Útočník Petr Benda: Je skvělé, že Vimperk dává šanci mladým hráčům

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 16. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Věkem stále ještě dorostenec Petr Benda zažil při výhře 2:1 životní zápas ve vimperském dresu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Proti Čkyni jsi dal branku a byl na Tebe penaltový zákrok. A z penalty se rozhodlo. Byl to Tvůj nejlepší zápas v mužích?
Jelikož jsem zatím v mužích moc zápasů neodehrál, tak bych řekl, že ano.
Trenér Čkyně si penaltou nebyl úplně jistý. Jak si ji hodnotil Ty?
Z mého pohledu šlo o jasnou penaltu. Letěl balón do vápna, já chtěl vyskočit a trefit míč hlavou, ale hostující hráč mě chytil za ruku a zabránil mi ve výskoku. Za mě jasná penalta.
Zažíváš první sezónu mezi muži. Jak těžký je přechod z dorostu do dospělé kategorie?
Rozdíl mezi mužskou a dorosteneckou kategorií bych řekl, že je především v důrazu a soubojovosti, ale také v rychlosti, mám na všechno daleko méně času, než jsem zvyklý z dorostu.
Můžeš přiblížit tým Vimperka? Co je vaší předností?
Máme velmi mladý kádr, náš průměrný věk je 22 let, což je skvělý příslib do budoucna. Máme skvělou partu a všichni táhneme za jeden provaz. Neřekl bych, že máme nějaký přednosti, jsme komplexní tým.
Jaké je tvoje postavení v týmu?
Tak jelikož jsem stále věkem dorostenec a stále si plním i své povinnosti v dorostu, tak bych řekl, že moje postavení v mužích není nějak extra důležité, ale v prvních dvou zápasech jsem dostal šanci od začátku utkání a já si těchto příležitostí nesmírně vážím.
Díky povedenému vstupu do jara jste poskočili na páté místo. Spokojenost?
Určitě. Zvládli jsme dvě hodně těžká utkání s týmy, který byly pod námi. Důležité je, že jsme je nechali pod sebou a naopak jim ještě bodově odskočili.
Jak vlastně probíhala zimní příprava Vimperku?
Asi stejně jako každý rok. Trénovali jsme třikrát týdně. Díky nové umělce jsme mohli plně využít naše domácí prostředí. Během zimní přípravy jsme sehráli čtyři přípravná utkání. Na začátku března jsme absolvovali herní soustředění ve Strakonicích.
Některé týmy v soutěži mají personální potíže, mladé hráče shánějí těžko. Jak už jste ale naznačil, ve Vimperku mladí šanci dostávají, že?
Věkový průměr našeho mužstva je něco okolo 22 let, což je skvělé. Náš oddíl si zakládá na dobré výchově mládeže. Naše mládežnické celky patří dlouhodobě mezi užší špičku krajského přeboru. Vždyť v loňské sezoně naši mladší dorostenci a mladší žáci dokázali vyhrát celou soutěž a starší žáci skončili stříbrní. Je skvělé, že náš oddíl dává šanci mladým hráčům.
Čtyři týmy v tabulce jsou bodově odskočené. Komu osobně přejete z týmů nahoře postup?
Asi nemůžu říct, že bych osobně někomu přál postup. Ale za mě hraje nejlepší fotbal tým z Roudného, a tudíž by si zasloužili postup hráči z Roudného.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.