zimu posílili a jaké máte ambice pro jarní sezónu?
Posilovali jsme převážně fyzicky, nikdo nový k nám nepřišel. Odehráli jsme hodně přáteláků, což je nejlepší trénink. Ambice jsou ty nejvyšší.
Stěbořice jsou věčným aspirantem na postup. Co vylepšit, abyste toto prokletí zlomili?
V této sezóně byla problém podzimní část, kdy jsme poztráceli dost bodů a nabrali ztrátu na nejpřednější místa. Ale v sobotním zápase se nám povedlo zvítězit, ztrátu zúžit, takže jsme stále v hře.
Chtěl byste si zahrát vyšší soutěž, a popřípadě jakou?
Koho by vyšší soutěž nelákala. Ale když mě ten fotbal neživí, tak je asi jedno, kterou soutěž hraju. Hlavně ať mě to baví. Nicméně Stěbořicím by vyšší soutěž slušela.
Který zápas v sezóně považujete za nejtěžší, který za nejpovedenější a na který byste nejraději zapomněl?
Nejhorší zápas jsme odehráli ve Vávrovicích. Zápas se Slavii patřil určitě mezi povedenější a ty těžší.
V kolika letech jste začal s fotbalem a jak se dál vyvíjela vaše kariéra?
S fotbalem jsem začal asi v 6 letech. Prošel jsem všechny mládežnické kategorie v SFC až do B týmu, kde jsem si zahrál 3. ligu. Potom následovalo hostování v Kravařích, kde přišli problémy s tříslem, které se mi nepodařilo vyléčit. Rozhodnul jsem se s fotbalem přestat a nastala pauza asi 2 a půl roku. No a pak si mě vytipoval Martin Otipka a zlanařil mě do Stěbořic za co mu děkuju.
Jste odchovancem SFC. Nemrzí vás, že jste se neprosadil?
V tuto chvíli ne, nicméně není všem dnům konec a moje kariéra může raketově stoupnout.
Prošel jste vícero týmy, kde jste se cítil nejlépe?
Když budu mluvit jen o seniorské kategorii, tak nejvíc mě fotbal baví právě teď ve Stěbořicích. Jediné co mě trápí je to, že hrajeme nízkou soutěž, kam se Stěbořicemi výkonnostně nepatříme. I sobotní zápas se Slavii si myslím, že byl hoden vyšší soutěže ze strany obou týmů.
Jak vypadá váš ideálně prožitý volný čas?
Ideálně prožitý volný čas je každá chvíle s partnerkou. Jsme oba sportovci, takže spíš pohybové aktivity. Ale nic nedělání je často taky super.
Kdo je váš fotbalový vzor?
Zlatan Ibrahimovič.
A speciální otázka na závěr. Vaše spoluhráče zajímá, kdy vám začnou padat góly i v zápasech, protože podle mých informací na tréninku střílíte góly jak na běžícím pásu?
Tato otázka trápí i mě. Do šancí se dostávám pravidelně, ale řeším je úplně blbě. Pak si za to nadávám. V přípravě mi tam něco spadlo, tak se budu snažit, abych byl střelecky potentní i v soutěžních zápasech. A na tréninku to zas tak slavné není.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.