ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 17.kolo Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2022-2023

Hráčem 17. kola Městského přeboru v Ostravě se stal zcela zaslouženě s obrovským náskokem šenovský gólman Ondřej Pilch. V minulém kole na hřišti Pustkovce přiváděl soupeře doslova k šílenství. Za nerozhodného stavu navíc reflexivním zákrokem zázračně vykopl balón po střele útočícího protihráče, a dal tak svým spoluhráčům šanci vstřelit pozdější rozhodující, vítězný gól na 1:2.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Chtěl jsi chytat odjakživa, nebo je tvé místo mezi třemi tyčemi dílem strastiplné náhody?
Vždycky jsem chtěl hrát mezi třemi tyčemi, líbí se mi vítr ve vlasech, víš, jak to myslím:). Každopádně jsem chtěl vždy uplatnit sílu v rukou, do brány se postavit a mít ten správný saves.
Chtěl jsi chytat vždycky za fotbalový Šenov?
Ano, mám rád svůj domov. Už od mladých let jsem Šenov reprezentoval v různých sportech, tak jsem rád, že se mi to podařilo i u fotbalu.
Je šenovský celek vůbec tvůj mateřský klub a pocházíš odtud? Jsi místní rodák?
V Šenově jsem se narodil a pocházím odsud. Každopádně jako puberťák jsem hrával ve vedlejší vesnici.
Na jaře se vám jako klubu velmi daří, s jakým umístěním v týmu bys byl spokojený po konci této sezony?
Vždycky titul, nikdy jinak :D. Ne, jsem velmi rád, že nám to jde od ruky a že máme za sebou kvalitní zimní přípravu zakončenou turnajem, kde jsme válcovali ostatní týmy z vyšších lig. To taky podtrhuje již tak skvělou náladu v týmu a chuť po vítězství. Stává se nám, že ani po vyhraných zápasech nejsme s hrou úplně spokojeni, a proto si myslím, že s tímto zdravým přístupem jsme schopni atakovat přední příčky tabulky.
Jaké jste si nakladli předsezonní cíle loni v létě, a daří se vám je dodržovat svým průběžným umístěním v přibližné polovině soutěžní tabulky?
Chtěli jsme hlavně hrát a trénovat v co největším počtu, tak aby to bylo k týmovému postupu a mohli jsme se zlepšovat. Šenovský fotbal se znovu tvoří od nuly a chceme být hlavně motivací pro mladé hráče, pro naši sportovní budoucnost. Kdo jiný by měl těm mladým ukázat, pro co hrát. Je to velká zodpovědnost.
Máš ještě nějaké větší ambice do budoucna ve fotbalové kariéře?
Být dobrým fotbalovým hráčem pro svého syna a oporou pro náš tým.
Sníš o nějakém lepším angažmá nebo přestupu nejen v rámci soutěže, kterou hraješ?
Tím, že jsem se vrátil k ligovému fotbalu po patnácti letech, tak už asi ne. Jsem rád, že se synem hrajeme za Šenov. Tedy tam, kam patřím.
Jak jsi spokojený s fotbalovým zázemím a sportovními podmínkami ve svém klubu?
Jsem maximálně spokojený, i když máme volné místo pro reklamu na dresech.
Jsi vůbec neotřesitelnou jedničkou v zařízení, které v letošním ročníku tak spolehlivě hájíš, nebo existuje na soupisce konkurent, se kterým bojuješ o místo v základní sestavě?
Hele, vůbec to tak neberu. Jsem týmový hráč, takže jsem rád, že mám vtipného, povzbuzujícího a dobrého spolugólmana Bohďu. Rádi se hecujeme a děláme vrásky na čele všem klukům, co na nás šijou celý trénink. Myslím, že nás to všechny v týmu posouvá vpřed, a to je dobře.
Kdo je podle tebe nejlepší hráč ve vašem výběru?
Náš kápo Bery, o tom není řeč. Perfektně tvoří hru a věčně lepí naše průsery, je to takový náš fotbalový fotřík.
Kdo je tvůj oblíbený český nebo československý gólman naší bohaté fotbalové historie?
Péťa Čechůůů. Ten jeho klid a přesnost v bráně je inspirativní.
Jaký zápas nedávné i vzdálené historie české reprezentace ti utkvěl v paměti a rád si jej třeba na internetu přehráváš, nebo se k němu vracíš?
Pamatuje? Tohle byla oslava světového fotbalu! Legendární zápas na EURO 2004 Česko - Holandsko. Už je to sice dávno, ale taky už nejsem žádný mladý kousek.
Samozřejmě že pamatuji, a tento zápas odpoví asi každý. :) Máš vyloženě nějaký celosvětový brankářský vzor?
Nemám.
Jaký je tvůj oblíbený fotbalový velkoklub?
Chelsea FC.
Messi, nebo Ronaldo?
Radegast. :D
Jaká je tvoje slabina v bráně?
Vysoký balón na zadní.
Kde naopak vidíš své silné stránky, když se postavíš do fotbalové svatyně?
Jeden na jednoho. To bych mohl "vyučovat".
Držíš přísné diety, ordinuješ si drakonickou stravovací disciplínu, aby byl tvůj výkon na hřišti ještě lepší, nebo to neřešíš a jedeš piva a českou kuchyni bez omezení pokaždé, když máš chuť?
Hrozně mě to se*e, že mám pupek, takže budu muset zahodit to výborné uzené od tchána a začít ordinovat nějakou stravovací disciplínu, ať jsem dobrý do plavek. :D
Máš nějaký motor, který tě žene stále dopředu, a díky kterému máš touhu nebo důvod se stále zlepšovat, pracovat na sobě, být pořád lepší?
Motor nemám, když už něco dělám, snažím se to dělat na sto procent. To je motto, kterého se držím dlouho.
Jsi na sebe na tréninkových jednotkách tvrdý a přidáváš si do těla dávno potom, co jsou tví spoluhráči už v kabině?
Když to jde, každý balón je pro mě výzva, tudíž mám rád, když se na tréninku jede na sto procent. Rád kluky vyhecuji, ať se všichni posunou dále.
Dáš si raději zelený čaj, nebo turka s lógrem?
Raději zelený čaj.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.