S fotbalem začal brácha a já chtěl být jako on, říká Martin Havel

Hráčem kola se pro to šestnácté v 1. B třídě stal na základě vašich hlasů obránce FC Zavidov Martin Havel, který do svého současného klubu přestoupil teprve v březnu z Knězevsi. Jak se v novém kádru cítí? I to bylo mimo jiné tématem našeho rozhovoru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tento týden jste se stal vítězem našeho hlasování, víte vůbec, že něco takového probíhá?
Určitě o něm vím, někdy to sleduji. Na stránky fotbalunas.cz se příležitostně podívám, takže vím, že taková anketa probíhá.
Od jara jste novou posilou v Zavidově, jak se v novém kádru cítíte?
V kádru se cítím vlastně naprosto skvěle. Když jsem přišel do Zavidova, shodil jsem 12 kilo. Je to úplně něco jiného. Dostal jsem od zavidovského trenéra nabídku, jestli bych jim nemohl pomoct v B třídě, a to pro mě byla na stará kolena prostě výzva. Je tu výborná parta a musím říct, že se tu cítím velmi dobře.
Dáváte si pro tuto sezónu se Zavidovem ještě nějaké cíle?
Cíle samozřejmě máme. Chtěli bychom pochopitelně soutěž vyhrát. Proto teď nakonec skládal Zavidov mančaft takhle dohromady.
V minulém utkání se vám podařilo zvítězit. Jak se v Zavidově slaví výhra?
Řekl bych, že určitě podobně jako v jiných oddílech. Večer se zajde do hospody na pivko a projedná se, co bylo v zápase dobré a co naopak špatné. Udělali jsme si takový malý rozbor a patřičně oslavili získané tři body, které jsme už potřebovali.
Ve fotbale už budete pomalu starší ročník, a tak bych se rád zeptal, kdo je právě vaším fotbalovým vzorem?
Mým fotbalovým vzorem byl vždycky Pavel Nedvěd, jeho dřina a touha po dosažení cíle. Já si taky nechodím jenom tak zahrát, jako to často dělá mladá generace. Do každého zápasu jdu s tím, že chci vyhrát.
Kdy a za jakých okolností jste s fotbalem začal?
S fotbalem jsem začal vlastně už před 35 lety u Sokolu Nové Strašecí. Přivedl mne k tomu můj bratr, který hrál jako první a já jsem chtěl být jako on.
Jak dlouho to ještě vidíte s fotbalem?
Dokud mi bude sloužit zdraví, tak budu hrát. I dnes hrají někteří mí kolegové, s nimiž jsem za mlada kopal, táhne jim na padesát a hrají fotbal dál. Vše záleží jen na zdraví a na tom, jestli jsem platný v týmu.
A dotaz na závěr: Za pár hodin začíná zápas pražské Slavie s Chelsea. Myslíte si, že má šanci se přes ní probojovat do semifinále Evropské ligy?
Mám-li být upřímný, asi postoupit nemůže. Řeknu to na rovinu, i když si myslím, že ostudu neudělá. Fanoušek Slavie zrovna nejsem, ale debakl to nebude.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.