SESTAVA PODZIMU - Divize A, 2015-2016

Datum kola: 25.11.2015

0

Je to tady. Tohle je jedenáct nejlepších fotbalistů této soutěže. Hlasovat pro své favority můžete až do konce ledna. Poté bude vybráno deset vítězů z celé republiky s největším počtem hlasů, kteří se dostanou do slosování o zajímavé ceny.

Fotbalová sezóna se uchýlila k zimnímu šlofíku, je tedy na čase se ohlédnout, jak vypadala její podzimní část. Přinesla mnoho krásných fotbalových soubojů, povedených gólů a vypjatých momentů. Kteří hráči vyčnívali a táhli své týmy za úspěchem? Jak vypadá Sestava podzimu Divize A?

 

BRANKÁŘ

Tomáš Foferka (Motorlet Praha)

Především díky jeho zkušenostem je obrana Motorletu druhá nejlepší v soutěži. Za patnáct odehraných kol si Motorlet drží průměr rovné branky na zápas. Povedený podzim korunoval kuriózním vstřeleným gólem.

Komentář spoluhráče Pavla Novotného: „Tomáš je jak skvělý spoluhráč, tak člověk. Je to profesionál se vším všudy. V mém životě jsem nepoznal lepšího brankáře, než je Tomáš Foferka. Určitě by si zasloužil být ve vyšší soutěži. Jeho věk ho nelimituje, spíš je naopak každým rokem lepší a lepší. Určitě si zaslouží být v Sestavě podzimu.“

15 zápasů, 6 čistých kont, 1 gól

V Sestavě kola: 3x, Hráč zápasu: 3x

 

OBRANA

Martin Ambrus (Aritma Praha)

V sezóně nastupoval nejčastěji na pozici defenzivního záložníka, slušnou porci minut však odehrál také jako střední obránce. Úspěšně boural útočné snahy soupeřů, nejlepší hráč vokovických.

Komentář trenéra Tomáše Kubra: „Ať už na pozici stopera nebo později na defenzivním záložníkovi podával kvalitní výkony, takovou tu černou práci, která kolikrát není vidět. Vyhrál spoustu soubojů a dal i důležité góly.“

15 zápasů, 3 góly, 4 žluté karty

V Sestavě kola: 3x, Hráč zápasu: 4x

 

Marcel Mácha (Sokol Čížová)

Veterán v kádru jihočeského týmu ukazuje, že věk je jen číslo. Fungoval v podstatě jen jako záskok v případě nouze, nakonec se dostal k porci osmi zápasů. Především ke konci podzimu dovedl svůj tým k zisku nesmírně důležitých bodů.

Komentář vedoucího týmu Vladimíra Vávry: „Náš klíčový hráč celého podzimu. Je neuvěřitelné, co ve svém věku předvádí.“

8 zápasů, 2 žluté karty

V Sestavě kola: 3x, Hráč zápasu: 4x

 

Lukáš Palko (Sokol Nové Strašecí)

Rychlý levý obránce chyběl pouze v jediném utkání, jinak neúnavně zaměstnával obrany soupeřů a podával velmi kvalitní výkony v průběhu celého podzimu.

Komentář trenéra Libora Šímy: „Nejlepší levý obránce v Divizi A. Odehrál spoustu minut a myslím si, že kvalitně.“

14 zápasů, 1 žlutá karta

V Sestavě kola: 1x, Hráč zápasu: 4x

 

PRAVÝ ZÁLOŽNÍK

Michal Kdolský (Tatran Sedlčany)

Sedlčanský rychlík řádil na kraji zálohy a proháněl své soupeře ve všech patnácti podzimních zápasech. Díky svému nevyčerpatelnému fyzickému fondu působil za jednoho z nejnebezpečnějších hráčů celé Divize A.

Komentář vedoucího týmu Jiřího Voráčka: „Velice šikovný kluk. I za dvojnásobné vítězství v hlasování o Hráče kola si své místo v Sestavě podzimu zaslouží.“

15 zápasů, 1 gól, 2 žluté karty

V Sestavě kola: 2x, Hráč kola: 2x, Hráč zápasu: 2x

 

DEFENZIVNÍ ZÁLOŽNÍK

Jan Hereit (Rokycany)

Právě Jan Hereit je základ rokycanského úspěchu v podobě čtvrtého místa. Pracovitý záložník ukazoval během celého podzimu přehled, který dokázal zúročit. 

Komentář trenéra Pavla Aubrechta: „Absolutní jednička této sezóny. Kluk, který ovládne střed hřiště, odpracuje neskutečné. Je naprosto správně kapitánem ne slovem, ale přístupem a nasazením.“

13 zápasů, 5 žlutých karet

V Sestavě kola: 3x, Hráč zápasu: 5x 

 

STŘEDNÍ ZÁLOŽNÍK

Rudolf Otepka (Malše Roudné)

Matador a tahoun svého týmu. Motivoval a usměrňoval mladé hráče kolem sebe, táhl tým, dirigoval, jak je mu vlastní. Kapitán, jak má být.

