ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 6.kolo Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023

Přinášíme vám rozhovor s velezkušeným hráčem, který momentálně nastupuje za rezervu Vysokého Mýta, Petrem Jeníčkem. Přečtete si o jeho bohaté kariéře, o cílech pro právě probíhající sezónu nebo například o Petrových předzápasových rituálech.  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Co říkáte na to, že jste byl fanoušky zvolen jako nejlepší hráč uplynulého kola?
Tak to muselo být určitě po zásluze (směje se). Ne, vážně, myslím, že mě v budoucnu čekají ještě lepší momenty. Po hřištích ale běhá mnoho komplexnějších a mladších hráčů, kteří by si toto ocenění zasloužili více než já. Každopádně děkuji za toto ocenění, velmi mě to potěšilo.
Očekával jste, že Vás po Vašem výkonu fanoušci takto ocení?
Určitě ne. Jak říkám, na hřištích běhá spousta šikovných hráčů. Když mám čas, tak si jdu zahrát. Já vlastně neodehrál ani 60 minut, protože jsem musel pro zranění střídat a gól jsem dal asi po 3 letech.
V zápase proti Pardubičkám se Vám podařilo vstřelit velmi důležitou branku, můžete nám tuto gólovou situaci nějak stručně popsat?
Dali jsme gól ze standardní situace, kdy Lukáš Benda přetáhl rohový kop na zadní tyč a mně se podařilo z „voleje“ trefit pod klacek. Je zajímavé, že jsem tam vůbec neměl být, ale na své místo jsem nějak nestihl doběhnout a zůstal jsem tak na zadní tyči, kdy mi balón pustil Tomáš Sedlák, který absolvoval souboj a udělal mi prostor. V pátek jsme se na tréninku zaměřili na tyto situace a vytěžili jsme z nich maximum. V budoucnu se musíme zaměřit na defenzivní standartní situace, tam nás tlačí bota nejvíc.
V příštím kole budete s Vaším týmem hostit celek z Lázní Bohdaneč, jaký očekáváte průběh a výsledek tohoto klání?
Bohdaneč má skvělý tým, ale na zápas se budeme připravovat, jako na každý jiný. Měli by nám pomoci 2-3 kluci z áčka, tak věřím, že to bude pěkný a pohledný zápas pro diváky, plný šancí na obou stranách. Pěvně věřím, že to bude vyrovnané a nějaký bodík zůstane doma, nejlépe všechny tři.
Jaký máte pro tuto sezónu týmový a také osobní cíl?
Jsme nováčkem a spousta kluků se se soutěží zatím seznamuje. Zatím jsme v žádném zápase vyloženě nepropadli, což pro kluky musí být povzbuzení do dalších kol. Skvělé by bylo se se pohybovat ve středu tabulky a vyhnout se záchranářským bojům. Každý zápas bude těžký, jsme tu dobrá parta a věřím, že tyto cíle naplníme. Mé osobní mety jsou především dohrát každý zápas ve zdraví, kdy dostanu od trenéra důvěru. V mém věku si užívám každou minutu na trávníku.
Máte nějakého oblíbeného soupeře, na kterého se Vám vyloženě daří?
Moc tuto soutěž neznám a ani týmy, které tu hrají. Ale když budu soudit, podle tohoto ročníku, tak zatím oblíbeným týmem je Choceň (směje se).
Máte před zápasem nějaký speciální rituál, který se snažíte dodržovat?
Osobní rituál před zápasem nemám. Ale před každým mačem si dáváme čerstvé ovoce, a "Igraj moja Hrvatska" od Zaprešic Boys taky nesmí chybět.
Během své bohaté kariéry jste si zahrál za celou řadu kvalitních klubů, na jaké angažmá vzpomínáte nejraději?
Samozřejmě na to vysokomýtské. Velmi krásné období bylo ve Slavii Praha, na to se nedá zapomenout, ale i ta zahraniční byla skvělá. V každém klubu bylo něco pěkného, co ve mně zůstane a budu mít na ně jen ty nejkrásnější vzpomínky. Všude jsem si to naplno užil, to mi věřte (směje se).
Jaký největší úspěch se Vám během Vaší kariéry povedlo dosáhnout?
Přijde mi, že moc úspěchů nemám, ale dá se do nich řadit angažmá ve Slávii a na Slovensku, celkově profesionální fotbal jsem si užil a bral jako úspěch
Mimo fotbal máte také velmi blízko k futsalu. Cítíte se lépe na fotbalovém hřišti, nebo máte raději futsalovou palubovku?
Lépe se cítím asi na palubovce, protože na hřišti, když mi někdo uteče, tak už ho nestihnu doběhnout (směje se). Na parketách je to jiné. Mám své vyzkoušené recepty, jak si protihráče pohlídat.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.