"Chvilku jsem i přemýšlel, zda budu muset prodat auto, abych na to měl", uvedl mimo jiné Pavel Korelus na dotaz k příspěvku do kasy.

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 5. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Stal se jím Pavel Korelus, hráč SK Rapid Plzeň a možná budoucí učitel tělocviku. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V Rapidu jsi v dospělé kategorii od letošní sezóny. Co tě sem zavedlo?
Na Rapid jsem přišel na střídavý start z Chrástu, kde začala moje “fotbalová kariéra”. Bylo mi 14 let a na Rapidu jsem hrál až do mladšího dorostu, proto jsem se z Petřína vrátil do klubu, kde jsem působil a kde jsem to už delší dobu znal.
Byl jsi trenérem postupně, od prvního ostrého zápasu zkoušen a ve Vejprnicích to tak bylo druhé utkání od první minuty a časová vytíženost se stále zvyšuje...
Určitě jsem rád, že dostávám od trenéra více příležitostí se v zápasech ukázat a jsem rád, že se mi utkání ve Vejprnicích povedlo.
Podle vyjádření pokladníka týmu to budeš mít hodně drahé... První gól, nominace do sestavy kola, výhra v sestavě kola a byla i barevná fotografie v tisku. Už tě obeznámil s částkou do klubové kasy?
V den ukončení hlasování o hráče kola mi trenér Šimsa přinesl noviny, a řekl “dej to pokladníkovi, ten už se o to postará”. Po tréninku jsem se dozvěděl částku, kterou budu muset dát do kasy. Chvilku jsem i přemýšlel, zda budu muset prodat auto, abych na to měl. Ale jsem rád za tento úspěch a že se mi zápas vydařil.
A částka bude veřejně prozrazena? Nebo je to klubové tajemství?
Necháme to radši klubovým tajemstvím. (smích) Ale pro mě, jako studenta, je to složitá situace. Možná zkusím požádat o studentskou slevu.
Tak dobrá, necháme to "klubovým tajemstvím". Ke tvé fotbalové osobě... Jsi ještě mladík a vše ještě máš před sebou. Jaké jsou tvé ambice? Máš v hlavě myšlenku, že by ses mohl posunout ještě do vyšších soutěží?
Nejsem si tím úplně jistý. Samozřejmě, že bych si rád zkusil vyšší soutěž, ale na Rapidu mi vyhovuje, že mám spoustu času v osobním životě a nemusím řešit pouze fotbal. Každopádně vzpomínky na dorosteneckou ligu na Petříně jsou skvělé a nejspíš to považuji za vrchol mé kariéry. Získal jsem zde hodně zkušeností, ale “dospělý” fotbal je úplně o něčem jiném a jak už jsem říkal, na Rapidu jsem spokojen.
Zmínil jsi, že jsi student. Co přesně studuješ a v jakém oboru by ses chtěl v budoucnu uplatnit, když tedy nevyhraje ta kariéra profesionálního fotbalisty, jelikož "fotbalový vrchol už máš za sebou"?
Hlásil jsem se na vysokou školu pedagogickou, ale bohužel jsem se nedostal a tak jsem šel na jazykovou školu a za rok bych rád opět zkusil dostat se na “pajdu”. V budoucnu chci být učitelem, nejlépe tělesné výchovy a technické výchovy.
Takže "švihadlo". A co tě vede zrovna k učitelství?
No, jelikož jsem vystudoval střední školu strojnickou, tak jsem měl možnost stát u stroje v montérkách. Ale to mě úplně nebralo a celý život jsem chtěl dělat něco okolo sportu a varianta učitele se mi zdála jako nejlepší. Vůbec mi nevadí práce s lidmi, no a asi každému by se líbilo mít prázdniny.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.