Komentář trenéra Františka Mertla: „O tom nemusím ani dlouho mluvit. On je duše našeho mančaftu. Co ten chlap naběhá v jedenačtyřiceti letech, to by ostatní mladíci mohli jen závidět. Náš nejlepší hráč.“

14 zápasů, 2 góly, 0 žlutých karet

V Sestavě kola: 5x, Hráč zápasu: 6x

 

DEFENZIVNÍ ZÁLOŽNÍK

Jan Mojdl (Hořovicko)

Nová tvář do týmu Hořovicka zapadla perfektně. Přinesl klid a kvalitní rozehrávku do středu hřiště, i díky jemu se stalo Hořovicko půlmistrem.

Komentář trenéra Petra Vrabce: „Je to hráč, který už má něco za sebou. Je pro nás obrovská posila, komplexní hráč. Hrál vyšší soutěž, umí přihrát na gól, dát gól, dobře bránit, dobře rozehrát. Zkrátka komplexní hráč, což se mi velmi líbí.“

15 zápasů, 3 góly, 3 žluté karty

V Sestavě kola: 2x, Hráč zápasu: 4x

 

LEVÝ ZÁLOŽNÍK

Václav Lisý (ZČE Plzeň)

Klíčový hráč plzeňského ZČE. Nastoupil na vícero postech v průběhu podzimní části sezóny, ukázal svou variabilitu. Pracant.

Komentář trenéra Radka Vodrážky: „Venca je pro nás klíčový hráč ve středu pole. Strašně poctivý, nevypustí nic, pro každého trenéra je radost mít takového hráče v týmu.“

14 zápasů, 3 góly, 1 žlutá karta

V Sestavě kola: 1x, Hráč zápasu: 2x

 

ÚTOK

Martin Psohlavec (Karlovy Vary)

Nejlepší střelec celé Divize A. Svými góly výrazně pomohl k 33ti bodům a druhému místu v tabulce.

Komentář trenéra Karla Tichoty: „Nejlepší střelec našeho mužstva i celé skupiny divize, to mluví za vše.“

15 zápasů, 14 gólů, 0 žlutých karet

V Sestavě kola: 2x, Hráč kola: 1x, Hráč zápasu: 2x

 

Ferenc Róth (Senco Doubravka)

Druhý nejlepší střelec Divize A. Zkušený útočník se předvedl hlavně v utkání s Třeboní, kdy skóroval hned pětkrát.

Komentář trenéra Aleše Jindry: „Výsledky a vstřelené góly mluví jasně. Ferenc patří k nejlepším střelcům v soutěži.“

13 zápasů, 13 gólů, 1 žlutá karta, 1 červená karta

V Sestavě kola: 2x, Hráč zápasu: 3x

 

Dalšími adepty na Sestavu podzimu byli:

BRANKÁŘI: Jan Stareček (Aritma Praha), Pavel Capouch (Tatran Sedlčany), Jan Vild (Rokycany), Daniel Kerl (Malše Roudné), Petr Kut (Sokol Nové Strašecí)

OBRANA: Tomáš Oslovič (Karlovy Vary), Jan Procházka (Rokycany), Štěpán Špic (Rokycany), Lukáš Aubrecht (Rokycany), Michal Vít (ZČE Plzeň), Jan Bežó (Hořovicko), Luděk Kaufman (Hořovicko)

ZÁLOHA: René Kropáček (Rokycany), Marek Vohrna (ZČE Plzeň), Martin Nademlejnský (Hořovicko), Radim Koutný (Jindřichův Hradec 1910)

ÚTOK: Dominik Němec (Tatran Sedlčany), Petr Jindřich (Rokycany), Pavel Aubrecht (Rokycany), Martin Jirouš (Sokol Čížová), Petr Bednář (ZČE Plzeň), Vojtěch Zítek (Hořovicko), David Říský (Klatovy 1898), Karel Krejčí (Klatovy 1898)

 

Je to opravdu jedenáct nejlepších fotbalistů této soutěže? Chybí podle vás někdo, kdo si v sestavě podzimu zasloužil být? Dejte do komentářů jeho jméno a důvod, proč zrovna on chybí. V sestavě podzimu můžete hlasovat pro své favority až do konce ledna. Poté bude vybráno deset vítězů z celé republiky s největším počtem hlasů, kteří se dostanou do slosování o zajímavé ceny. Ceny již brzy zveřejníme. Máte se na co těšit. Pokud se do TOP10 nedostane žádný z brankářů, pak se ten, který bude mít nejvíce hlasů ze všech, dostává do slosování a výběr se rozšíří na top11.

Jsi hráč v této sestavě a máš zajímavé foto ze zápasu nebo jiné, o které by ses rád podělil? Pošli ho v dostatečné kvalitě na info@fotbalunas.cz a uveď tvé jméno a soutěž.

 




Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Hlasovat pro hráče můžete od 27.11.2015 12:00 do 31.01.2016 23:59

Hlasování bylo ukončeno

Hlasování jsme ukončili. Brzy se dozvíte vítěze. A pokud váš favorit nevyhrál, nevadí, pokud bude i nadále předvádět skvělé výkony, budete ho nacházet v dalších sestavách kola :)

Související články


Jak nasbírat co nejvíce hlasů?

  • Klikni na "To se mi líbí" a "Sdílej" link na svůj Facebook
  • Pošli svým přátelům soukromou zprávu s linkem a prosbou o hlas
  • Pošli svým známým email s odkazem na sestavu
  • Zapoj do hlasovaní svůj klub, spoluhráče a dej odkaz na klubový facebook
  • Upozorni všechny, že hlasovat mohou každou hodinu, pokud mají účet na fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.