Z fotbalu se vytrácí slušné chování i smysl pro fair play, říká hráč 25. kola Tomáš Krajník

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče 25. kola a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Velkoborecký obránce Tomáš Krajník nám v rozhovoru prozradil například to, kdo je jeho fotbalový vzor nebo jaký byl jeho nejdůležitější moment v utkání s Holubicemi!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v hlasování o hráče kola. Čekal jste něco takového?
Věděl jsem o tom, že mě kluci chtěli nominovat, ale nenapadlo mě, že bych mohl vyhrát. Vítězství je pro mě tedy trochu překvapením.
Čím si myslíte, že jste si tento triumf vysloužil?
Asi jsem hrál vážně dobře. Spíš to ale bude od kluků trochu poděkování za to, že jim chodím v době zranění některých hráčů vypomáhat. Ještě na podzim a část jara jsem hrál za naše béčko a na vyšší soutěž jsem už nepomýšlel. Tímto klukům a trenérům děkuji za důvěru.
Jaký byl váš nejlepší moment v utkání?
Nemyslím si, že bych měl nějaký výrazný moment, jako třeba Filip Lamač, který dal výstavní gól. Spíše jsem poctivě odmakal celý zápas, snad bez chyby a prohraného souboje. Asi nejdůležitější moment jsem měl na začátku první půle, kdy přišel do vápna centrovaný balón, který jsem stačil před útočníkem Holubic uklidit pryč z vápna. Jinak by šli hosté nejspíše do vedení a zápas by vypadal jinak.
Můžete nám popsat branku vašeho spoluhráče Filipa Lamače? Byl jste ve vaší kariéře svědkem podobného gólu, ať už u spoluhráče nebo protihráče?
Z pravé strany přišel centr do vápna, tam si seběhl Filip Lamač a v dost těžké pozici se ve výskoku položil do letícího míče, takže si střihl pěkné nůžky. Balón umístil k pravé tyči, takže gólman neměl ani čas zareagovat. Klobouk dolů před takovým gólem. Nemyslím si, že bych někdy naživo, jako hráč, viděl někoho dát takový gól.
Po výhře nad Holubicemi jste se posunuli z posledního místa tabulky. Máte ještě záchranářské ambice?
Docela se nám v posledních zápasech daří. Jsou před námi ještě tři kola a chceme udělat co nejvíc bodů. Bylo by fajn se ještě o jednu příčku posunout nahoru a mít šanci na udržení. Pokud to nevyjde, můžeme si s klidem říct, že jsme udělali maximum a připravit se na další sezónu.
Mrzí vás, že jste nezískali více bodů v podzimní části? A čím to, že na jaře se vám daří podstatně lépe?
Podzim nemůžu moc hodnotit, ani jsem moc zápasu neviděl. Ale určitě je škoda, že se nepovedlo udělat víc bodů. Co vím, tak spousta zápasů dopadla těsně v náš neprospěch. Teď se nám daří střelecky, a to ještě spoustu šancí zahazujeme. Myslím, že právě produktivita bude ten hlavní rozdíl mezi podzimem a jarem.
Kdo byl nebo stále je váš fotbalový vzor a proč?
Asi můj starší brácha Lukáš, který také ještě hraje fotbal. Jinak jsem nikdy neměl nějaký konkrétní vzor, ale vždy jsem uznával spíše fotbalisty, kteří šli příkladem ať svou pracovitostí a poctivostí, tak i slušným chováním a smyslem pro fair play. To mi přijde, že se z fotbalu vytrácí, a je to škoda.
Čemu se věnujete ve volném čase?
Nejvíc asi své rodině. Přeci jen, fotbal, během sezóny, bere hodně času. Přes víkendy se snažíme aktivity plánovat tak, abych zápasy stíhal. Zbylý čas se tak snažím co nejvíce trávit s nimi.
Tradiční otázka na závěr - bude pro vás triumf v naší anketě znamenat nějaký příspěvek do klubové kasy?
Určitě. Lukáš Procházka, náš pokladník, už mi poslal sazebník, takže na příští zápas musím doma rozbít prasátko a srovnat se s ním.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.