Obránce Třebše Ivan Kosyak: Chci se pořád zlepšovat a určitě bych se nebránil vyzkoušet si vyšší soutěž, třeba to jednoho dne dopadne s Třebší!

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 18. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se zcela zaslouženě stal obránce Třebše Ivan Kosyak, který dvěma brankami rozhodl derby se Slávií. Vítěz nám poskytl rozhovor, který si zde můžete přečíst.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře v anketě hráč kola. Už jste někdy podobné ocenění získal?
Děkuji. Tohle je možná moje premiéra v anketě a hned vítězná (směje se), čehož si moc cením a zároveň bych chtěl poděkovat klukům z týmu a naším fanouškům, kteří mně posílali hlasy.
V posledním zápase jste v dreby porazili hradeckou Slávii. Jak si tohoto vítězství ceníte a jak zápas hodnotíte?
Ano je to tak: "DERBY JE NAŠE!". Samozřejmě vítězství si ceníme, celý tým odehrál zápas na výbornou, makali jsme jeden za druhého a takové zápasy mě baví. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě, ikdyž Slavie držela častěji míč na svých kopačkach, tak i přes to jsme si vypracovali více gólovych příležitosti.
V zápase jste vstřelil dvě branky a ta druhá opravdu stála za to! Byl to nejhezčí gól vaší kariéry?
Ano je to tak! I tady to mám premiéru, poprvé jsem se v krajském přeboru trefil dvakrát v jednom zápase. Já moc gólů nedávám, takže určitě to byl nejhezčí gól, který jsem vstřelil. Možná by ještě za zmínku stál gól proti Rychnovu, kdy jsem se trefil z půlky hřiště.
Na jakém postu se Vám nejlépe hraje?
Zvládnu hrát na různých pozicích, asi nejvíc mě baví hrát na pozici krajního záložníka, kde se můžu zapojit, jak do útočení, tak do obrany. Ale víte jak se říká: "Nemáš fleka hraješ beka." (směje se). Takže nejčastěji hraju na pozici levého obránce.
V Třebši působíte již delší dobu. Jste v týmu spokojený nebo vás láka si vyzkoušet i jiné angažmá, třeba i ve vyšších soutěžích?
Letos to bude už 10 let, co kopu za Třebeš. Je tu skvělá parta, takže bych nic neměnil, vlastně je to taková moje druhá rodina. Jelikož se chci pořád zlepšovat, takže určitě bych se nebránil vyzkoušet si vyšší soutěž. Třeba to jednoho dne dopadne s Třebší.
Jaké jsou cíle Třebše pro tuto sezónu?
Konkrétní cíle jsme si nedávali, zatím nám vyšel na výbornou vstup do jara, takže doufám že to takhle bude pokračovat i dál a uvidíme, kam nás to vynese na konci sezóny.
Koho tipujete na vítěze soutěže?
Myslím si, že Solnice si pohlída postup.
Co rád děláte, když zrovna nehrajete fotbal?
Těch možností je hodně, ale nejradši teď trávím čas s přítelkyní a koukám na fotbal.
V pátek začíná kvalifikaci naše fotbalová reprezentace, jak podle Vás zápas s Polskem dopadne?
Bude to těžký zápas, myslím si že to bude remíza 2:2.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.