ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 15.kolo Moravskoslezský | Opava | Okresní přebor , 2022-2023

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 15. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Vyzpovídali jsme Jana Chryczyka z Vávrovic.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji Vám opětovně k výhře. Neberete to už jako tradici, jednou za půlroku vyhrát toto ocenění?
Děkuji. Nominace pro mě byla překvapením, navíc i na úkor pětigólového Šroma. Je to takový můj malý cíl, alespoň jednou se do sestavy kola za tu “půlsezónu“ dostat, takže si ho můžu symbolicky odškrtnout již po prvním kole jarní části. Trochu už to jako tradice vypadá, ale měl bych ji ještě znásobit, nechce se mi totiž čekat celý půlrok. /úsměv/
Jak vy sám hodnotíte svůj výkon a jak se vám hrálo po dlouhé zimní pauze?
Upřímně… bída. Příprava pro mě, dá se říct, nebyla – dlouhé a stresující zkouškové mělo bohužel přednost. První větší “seznamovačka“ s míčem přišla tak v průběhu března, což se odráželo na kvalitě hlavně v přípravných utkáních, ale vlastně svým způsobem i v tomto víkendovém. Po kondiční stránce to bylo ještě horší, takže si každý čtenář může udělat obrázek sám, jak na tom aktuálně jsem. /smích/
V sobotu jste vyhráli v Březové o dvě branky. Popište našim čtenářům tento na góly bohatý zápas.
Už od začátku bylo vidět, že oba celky přípravě moc nedaly a ani mírně hrbolaté hřiště nepřidalo tomuto střetnutí na atraktivitě. Výkony mužstev vůbec neodpovídaly standardům okresního přeboru, na které si fanoušci za poslední roky zvykli. Pozitivem tak zůstaly jen góly. Lépe začali domácí, kteří využili naše dvě chyby a vlastně celkově ze dvou střel na branku dali tři góly, takže nás těžce přehráli v produktivitě. Nám se nedařilo téměř nic, ale naštěstí jsme do poločasu alespoň srovnali krok. Vlastně mohlo již v první půli přijít obrat ve skóre, ale tentokráte mi lob přes gólmana nevyšel. Druhý poločas už byl o něčem jiném. Šancí bylo čím dál tím více a dvoubrankové vedení se poté překlonilo na naši stranu. V závěru domácí využili střílený roh na přední tyč, kdy si Lopez (Martin Schoppik) zahrál na Harryho Maguira a zkušeně zavěsil. Naštěstí jsme v závěru přežili pár nákopů Březové a po jejich chybě přišlo naše vysvobození v podobě opětovného navýšení náskoku o dvě branky.
Co podle vás rozhodlo a vaší výhře nad silným soupeřem?
Určitě změna rozestavení a jiný přístup k zápasu. Zatím se hádáme, co to jen jde, takže se musíme trochu uklidit a víc se věnovat hře. Ani ztracená forma stále nepřichází, ale musíme si přiznat, že mi jí moc naproti nejdeme. Samozřejmě bych měl ohledně chování začít u sebe, tak doufám, že se ke mně zbytek týmu přidá a nebudou hned nabručení, když jim třeba jednou nepřihrajete, že Vlezprdelko (Daniel Klein). /smích/ Navíc měl Šneček (Tomáš Šenk) zrovna narozeniny, a tak jsme mu museli třetí devětadvacetiny zpříjemnit třemi body. /smích/
Vy sám jste vstřelil 4 branky. Jakým způsobem padly?
