ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 15.kolo Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2022-2023

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 15. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

 

Vítězem je Jakub Palus z FK Sedliště.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jakube, gratulace k hráči kola. Věděl jsi o své nominaci?
Děkuji. Já to moc nesledoval, ale dozvěděl jsem to až od kluků z kabiny, že jsem nominovaný. Vlastně mě to překvapilo, protože moje předvedená hra byla zatím nejhorší ze všech zápasů, které jsem za Sedliště odehrál.
Jak hodnotíš utkání v Horní Žukově?
Náročný terén, hodně tvrdý soupeř, ale já jsem celý zápas věřil, že vyhrajeme, protože v přípravě jsme podávali velmi dobré výkony a nepochyboval jsem ani na okamžik, že bychom nevyhráli. Oba góly od domácích byly opravdu o štěstí (vlastní gól našeho hráče a ten druhý se doletěl náhodně k hráči, který dával gól téměř do prázdné branky).
Popiš svou branku
Celý zápas jsme všechny naše rohové kopy kopali spíše na zadní tyč, přitom celý zápas domácí nechávali poměrně dost volného prostoru na přední tyči. Cítil jsem, že mám šanci z toho prostoru dát gól hlavou a naštěstí jeden z posledních rohů tam spoluhráč poslal a já zavěsil.
Hrával jsi za Třebovice. Čím to, že jsi se rozhodl změnit dres?
Já hlavně minulý rok vůbec za Třebovice už nehrál a vlastně vůbec nehrál rok fotbal. Přestěhoval jsem se z Ostravy do Sedliště a fotbal mi chyběl a už jsem nechtěl dojíždět do Ostravy. Navíc kluci ze Sedliště jsou všichni hrozně fajn, takže jsem rád, že mě přemluvili, abych za ně hrál.
Jaké jsou tvé prozatímní dojmy po příchodu do Sedliště? Jaké máš osobní ambice v novém celku?
Jsem nadšený z toho, jací jsou kluci fotbalisti a hlavně, že jsou všichni naprosto v pohodě. Horší už je pro mě to, že jsem jeden z nejstarších a občas mi to dává zabrat (i z toho důvodu, že jsem celý poslední rok vůbec nehrál). Mám jen 2 ambice, první je, abych byl zdravý a druhá je, abych klukům co nejvíce pomohl v každém zápase.
Nyní Vás čeká petrovický Inter. Co čekáš od střetu s týmem z Karvinska?
Vůbec netuším, co od nich čekat, protože jsem proti nim nikdy nehrál a ani ten tým neznám. Ale tuším, že to nebude jednoduchý zápas, podle tabulky to vypadá, že to bude docela vyrovnaná soutěž.
Vím, že je brzy, ale přeci jen, kdybys měl porovnat ostravskou a frýdecko-místeckou B třídu, která je podle tebe těžší.
Zatím opravdu nedokážu podle prvního zápasu posoudit, takže to ještě nechci hodnotit.
Co je tvým civilním zaměstnáním?
Pracuji jako trenér pobočkové sítě v Air Bank.
Otázka na tělo. Jak by ses charakterizoval jako hráč? Kde jsou tvé silné a slabé stránky?
Podle mě patřím mezi kreativní a inteligentní hráče. Myslím si, že mám i dobrou střelu. Pořád nejsem spokojený se svou fyzičkou – to je teď aktuálně moje nejslabší stránka, ale to se dá změnit.
Stále jsi nedal zápisné. Teď do toho přibyl první gól, první účast v základní sestavě v mistrovském utkání a navrch jsi se stal hráčem kola. Nebudeš to mít trošku drahé?
Drahé to bude, ale udělám to rád. Já jsem hlavně rád, že se v prvním těžkém utkání vyhrálo. A to že mě to bude stát nějakou tu „kačku“, to přežiju.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.