Radoslav Urban - Umím si představit, že v Jakartovicích dohraji kariéru

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 14. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, opětovně gratuluji k výhře o hráče kola. Jaké máte pocity a jak odměníte kluky v kabině?
Dobrý den. Tak tohle bylo celé v režii Honzi Morische, když jsem se podíval, kdo vede hlasování, hned jsem věděl, odkud vítr vane. (smích) Budu ho muset pozvat na pivo a třeba ho přemluvím u toho, aby se k nám vrátil, byl by velkou posilou. Klukům koupím láhev oni vypijí vše. (smích)
V sobotu jste těsně vyhrály v Dobroslavicích. Popište nám tento zápas.
Byl to zápas, kde o nic nešlo. Oni se chtěli odhlásit ze soutěže a my byli zachráněni. Podle toho se také zápas odvíjel. První poločas ospalý a nepřesný z obou stran bez chuti cokoliv vymyslet. Druhý poločas už se rozhýbal, a oba týmy chtěli jarní trápení ukončit výhrou. My nakonec dokázali gólem tři minuty před koncem otočit skoré a udělali si tak větší chuť na pivo.
Vstřelil jste dva góly. Jakým způsobem padly?
První gól mi perfektně předložil náš Zinedine Zidane (Marek Poštulka), a ukázal proč se mu tak přezdívá, kdy si parádně povodil dva hráče ve vápně a nachystal mi to do prázdné brány. Tenhle gól byl z 90% jeho zásluha. Druhý padl po mé individuální akci od půlky hřiště, kdy jsem prošel přes tři hráče a poté zakončil Lobánkem, jak jsem slíbil před zápasem, že tímto stylem vstřelím gól. (smích)
Jak byste zhodnotil celkově vaši sezónu?
Co se týká mě osobně, tak jsem po úprku tolika hráčů nečekal, že nastřílím tolik branek. Před sezónou jsem výboru a trenérovi říkal, že letos to bude tak maximálně patnáct branek, a ono to zase vyšlo tak, že když už v tabulce jako tým nejsme na tom dobře, tak po čtvrté za sebou alespoň v individuální tabulce vévodíme my. Co se týká týmového hodnocení sezóny, tak tabulka mluví za vše. Tak tak jsme se zachraňovali, a nakonec s odřenými uši to zvládli. Před sezónou jsme to očekávali, ale po dobrém podzimu, je to zklamání. Jaro bylo nejhorší za pět let, co jsem v Jakartovicích. Musíme to hodit za hlavu a začít pracovat znovu, ať je příští sezona lepší.
Jakartovice na podzim a na jaře, to bylo jako noc a den. Kde hledat příčiny tohoto stavu?
Sám to moc nechápu, my vlastně oproti podzimu byli posíleni o dva hráče. Vrátil se z Francie Marek Poštulka a z Bruntálu jsem přivedl kamaráda Marka Samsona. V zimní přípravě jsme hráli vyrovnané zápasy s týmy z 1. A, a pak přijde mistrák a my totálně doma vybouchneme s Těškovicemi, následovaly remízy s týmy jako Štítina a Služovice, a rázem jsme byli dole, protože jsme očekávali devět bodu a byli jen dva. Celé jaro se to s námi vezlo, a myslím, že všichni jsme hráli pod hranicemi svých možností. Je to škoda, protože spoustě kluků chybí větší sebevědomí, nebát se hrát.
Proč ani výhra nad Březovou vás nenastartovala?
Tam to byl pro nás zápas jara a asi náš nejlepší výkon. Vlastně si myslím, že tímto zápasem jsme se zachránili. I tady ale šlo vidět naše trápení v koncovce, kdy nám to tam nepadalo. Spousta šancí byla nevyužita nebo skončila na tyčích nebo chyběl kousek štěstí. Nakonec se nám povedlo z penalty rozhodnout patnáct minut před koncem. V dalších zápasech to zase bylo trápení, a jak už jsem říkal, projevilo se jako celé jaro, malé sebevědomí hráčů, odhodlanost hrát a něco vymyslet. Bylo to zakřiknuté.
Na psychiku ty jarní prohry moc nebyly. Kde sám vy jste hledal únik z tohoto stavu?
