V zápase toho vždycky hodně naběhám, když to neumím s míčem, tak mi ani nic jiného nezbývá, směje se hráč kola Jirka Keckstein

Vítězem hlasovací soutěže hráč kola se stal Jiří Keckstein – SK Tlustice. Proti Broumům odehrál dobré utkání a z pozice pravého obránce poslal do vápna soupeře několik centrů, byl u dvou gólů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v naší anketě a celému týmu k postupu. Po vítězství v Broumech jste oslavili postup do I.B třídy, jak oslavy probíhaly? A Jaký jste měli jako tým vůbec cíl před sezónou?
Děkuju za sebe i za celý tým. Menší oslavy začaly hned po zápase. Spolu s fanoušky jsme si zazpívali a vypili, nebo spíš vylili pár lahví šampaňského. Hlavní oslavy ale budou až na domácím hřišti po posledním zápase. Cíl sezóny byl jasný, tedy alespoň podle trenéra Petra Lizce, který už od začátku říkal, že chce jedině postup.
V zápase jste byl hodně aktivní, byl to jeden z vašich povedenějších zápasů v sezóně?
Ani bych neřekl. Já toho vždycky hodně naběhám, když to neumím s míčem, tak mi ani nic jiného nezbývá. (smích)
V květnu jste zaběhl v Praze maraton za tři hodiny, nebyl to sice osobák, ale výkon velmi úctyhodný. Zajímalo by mě, kolikrát v sezóně vynecháte zápas kvůli běžeckému závodu?
Fotbal má zatím přednost, takže se snažím závody plánovat tak, aby se nekryly se zápasy. Vynechávám jen jednou za celou sezónu, a to právě kvůli pražskému maratonu. Skloubit 42 km běhu a 90 minut na hřišti v jeden víkend se moc nedá. Naopak když je závod kratší, většinou do 10 km, tak mi nedělá problém, jít si dopoledne zaběhat a odpoledne na fotbal.
A co běžecké a fotbalové tréninky. Vynecháte někdy ten fotbalový kvůli běhu nebo jak to skloubíte?
Na jaře jsem vynechával docela často. Potřeboval jsem víc delších běžeckých tréninků, abych na maratonu nevyhořel podobně jako loni, kdy jsem měl co dělat, abych vůbec doběhl do cíle. Na tréninky nás naštěstí chodí hodně. Většinou kolem šestnácti, tak trochu doufám, že si mých absencí nikdo moc nevšiml. (smích)
Kolik asi tak průměrně naběháte za měsíc?
Záleží hodně na počasí a náladě. V létě když jsou vedra, tak se moc běhat nechce, nebo to často ani nejde. Do toho ještě dovolená, to se pak stěží dostanu nad 90 km. Naopak v zimě a na jaře naběhám i okolo 180 km za měsíc.
Jak jste se k fotbalu a jak k běhání dostal?
Fotbal hraji už od mala, i když to na hřišti není moc vidět. (smích) S běháním jsem začal trochu i kvůli fotbalu. Viděl jsem, že moje fyzička už zdaleka nebyla jako dřív, začal jsem pravidelně běhat no a skončilo to až u maratonu.
Těžká otázka. Máte radši fotbal nebo běh?
Oboje má svoje. Fotbal je týmový sport a když se daří, tak to máte s kým oslavit. Navíc v Tlustici je skvělá parta, takže se slaví i když se zrovna nedaří. Běhání má zase výhodu v tom, že můžete běhat kdykoli a kdekoliv chcete a nikoho dalšího nepotřebujete.
Mini dotazník Jirky Kecksteina:
Hráč s nejlepší fyzičkou v týmu? (úsměv)
Když nebudu počítat sebe, tak asi Martin Jelen.
Hráč s nejlepší kopací technikou v týmu?
Za mě určitě Pavel Bláha.
Kdo v soutěži skončí druhý?
Tipoval bych Beroun B.
Kdo vyhraje Ligu mistrů?
Zaslouženě vyhrál Liverpool.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.