Víme, že máme na to, vyhrávat každý zápas, říká hráč 16. kola Jakub Maryška

Hráčem 16. kola jste jednoznačně zvolili pětadvacetiletého záložníka Kosmonos, který se dvěma brankami postaral o porážku Byšic. V rozhovoru mimo jiné prozradil i to, že kromě fotbalu závodně provozuje také futsal.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vaše dvě branky rozhodly o výhře Kosmonos. Jaký je to pocit?
Jsem rád, že jsem hlavně pomohl týmu ke třem bodům. Zápas mohli spoluhráči rozhodnout už dříve, ale nebyli v koncovce úspěšní, tak jsem to vzal do svých rukou.
Očekával jste za svůj výkon ocenění hráče kola nebo alespoň účast v sestavě kola?
Popravdě jsem netušil, že se něco takového hodnotí, ale jsem za to rád, že to někdo sleduje.
Co bylo podle Vás klíčem k úspěchu vašeho vítězství nad Byšicemi, které byly před tímto zápasem o 7 bodů před vámi?
Určitě hlavním klíčem k úspěchu byl dobrý vstup do zápasu, kdy jsme dominovali a nic soupeři nedovolili v průběhu celého prvního poločasu. Průběh zápasu jsme si však zkomplikovali sami. Nebýt naší impotence v zakončení, mohlo být rozhodnuto daleko dříve. Díky tomu Byšice nadále cítily šanci odvézt nějaké body i v deseti. Zároveň musím také pochválit brankáře Januru, který nás podržel ve třech situacích ve druhém poločase.
Který z gólů byl hezčí?
Žádný z gólů nebyl úplně výstavní. V prvním případě to byl odražený rohový kop, který jsem z voleje s pomocí teči dostal za záda brankáře. Z pohledu důležitosti to určitě byla branka druhá, kdy vyboxovaný míč udržel dobře Kuba Strouhal a následně jsem šel od vlastního kruhu sám na branku, přesprintoval hráče, čemuž se spoluhráči divili, protože nejsem žádný rychlík a zavěsil.
Jaké jsou ambice vašeho týmu pro zbytek sezóny?
Bude to znít jako klišé, ale vyhrát každý zápas. Víme, že máme na to, vyhrávat každý zápas. B-tým trénuje společně s divizním A-týmem a tréninky mají kvalitu. Teď to chce jen dokázat ve zbytku sezóny.
V podzimní části sezóny jste podávali kvalitní výkony a dokázali jste porazit i zdánlivé favority. Pak jsou tady ale i nějaká zaváhání, jako třeba prohra 2:0 ve Velkém Borku, který se momentálně nachází na posledním místě tabulky. Čím si to vysvětlujete a co změnit, aby se to neopakovalo a mohli jste se ještě poprat o ty nejvyšší příčky tabulky?
Výkyvy bych připsal našemu mladému kádru, který je zdánlivě nejmladší v celé soutěži a neumí si ještě poradit s některými situacemi. Hlavním důkazem je to, že v zápase s Byšicemi jsem byl ve svých 25 letech čtvrtý nejstarší hráč na hřišti z našeho týmu. Každým zápasem kluci sbírají zkušenosti a my doufáme, že je prodáme v dalších zápasech, ideálně v dalším kole v Holubicích.
Nastupujete za B-tým i za A-tým Kosmonos. Není toho na Vás už někdy moc?
Teď je začátek sezóny a nemám takové zápasové vytížení v A-týmu, jaké bych si představoval. Chci být připravený, až přijde můj čas i v A-týmu a celkově mě baví celá organizace a parta v Kosmonosech, takže jsem ihned kývnul na nabídku jít hrát v neděli proti Byšicím.
Co Vaše zájmy mimo fotbal?
Vedle fotbalu ještě působím ve 2. Futsal lize Západ v dresu FC Malibu Mladá Boleslav. V době pandemie jsem se také dal na golf, což byl jeden z mála sportů, který šel provozovat. Baví mě všechno, co je spojeno s fyzickou aktivitou.
Má poslední otázka zní, jestli tento triumf v naší anketě bude obnášet i nějaký příspěvek do klubové kasy?
Myslím si, že někdo si toho všimne a nějaká ta koruna padne do klubové kasy.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.