Snažil jsem se na to nemyslet a hrát, jak umím. Chtěl jsem to brát na sebe, a zlomit to sám a nastartovat tým, ale moc to nevycházelo, přeci jenom všechny týmy na toto byly připraveny a měl jsem osobku většinou ve dvou lidech na sebe. Chyběl mi střední záložník nebo útočník, se kterým bych si to dal. Už je to okoukané a my musíme přitáhnout kvalitní hráče, abychom byli silnější jako tým.
Který zápas byl pro vás nejvíce povedený, a na který byste nejraději zapomněl?
Nejpovedenější nejspíš s Kobeřicemi na podzim kdy jsem dal pět gólů v zápase. Nejhorší doma s Minervou, kdy jsem se nechal zbytečně vyloučit za kecy, a oslabil tím tým i do dalšího zápasu. Je to trochu někdy moje slabší stránka, že se nechám strhnout hrou a mám nějaký výstup.
Opět jste se stal králem střelců. Po podzimu jste měl tuším dvacet branek. Na jaře jen šest. Kde hledat příčiny poklesu střelecké formy?
Bylo to tím, že na jaře si na mě už daly obrany soupeřů pozor, byl jsem zdvojován někdy i ztrojován, to se pak hraje těžko. Jak už jsem psal je to ohrané náš fotbal, kdy se vše kope na mě. Loni jsme měli silný tým a nikdo nevěděl koho dřív hlídat. Na podzim ještě nikdo nevěděl, si myslím, s čím přijdeme, ale po podzimu všem asi bylo jasné, jaký je styl Jakartovic. Chybělo mi i více podpory od spoluhráčů směrem dopředu a hlavně hráč typu Kamila Palkoviče, který mi dával vždy jeden balon za druhým nebo i Honza Tkadleček loni. Můj nejlepší nahrávač letos byl gólman Michal Janech, a to je smutné z pozice gólmana.
Jakartovice pokud nebudou chtít opakovat letošní sezónu, budou muset hodně posílit. Máte už nějaké náznaky, co se bude přes léto dít?
Celé jaro s trenérem Martinkou řešíme posílení kádru. Snad něco vyjde. V Jakartovicích je chuť s tím něco udělat. Předseda Martin Matyáš vede klub dobře, kdy dokázal dohodnout rekonstrukci hřiště, což jsme potřebovali. Je otevřen i nákupu hráčů a posílit tým tak, abychom hráli důstojnou roli příští rok a prali se zase o nejvyšší příčky. Tam totiž Jakartovice patří.
Co vy sám, zůstáváte nebo máte zaječí úmysly?
Nabídky jsem měl, stejně jako každý půl rok, ale s díky jsem je odmítnul. Je hezké, že je o mě zájem a dává mi to chuť i do fotbalu, že vidím, že ještě za něco stojím. Nyní mám ale stále chuť pokračovat v Jakartovicích, protože se tam cítím dobře a nic mi tam nechybí. Mám tam své nejbližší přátele, a lidi z vedení klubu, které mám rád. Taky tam rok trénuji dorost a mám tam rozdělanou práci. Pokud vše bude takhle dál, v Jakartovicích jsem schopen dohrát kariéru.
Jak bude vypadat vaše letní příprava?
Letní přípravu začínáme v pátek 12. července tréninkem a následně v sobotu 13. července jak už tradičně Memoriálem pana Matyáše. Je to úžasný dvoudenní turnaj, na který se všichni moc těšíme. Letos tam bude drobná změna, že bude místo pěti mužstev šest, a budou tak dvě skupiny po třech tedy. Turnaj začíná už ráno, tak bych rád všechny touto cestou pozval na tento turnaj.
Blíží se prázdniny. Jak je plánujete strávit?
Přes léto jsem hodně vytížený v práci, ale šéfové Tkadlečkovi jsou hodní, a i nějaké to volno se najde. (smích) Uvidíme, možná pojedeme parta okolo fotbalu k moři, vše je v jednání. Jinak klasicky grilovačky na zahradě, letní akce v okolí a pivo. (smích) Taky ty koupaliště a letní turnájky ve fotbale.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.