Nejprve muselo přijít naše jakési probuzení, hlavně od Justina, který měl na první brance nakonec největší podíl, když zatáhl míč po levé straně a přesným přízemním centrem mě našel mezi stopery na malém vápně, kde jsem balón ve skluzu protečoval na zadní tyč, a i s její dopomocí rozvlnil síť. Při vyrovnávací brance jsem stál ve správný čas na správném místě. Veškerou zásluhu měl při téhle akci Šneček, který si udělal výlet přes tři protihráče, ale jeho střelu ještě dokázal gólman vyrazit. Bohužel pro domácí jenom k mým nohám a já už měl jednoduchou práci. Příslib Milanovi (Filip Mrusek), že zkompletuji hattrick, byl splněn ve druhém poločase. Dostal jsem míč mezi obránci a zpoza vápna se mi podařilo šajtlí prostřelil vyběhnuvšího brankáře. Před čtvrtou brankou mě už brali křeče, přece jen ta kondička na plných devadesát minut není. /smích/ Špatné vyhodnocení situace jednoho z obránců domácích, a ještě méně povedený nákop, zachytil na půlce Lichva (Jan Lichovník) hlavou. Ještě někde v hloubi duše jsem se přemluvil a našel poslední zbytky sil na skluz, kvůli kterého jsem zvládl ještě před brankářem zahrát míč a poslat ho za jeho záda.
Kdy naposledy jste dal čtyři branky v jednom zápase? A podařilo se Vám někdy vsítit více branek?
Pokud si dobře pamatuji, tak v mužích to je snad můj první takovýto počin. Takže nejspíš to bylo v dorostu, kde se mi to povedlo i třikrát za sezónu… kde jsou ty časy. /úsměv/ Jak říkám, v mužích asi ne, v dorostu myslím minimálně těch pět určitě padlo.
Po 24. minutách jste prohrávali o dvě branky. Věřil jste v obrat, a co jej nastartovalo?
Nedařilo se nám skoro nic a hra na tři střeďáky nebyla to pravé ořechové. Hlavně obě branky padly po našem nedůrazu a chybách. Po vzájemné domluvě s trenérem jsme řady přeskupily a už to vypadalo jinak. Nic jiného než tři body, nepřipadalo v úvahu, takže víra byla – navíc se domácí chytili do naší pasti, inspirované mistrem Csaplárem, takže nebylo co řešit. Důležitým faktorem bylo, že do konce zápasu zbývala hromada času a na nás nepadla zbytečná nervozita z nepřiznivého výsledku.
Jak tvrdou zimní přípravu vám naordinoval trenér Matoušek? A jak vy sám jste se udržoval v kondici?
Na oživení zimní přípravy by určitě pomohlo soustředění, které bohužel letos nevyšlo. Asi mohla být příprava tvrdší, ale je na každém z nás, jak se k tomu postavíme a zda se vůbec probudíme ze zimního spánku, že Justine (Ondřej Levák). (smích) Ale já nemám moc co soudit. Jak jsem již zmiňoval, příprava pro mě prakticky nebyla. Párkrát, opravdu ale párkrát, jsem si byl zaběhat a převažovala spíše lehká příprava v posilovně, takže kondička je má Achillova pata.
Jaké máte ambice pro jarní část sezóny?
Prý má přijít příští rok velká obměna soutěží, tak uvidíme, co je na tom pravdy. Jinak se chceme určitě držet v horní polovině tabulky, na postup to kvůli našemu podzimnímu výpadku nevypadá, takže ta TOP 5 by byla fajn.
Který výsledek vás v prvním kole nejvíce překvapil, a který vám (kormě vaší výhry) udělal největší radost?
Tyto parametry vlastně splňovalo jedno, a to samé utkání – Dolní Životice s Vřesinou. Ani bych však neřekl, že překvapilo, jelikož Dolní Životice jsou doma obávaným a nevyzpytatelným soupeřem. A radost mi tento výsledek udělal kvůli pohledu do tabulky, která se nám opět více zamotala a dala šanci nám “dotírajícím“. Určitě mohlo ztratit více týmů, ale i my jsme měli na mále, takže tento víkend beru za víceméně úspěšný a těším se na domácí zápas se Stěbořicemi, kterým máme co vracet.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.