V Kaplici mě naučili nahrát aspoň na dva metry, směje se Robert Daniel. Věří v návrat krajského přeboru

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 11. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! A stal se jím čtyřiadvacetiletý krajní záložník Kaplice Robert Daniel, který vsítil proti Plané svou druhou branku sezóny. Zjišťovali jsme u něj, jak je spokojen s postavením týmu nebo jak vnímá konec fotbalu v Benešově nad Černou, kde s fotbalem začínal.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
1
Proti Plané jste přispěl brankou, můžete popsat, jak padla?
Stalo se tak hned na začátku zápasu, když jsem vypíchl míč obránci a pak už jsem běžel sám na branku a střelou k tyči překonal brankáře.
Sedmé místo z dosavadního vývoje sezóny, co říkáte tomuto umístění kaplického týmu?
Určitě by to umístění mohlo být lepší, mrzí nás zápasy, které jsme si prohráli vlastně sami. Ale soutěž je dlouhá a věříme, že to umístění bude na konci lepší.
Jste prvním, kdo v sezóně z Kaplice v sestavě kola uspěl. Můžete tak tým představit? Co je jeho silnou stránkou, kdo patří mezi klíčové osobnosti a hráče týmu?
Za tohle musím poděkovat všem fanouškům, fanynkám a hlavně kamarádům, protože někteří z nich mi posílali hlas snad každou hodinu i v noci (smích). Jinak jsme hodně mladý, běhavý tým, výhoda je, že spousta z nás spolu hraje už dlouho. A klíčové hráče bych radši nejmenoval, oni by si pak o sobě moc mysleli.
A jakým hráčem jste vy, jak byste se charakterizoval?
Tak já jsem spíš hráč do tahu, snažím se využívat svou rychlost a houževnatost. Když jsem přišel do Kaplice do dorostu z žáků, uměl jsem jen běhat, takže musím poděkovat trenérům, že mě naučili aspoň nahrát balon na dva metry (smích).
Vaším geograficky nejbližším rivalem je Velešín. Co říkáte trápení tohoto celku?
Tak jestli kluci z Velešína poctivě netrénujou, tak se není čemu divit, protože bez toho to nejde, i když zaslechl jsem, že v některých zápasech měli i smůlu. Na nás se ale dokáží připravit vždycky na 100%, koneckonců je to derby.
Vy osobně jste s fotbalem začínal v Benešově nad Černou. Tam už fotbal dle všeho úplně skončil, je to tak? Je vám to líto?
Ano hrál jsem tam za žáky a mrzí mě to dost, na letním turnaji se dají dohromady vždycky tři týmy, takže mě trochu mrzí, že se nedá dohromady jeden tým pro soutěž.
Kaplice je městem s více než 7000 obyvateli. Jak se zde fotbalu daří? Myslíte si, že je pro A tým reálně v dohledné době usilovat o postup do KP?
Tak myslím, že fotbalu se zde daří docela dobře, máme fotbalové týmy od mladší přípravky až po dva týmy mužů a dokonce i ženy. Jelikož jsme hodně mladý tým, potřebovali by někteří hráči ještě fotbalově “vyzrát”, ale myslím, že do budoucna by se měl krajský přebor do Kaplice vrátit, hráče na to máme.
VÝBĚR ROBERTA DANIELA
Hráč s největší fyzičkou v týmu:
Jakub Vaniš
Hráč s nejtvrdší ránou:
Václav Kuchař
Největší kliďas:
Vojta Čutka nebo náš kápo.
Kdo toho po zápase nejvíc vypije:
Jirka Divoký a Filip Schneider. A nejen po zápase.
Tip na krále střelců I.A:
Petr Gutheis, když teda bude na 100% zdráv.
Tip na mistra sezóny:
Tipuju Trhové Sviny nebo Semice.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
31. 10. 2021 17:55
co by jste tam dělali? Možná když nebudete furt plakat